Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro CR RACE 052, Mosso 730 TCA Tiagra, Salcano XRS 030 Tiagra

Howard

Üye
Tepki
0
İsim
Furkan Kul
Mtb'den yola geçmeyi düşünüyorum ve son olarak bu üç bisiklette karar kıldım. Hangisini seçmem konusunda kullananlar veya fikir sahibi olanlar görüşlerini bildirebilirse çok makbule geçer.(Bu arada fiyat olarak aynı, başka bisiklet öneriniz varsa da olabilir)

Scudo
@Berke
Öncelikle teşekkür ederim. Ek olarak sizin fikrinizi öğrenebilir miyim? Bu 3'ünden hangisi?

@Howard
Salcano ve Mosso'yu kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz fakat 2014 Mayıs ayından beri 052 kullanıyorum gayet memnunum en ufak sıkıntı çıkarmadı henüz.

Bende bugün bu bisikletleri inceledim çok acayip fiyat artışları olmuş :/ almaktan vaz geçtim Cr-052 2.230tlden 2.700lere fırlamış. İnsafsızlar milletin ocağına incir ağacı dikiyor.

@Howard

Donanım olarak en üst düzey bisiklet salcano fakat görünüm olarak ta en patates olan salcano
Teknik donanım hafiflik salcano, görünüm olarak carraro derim ben
(Bu arada beğeni olayı izafidir eğer salcanoyu beğeniyorsan kesinlikle salcano al)
Edit : görünümü hoşuma gitmediği için xrs 030 umu satmışlığım vardır:)

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@Deniz A
Mosso hakkında bir fikriniz yok mu?

@BilalBeki
Yeni fiyatlardan haberim yok ama eğer 2700 civarıysa gerçekten incir ağacı diker benim ocağıma da :)

Mossoda kullandım Fena değildi geometrisi salcanoda daha rahattı ama buda kişiden kişiye değişir
Donanım salcano görünüm carraro dememim sebebi mosso ile carraronun companentleri neredeyse denk ve carraro daha yakışıklı
Bu arada peşin alabilecek güçte isen bu paralara 2. El çok daha güzel bisikletler bulursun

@Deniz A
Muhtemelen peşin alacam ama 2. el piyasası hakkında ne bilgim var ne de bağlantım

Bağlantın olmasına gerekte yok kardeşim
Forumun 2. El bölümünden yada sahibindenden çok güzel bisikletler bulabilirsin
Hatta bu 3 markanın fiyatına 105 setli az kullanılmış bisikletler bulabilirsin

Klişe ama geçerli bi yazısız kural olarak peşin ise sıfır alma. Bu makinelerin fiyatlarına göre gidersek. 2500 tl civarı bütçen var desek. Şuan giant var bi tane force setli ve hafif güzel bi makine mesela. En basiti kadro uygunsa git al. Sezon ölü zaten. Bu dönemde 2.500 liraya 105 setli güzel kadro ve aksium, rollen gibi güzel giriş seviye jantlı bi makine çok rahat bulunur

@lealtad
Kardeşim sana katılıyorum 4 bisikletimi sıfır olarak aldım son bisikletimi ise 2. El olarak aldım ( cannondale super six 3 ultegra) nokta çizik dahi yoktu bu paraya sıfır alacak olsam tiagra setlisine bile param yetmezdi

carraro güzel. salcanoda donanım var fakat görünüm güzel değil. ve ben salcanonun geometrisini sevmiyorum. bu tabi kişiden kişiye değişebilir. şu anda mosso 730 tca sora kullanıyorum yetiyor. artık bütünüm oldu diyebilirim. bence salcanoyu elemelisiniz. salcano tasarımanlayışı artık değiştirmeli.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Bence Salcano'nun geometrisinde bir sorun yok. Benim görüşüme göre, piyasada benzer modeller çok, sadece Salcano olduğu için insanlar ön yargıyla yaklaşıyor. Örneğin Merida Scultura 200'ün geometrisiyle baya benzeşiyor. Tabi renkler ve zevkler tartışılmaz ama benim tercihim Salcano oldu, en ufak pişmanlık da duymadım. Mosso'nun kullandığı garip lastikler ve jantlar yerine Salcano'nun Continental lastiklerini tercih ederim. Carraro'nun fiyatının 250 lira daha fazla olması da Salcano'yu seçmemdeki sebeplerden biriydi.

@enes dökmen
Mosso ve salcano kullanmış biri olarak evet salcano tasarım anlayışını değiştirmeli
Ama mossoda jant, lastik,gidon, gidon boğazı, sele, sele borusu gibi bileşenlerdeki kalitesizlik ve ucuzculuk anlayışını değiştirmeli
Bu arada zamanında salcano xr030 ve mosso 7,8 wizart karbon 105 kullandım
O bakımdan salcanoyu elemek mantıklı değil
Alacak kişinin hoşuna gidiyorsa mossoyu almak çokta efektif değil

• Beğen
Tepkiler: Enes Dökmen
Ana bayiler fiyatları kitlerler böyle ücra köşede olan bisikleticileri iyi fiyata alırsın

@Deniz A mosso 2016 da sele boruları gidon boğazını rıtchey yaptı fakat jantlar yine aynı orası sıkıntı. 1-2 ay içerisinde shimano r501 jant alacağım. jantlar sağlam ama ağır ve çok telli

bu üç bisiklet arasında carraro race görünüm olarak ve fiyat olarak en uygundur, tabi 2016 modelleri için konuşuyorum.

2016 model bayi fiyatları;
mosso tca tiagra 2.999 tl den
salcano xrs tiagra 2.500 tl gibi bahsediliyor.
carraro race 052 2.399 tl gibi bahsediliyor. (bir bayiyle konuştum duyumlar kesin)

fiyatlardan sadece mosso'nun fiyatı net, ama öteki ikisi de üç aşşagı beş yukarı yazdığım gibi olacak.

üç bisikletinde kadro reaksiyonları hemen hemen aynı ancak mossonun jant ve tekeri çok kötü, salcano jant(r500 2093 gr çokta abartılacak bir jant değil ama mossnun jantına göre iyi bence carraronun jantına göre kötü) teker setinden kazanıyor ama görüntüsü kötü, carraronun tasarımı da şık fiyatıda uygun, ayrıca carraronun jant setide kimse beğenmez ama ben çok beğendim, yarım profilli bir set ama göbekleri biraz narin bakımları aksatmamak gerek.

sıfır fiyatlar çok uçuk ancak ikinci elde salcano ve carraroyu 1400-1500 e çok rahat bulursunuz, yerli olduğundan satış sirkülasyonu bol bisikletler. tiagra seti eskitmek çok zor kamyon gibi set hiçbir şey olmuyor, kadroyada zarar vermediğiniz sürece ortalama bir jant aksium 500 lira alır takarsınız oldumu size mis gibi bisiklet.

@fatih berber
İkinci el gerçekten mantıklı gelmeye başladı. Biraz daha araştırıp ikinci ele yönelecem galiba. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Geri