@Genç89 Mevzu sadece kadro mevzusu olmamalı ve olamaz da zaten. Kadro malzemesi her üreticinin, bisiklet kadro modeline ve üretim tercihine göre değişebilir. Kadro tabi ki önemlidir. Ancak bu noktada Cr-TWorld'un kadro yapısına ve hatta maşasına baktığınızda da diğer rakiplerden farklı olduğu rahatça görülen bir gerçektir. Özellikle kadro birleşim yerleri, çift kat üst üste özel bir kaynak tekniği kullanılarak yüksek dayanıklılık ve uzun önür kazandırılmıştır. Ayrıca kadro boruları hafifçe yassılaştırılarak dayanıklık daha da arttırılmıştır. Maşa da keza öyle. Son derece dayanıklı ve kallavi yapıda olduğu zaten daha ilk görsel inceleme de bile bariz olarak kendini belli eden bir yapıdadır. Yani burada özellikle uzun yol turu ve yüklü ağırlıkla sorunsuzca kullanılabilecek özel bir tasarımdan bahsediyoruz. Ürünün kadro ve maşasının zaten fabrika labaratuvarlarında da çok ağır mekanik testleri üstün başarıyla tamamladığı biliniyor. Gelelim diğer faktörlere. Fuji turing ile Carraro Cr-TWorld'u diğer detaylarda kıyasladığınızda iki bisiklet arasında çok ciddi anlamda aksesuar farkları da ortaya çıkıyor. Bu farklılıkların tamamını ayrıca para vererek almaya kalktığınızda iki tane Fuji Turing alacak bir meblağ çıkıyor ortaya. Halbu ki Carraro Cr-TWorld bisiklete bakıldığında, Efsane Megura hidrolik V Fren sisteminden, Shimano göbek dinamosundan tutunda, Alman Axa ön ve arka aydınlatma sistemine, Sjimano Deore Xt vites ve dişli sisteminden, Satori kelebek gidonununa, Alman Tubus ön, arka bagajından, tubus bisiklet ayaklarından, çamurluklarına, Micheline CrossMax zırhlı lastiklerinden, pompasına, Xlc suluğuna kadar tüm aksesuarları içermesi ve üstelik de bunların üst düzey kalite ve markalardan oluşması, bütünlüğü tamamlayan önemli farklar bence.
Yani özetle bütüne bakmak lazım! Bir de bütünlüğün toplam maliyetine! Üstelik tüm bunların toplamını Carraro Cr-World 3.622 Tl liste fiyatıyla (İskonto hariç fiyat!) kullanıcıya sunuyor.
Birini aldığınızda sabahına tura çıkmaya hazırken, diğerini aldığınızda 1-2 sezon ve bir o kadar da bütçe harcayarak bisikleti tura hazırlamaya uğraşırsınız.
Açıkçası benim görüşüm bu.
Unutmadan fuji turing Cr-TWorld ile yanyana geldiğinde, Cr-TWorld uzay mekiği gibi duruyor. Bu detayı da atlayamadım.