Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Fat Bike

Hiç kullanmadım ama görüntüsü bile beni yordu... :hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

Scudo
@Kaan Türkan
Çatal aralığı geniş nasıl olacak denediniz mi

@alibaba

ikisi çok farklı bence bende arada yol bisikletiyle çıkıyorum çok daha rahat oluyo ama fatbike çok daha zevkli

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@soneryen

ince lastik takmayı denemedim ama benim kadrom surly nin replika kadrosu ordaki lastik ölçülerine bakınca oluyo hatta bu aralar 4.8 kastik almayı düşünüyorum

Fat Bike yi benim gördüğüm kadarıyla düşük sistemle yapmışlar aslında yapılması gerekenler ve yanlışlar;
1-mekanik disk yerine-hidrolik disk kullanmak daha mantıklı çünkü mekanik disk kullanan bilir
2-vites sistemi tourney yerine deore kullanılması daha makul olur ve bildiğim kadarıyla jant 9dişli rubleye kadar destekliyor
3-ve maşa konusu maşa ne kadar sağlam gözüküyor ama değil onun yerine amortisörlü bir maşa kullanmak
bunları yap bak bakam nasıl gaçıo az yakan çok gacan olur :)

• Beğen
Tepkiler: hhakanccelik
@hasanozturkcyclingking

dediklerinizde haklısınız ama şunu eklemek istiyorum olay bisikletten bisiklete değişiyor ben alalı neredeyse bir buçuk yıldan fazla oldu ve o zamanki teknolojyle aldım evet üstündeki ekipmanı bilmeden aldım hidrolik freni ve deore sistemli modeli almışdım ama paketi türkiyede açınca fark ettim ve şu anda gerektikçe zevkime göre yükseltiyorum parçaları dayanıklılık konusunua gelince 90 kiloykende iyi atlayışlarım oldu ve şu anda 78 kiloyum ve en ufak bir hasar yok bu olay tamamen normal bisikletler gibi parana göre seçip alıyosun benimkinin çok üst düzey fiyatlarıda var

Beyler sitede yeniyim konuyla alakalı değil ama bir bisiklet alacağım markası specialized 8 bin lira fat Bike... nasıl bir marka iyimidir ?

@Specialized pro fatboy

bence markasının speciazed olması herşeyi açıklıyo çok incelemedim ama ama üstünde sram ekipman olduğunh biliyorum görüntü olarak çok iyi yapılmış bence eğer specialized yaptıysa zaten alıpda memnun kalmamak zor gibi bence alabilirsiniz fiyat olarak internette 5000 ile 6000 küsür arasında denk gelmişdim sahibindende

Teşekkürler aynen sıram x7 ws şeyler yazıyor anlamam da şuan buccem iyi ve sağlam bir bisiklet almak istiyorum 2016 specialized lerde 15 bin lira ben alamam o yüzden bende 2014 2015 falan alacağım

@Specialized pro fatboy şimdiden hayırlı olsun. bisiklet alırken önce içinize sinmesi önemli tabi. yani daha verimli diye, şöyle bir baktığında yüzünün gülmeyeceği bisiklet almamalı insan.
ama fonksiyonelliği de elden bırakmamak gerekiyor bir yerde. sonuçta çok büyük meblağlardan bahsediyoruz, o bütçeyle 4 kişilik aileler 2 ay geçiniyor. bu sebeple karar alırken iyi düşünmek gerek.
sizi fatbike'a yönlendiren nedir? o parayla iyi seviye yol veya dağ bisikleti alabilirsiniz.

merhaba, bu bisikletin özelliği kocaman tekerlekler değil mi, neden daha ince takmak istiyorsunuz

@hashus1099 fat bike zaten dağ bisikleti türü sadece tekerleği biraz daha kalın inanın mtblere bin basar ama yol bisikletleriyle rekabetlige giremez çünkü ikisi ayrı tür ama inanın bir fat bike mtb ye bin basar :krnz::) yani öyle hantal duruyor ben kiralamistim öyle hızlı gidiyordum ön falan kaldırıyorum kaldırıma falan çok kolay çıkıyor merdivenlerden direk iniyor öyle zevkli birseyki anlatılmaz yaşanır

@Specialized pro fatboy

Biraz abartmışsınız. FatBike zevklidir falan tamam da, mtb'ye bin basar falan biraz iddialı cümleler.

FatBike'ların asıl amacı kumsal veya bol karlı yüzeylerde temas alanını arttırarak yüzeye bisikletin yüzeye tutunması (daha ince tekerli lastikler kuma veya kara batarken)

Şehir içi kullanılamaz mı, kullanılır tabii ki, özellikle son dönem ABD'de batı sahillerinde ve kuzeyde kışın sert geçtiği eyaletlerde kullanım amaçlı yaygınlaşınca bir anda trend oldu, şimdi şehirlerde yaşayanlar arasında bile bir moda olarak yayılmış durumda.

Ancak hiç bir zaman şehir içi için en uygun bisiklet değildir, evet şekildir, şemaldir, kullanımı farklıdır, kimine göre zevklidir, ancak tabiatı gereği asıl kullanım amacı şehir içi değildir. (MTB bile daha şehirli kalır yanında)

@Mert E. Eğer fat bike kullandiysan surduysen böyle bi yorum yapmazsın eğer surmediysen sürmeden böyle yorum yapmana gerek yok ve ben ikisinide kullanmış biri olarak fikrimi sundum yani fat bibikenin görünüşü biraz ilginç olabilir fakat denemeden bilemezsin fat bike ile gezdiğin zaman insan altında bisiklet değilde pedallı motor varmış gibi hiss ediyor hem hafif rahat hemde her yolda her zeminde gidiyor fat bike bütün bisikletlere göre en avantajlı olanıdır yolda gayet guzel hızlı dağda inanılmaz karda muazzam kumda da harika giden tek bisiklet turu fat bikedir yol bisikleti sadece yolda gider dağ bisikleti dağda gider yoldada gayet iyi gider ama hiç biri bir fat bike olamaz fat bike her zeminde her yerde sana profesyonelce fazlasıyla sürüş hissi verir.. demek istediğim bu ve bu yüzden iddam büyük'eğer yanlışım varsa buyrun söyleyin ;)

• Beğen
Tepkiler: hasanben
@Specialized pro fatboy

Öncelikle yorumu hangi koşula bağlı yapıp yapmayacağımı sizden öğrenecek değilim.

Ha sorunuza gelirsek, ki çok önemli değil ama, evet, sürdüm, muhtemelen siz daha ilkokuldayken, Türkiye'de de fatbike'ın f'si bilinmezken Brooklyn'de karlı bir havada Prospect isimli bir parkta sürdüm.

Sonrasında sırf zevkine Giant'taki Momentum'ları denedim.

Yorumumda da hala ısrarcıyım. Karın içinde ne kadar zevkli birşey ise, düz yolda da o denli hammaliye.

1. Gidon hakimiyetleri çok zayıf ve ağır. Kıvrak değiller. Çevik değiller. (Olmalarına da gerek yok zaten)
2. Kalın lastik yüzünden çok fazla kir tutuyorlar ve arkadan deli gibi çamur atıyorlar. (Bu tecrübeyle sabit)
3. Ağırlar. Sadece lastikleri 2.5 kg kadar tutuyor.
4. Yavaşlar.

Eğlenceli mi? Evet.

Kişilerin özel zevklerine hitap eder mi? Kesinlikle!

Her yol için "sürüş hissi" verir mi? Hayır.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@Mert E. Kardeşim fat bikelerin en büyük özelliği her zeminde sürüş hissi vermesidir fakat kar kum dağ derken özellikle bu zeminlerde kullanılır demek istemişler.. evet bir fat Bike yolda bir yol bisikleti kadar tabiki zevkli olamaz hız dan bassetmiyorum zevkli olamaz diyorum her yolda her zeminde gider bunu bil ve bunuda geç fakat bir mtb ile bir fat Bike nin dağ açısından baktığımızda kessinlikle ve kessinlikle fat bikeler her zaman daha avantajlidir

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160602/47562e14e85729267ac32b3f27249d01.jpg

Geri