Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Fire serisi bisikletler

Mithat bey sıkıntı olan yer selenin sele borusuna bağlanmasını sağlayan oynak parçanın vidasının karşı tarafı. Ama benim asıl sormak istediğim fire serisine uygun farklı sele sabitlemesi olan bir boru bulabilir miyim?

319669 dosyayı görüntüle
Bu sabitleme cok rahat bi sistem ama universal degil. Yani 7x7mm ölçülerinde carraronun oem kelepcesi. Eger 7x9mm oval borulu bir sele kullanacaksaniz bu parcayi degismeniz gerekir. Farkli sele borusuda kullanabilirsiniz ama ölçülerinin uygun olmasi gerekir. Buda biraz sikintili bir durum. Carraronun selesi d shape aero bir sele borusu. Yani biraz zor bulunan cinsten.

• Beğen
Tepkiler: oguzhan83
Scudo
Merhabalar Fire 1.3 105 di2 setli modeli kullaniyorum bisikletin gidonunu değiştirmek istediğimde bi sorun ile karsilastim normalde maşa borusunun çapı 28.6 ve piyasadaki bütün bogazlarinda çapı 28.6 olarak ama carraroda masa üzerine 2 kademeli farkli bi çapta silindir bibaparat eklenmis furş takimi bu parcanin çapında ve parcayi sökünce hali ile arada boşluk oluyor uzerindeki bogazda 30.8 veya 31 küsür çapta bu konu hakkinda tecrubesi olan varmi acaba bunsorunu nasil çözebilirim

Merhabalar Fire 1.3 105 di2 setli modeli kullaniyorum bisikletin gidonunu değiştirmek istediğimde bi sorun ile karsilastim normalde maşa borusunun çapı 28.6 ve piyasadaki bütün bogazlarinda çapı 28.6 olarak ama carraroda masa üzerine 2 kademeli farkli bi çapta silindir bibaparat eklenmis furş takimi bu parcanin çapında ve parcayi sökünce hali ile arada boşluk oluyor uzerindeki bogazda 30.8 veya 31 küsür çapta bu konu hakkinda tecrubesi olan varmi acaba bunsorunu nasil çözebilirim

@Mithat T. kardeşim gidon boğazını değiştirdi oranın uzmanı.
Bende gidonu komple değiştirdim ama öyle bir sorun yaşamadım. Fire 3.2 uci

@Mithat T. kardeşim gidon boğazını değiştirdi oranın uzmanı.
Bende gidonu komple değiştirdim ama öyle bir sorun yaşamadım. Fire 3.2 uci
Muhtemelen gidon değişiminde sorun olmaz cunku normal gidonun baglandigi noktada soru. Yokta gidonun maşaya baglandigi cap standar bogaz caplarinda daha buyuk ve uzerindeki gidon bogazi cap olarakta daha büyük

• Beğen
Tepkiler: Mithat T.
Maşa 28.6 mm. Ara aparat ile 31.8 gidon bogazina takiliyor. Yani alacaginiz gidon bogazi 31.8 olsun.

Ama sadece gidon degistirecekseniz ara parcayi sokmenize gerek yok.

Entegre gidon alacaksaniz yaninda gidona uygun 28.6mm sikistirma yuzugu olsun. Ben fire 3.3 te full entegre gidon kullaniyorum. Takarken gidonun kendi sikistirma yuzugu ve 31.8den 28.6ya ceviren aparatini kullandim. Uzerindeki orjinal sikistirma yuzugu ve tüm aparatlar cikti. Spacerlerde tabi gidona uygun spacerlar.

Dosyalar

• 20240517_233618.jpg
    20240517_233618.jpg
    56,2 KB · Okunma: 29
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak ve eXLoRD
Maşa 28.6 mm. Ara aparat ile 31.8 gidon bogazina takiliyor. Yani alacaginiz gidon bogazi 31.8 olsun.

Ama sadece gidon degistirecekseniz ara parcayi sokmenize gerek yok.

Entegre gidon alacaksaniz yaninda gidona uygun 28.6mm sikistirma yuzugu olsun. Ben fire 3.3 te full entegre gidon kullaniyorum. Takarken gidonun kendi sikistirma yuzugu ve 31.8den 28.6ya ceviren aparatini kullandim. Uzerindeki orjinal sikistirma yuzugu ve tüm aparatlar cikti. Spacerlerde tabi gidona uygun spacerlar.
Bendeki gidonda aynı şekilde bu aparatlardan bahsediyorsunuz sanırım 1000090128.jpg

Bendeki gidonda aynı şekilde bu aparatlardan bahsediyorsunuz sanırım 321342 dosyayı görüntüle
Eski ek masa borusunu genisleten aparat cikacak. Sert plastik olan yuzuk takilacak o isaretlediginiz degil. Gidonun spacerlari ile montaj yapilacak okadar. Bu gidonlarin bir suru cesidi var. Benimkine benziyor bu olur gibi.

• Beğen
Tepkiler: eXLoRD
Eski ek masa borusunu genisleten aparat cikacak. Sert plastik olan yuzuk takilacak o isaretlediginiz degil. Gidonun spacerlari ile montaj yapilacak okadar. Bu gidonlarin bir suru cesidi var. Benimkine benziyor bu olur gibi.
Anladim soldaki platik parca ust kapak altada sağdaki isaretli sıkıştırma yüzüğü konulacak sanırım

Sevgili pedaldaşlarım. Bir arkadaşımın başına gelen olay ile ilgili fikrinizi almak istiyorum. Haftasonu turunda arkadaş CArraro fire 1.2 bisikleti ile asfaltta tırtıklı bir alana giriyor ve sonrasında gidon boynu spacerlarında fotoğraftaki durum oluşuyor. Bugün gidonu ve furşu gevşetip takmayı denedik ama olmadı. Sizin fikriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

Dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-10-20 saat 17.43.58_db7c583f.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-20 saat 17.43.58_db7c583f.jpg
    53,7 KB · Okunma: 12
  • WhatsApp Görsel 2024-10-20 saat 17.43.58_77dccfe1.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-20 saat 17.43.58_77dccfe1.jpg
    34,8 KB · Okunma: 12
Sevgili pedaldaşlarım. Bir arkadaşımın başına gelen olay ile ilgili fikrinizi almak istiyorum. Haftasonu turunda arkadaş CArraro fire 1.2 bisikleti ile asfaltta tırtıklı bir alana giriyor ve sonrasında gidon boynu spacerlarında fotoğraftaki durum oluşuyor. Bugün gidonu ve furşu gevşetip takmayı denedik ama olmadı. Sizin fikriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim.
Karbon kadrolarda şaft borusunun içinde şöyle bir çektirme var:
fsa-th-894-cr-1-compressor-pro.jpg

Ulaşmak için gidon boğazı vidalarını gevşetip üst kapağı çıkarın. Üst kapağın vidasının girdiği parça bu. Alu maşalardaki yıldızın yerine geçiyor ama üst ortasındaki alyanla sıkıştırılıyor. Bu gevşek kaldıysa normal boşluk alma işlemi bu parçayı yukarı çekiyor, boşluk alınamıyor, maşa tekrar kolayca sallanmaya başlıyor. Bunu üzerinde yazan ideal tork ayarında sıkın (kesinlikle fazla sıkmayın), sonra üst kapaktan boşluğu alıp gidon boğazı vidalarını sıkın.

Ayni sorun benim fire 3.3 tede oldu. Sorunun kaynagi furs rulmanlarinin 2 parcali çektirme yüzügünden kaynaklaniyor. Bir adet asil yüzük celikten yapilmis. Birde üstünde aluminyum olan parca yüzük varki sanirim carraro teknikerleri tarafindan uydurulmus bu bisiklete. 2 yuzugu birbirine sabitlemeniz gerek çünkü birbirinin üzerinden kayiyorlar. Ben epoxy ile birbirine yapistirmistim sorun yasamamistim sonra. Aluminyum olan uydurulmus parca asil yuzugun ustunden genisleyip sekli bozulup kayinca cektirme islemi etkisiz kaldigindan böyle oluyor.

Son düzenleme:
Geri