Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Flexi 108 2018

Teşekkür ederim.
2019 modeli inceleme şansım olmadı. Fakat satın aldığım yerde konuşurken bu belirttiğiniz elcikler, gidon çizgileri , suluk deliklerinin 2020 modelde yeni eklendiğini söyledi.

991.jpg992.jpg

Scudo
Güzel görünmekte. Baya da geliştirmişler. 108 geçen sene de farkedilir bir modeliydi, her ne kadar Carraroyu sevmesem de 😁

Konnix Heybe Çantayı internetten sipariş vererek satın aldım. Ayakkabı topuklarında çantaya bir sürtme olmadı.

Sanırım bisiklette tek memnun olmadığım durum gidon boğazındaki kilidi açınca gidonu döndürememek.
55.jpg554.jpg5545.jpg6654.jpg55455.jpg852.jpg

• Beğen
Tepkiler: erasdeman
Merhaba, 121 ve 108 arası gidip geliyorum, yokuş gerçekten çok sıkıntı çıkarırmı 108 de,kaliteli ekipmanlardan oluşsun sonradan değiştirmekle uğraşmıyım diyorum,örneğin lastikler vites kolları,oyüzden 108 tercihim,ama alıp rubleyi değiştir aynakolu değiştir gibi bir topa girmeyeceğim, 121 mi 108 mi karar veremedim,yenisinde de aynakol 52t olmuş..uzun turlara çıkmayacağım en fazla 5 10 km şehir içinde gezerim..

Selamlar @eybabi,
Gördüğüm kadarıyla İzmir'de ikamet ediyorsun, istersen uygun bir zamanda ve yerde buluşup benim 108'i inceleyebilirsin. Yokuş konusunda söyleyeceğim ise , vitesten ziyade kişide o yokuşu çıkabilecek bacak var mı onu tecrübe etmek gerek. :)

@mertozaydin Teşekkürler hocam çok naziksiniz :), izmir de okumuştum çok önceden kayıt olmuşum foruma ozamandan kalmış bilgi,izmit de ikamet ediyorum.Siz herhangi bir değişiklik yaptınız mı,genel olarak memnunmusunuz yoksa 121 mi almak daha mantıklı geliyor? bir de kaça aldınız acaba mümkünse paylaşmanız?

Tekrardan Selamlar @eybabi ,

Bisiklette herhangi bir değişiklik yapmadım, çünkü herhangi bir değişiklik yapmamak için Flexi 108 modelini satın almıştım. :)

Önce lastiklerle başlayayım , 108'de Lastikler zırhlı Lvl. 3 Green Guard serisi, 121'de Cst marka. ( Sanırım zırhlı değil. )

8 vites bana gayet yeterli geliyor. Karşıyaka'da oturuyorum, çarşı , pazar , yakın çevrede olan işlerimi hallediyorum. Yeri geliyor Karşıyaka - Bornova, Karşıyaka - Alsancak arasında da bisiklet ile gidip geliyorum.

108 ve 121 arasında kadro görüntüsünde bariz farklılık vardır. 108 adeta bir yay şeklinde , 121 ise biraz daha sert bir çizgiye sahiptir.

108'de trigger shift tarzı vites kolu , 121'de grip shift tarzı vites kolu vardır.

121'de disk fren evet bir seçenek. Ancak, yok fren hidroliği , yok disk yamuldu muhabbeti gibi ufak tefek can sıkıcı işlerle uğraşmak istemediğim için, kolayca yedek parçasını temin edebileceğim fren teli ve pabuç üzerine kurulu V fren sistemini tercih ederim.

121'de bulunan 3 yaprak ayna kol mini minnacık bisiklette bana kalırsa gereksiz ve ağırlığı arttırır. Bir de ön vites attırıcısının ayarıyla falan açıkçası uğraşmak istemem.

Genel olarak bisikletimden memnunum. Ben size 108 yada 121 al diyemem, çünkü 121'i fiziken kullanmadım . 2,399tl satış fiyatı var ancak elbette fiyatta nakit yada kredi kartıyla ödemeye göre iskonto uyguluyorlar, bu iskonto oranı da sizin pazarlık kabiliyetinize kalmış.

Son düzenleme:
Konnix Heybe Çantayı internetten sipariş vererek satın aldım. Ayakkabı topuklarında çantaya bir sürtme olmadı.

Sanırım bisiklette tek memnun olmadığım durum gidon boğazındaki kilidi açınca gidonu döndürememek.
219962 dosyayı görüntüle219963 dosyayı görüntüle219965 dosyayı görüntüle219966 dosyayı görüntüle219967 dosyayı görüntüle219968 dosyayı görüntüle

Merhabalar, ben de bu bisikleti almayı düşünenlerdenim ve şuaralar araştırıyorum. Paylaşım, tecrübe ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu paylaşımınızdaki gidonu döndürememekle ilgili sıkıntınızı anlayamadım, biraz detaylandırabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: mertozaydin
Merhabalar, ben de bu bisikleti almayı düşünenlerdenim ve şuaralar araştırıyorum. Paylaşım, tecrübe ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu paylaşımınızdaki gidonu döndürememekle ilgili sıkıntınızı anlayamadım, biraz detaylandırabilir misiniz?

Merhaba Anıl,

Kendi bisikletimde fotoğraflayarak iletecektim, ancak günün koşuşturmacasından dolayı unuttum. Carraro'nun sitesinden ve internetten bulduğum ekran görüntüsünde işaretliyorum bahsettiğim yeri. Çok önem teşkil edecek bir sorun değil. Alyan anahtarı ile açarak istenilen açı veriliyor gidona.

880Capture.JPG666Capture.JPG

(Temsili fotoğrafta görünen elcikler eski kasanın elciklerinden , 2020 modelde ergonomik elcik vardır.)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Anıl Adacan
Teşekkür ederim @mertozaydin

Anladığım kadarıyla o bölgedeki klipsin bir işlevi yok ozaman, illa onu açtıktan sonra alyan anahtarı kullanmak gerekiyor. Pratiklik için koyulmuş bir aparat gibi gözüküyordu oysaki👎

@mertozaydin Bisikleti internetten alsam servisler gerçekten ücretsiz kurulum yapıyormu yoksa mırın kırın mı ediyorlar.Bir de kurulumu kendim yaparsam birincisi garanti dışı mı oluyor, ikincisi kurulum dediğimiz nedir,ben çok acemiyim yapabilirmiyim yada yapabilecek olsam bile yanlızca bisikletçide bulabileceğim teknik alet edevat mı gerekir ? Fırsat buldum almak istiyorum ancak korona dolayısıyla da bisikletçiye gitmek istemiyorum,evde binerim şimdilik :)

Online aldım 2019 model olanı, aynakolu 48t olduğu için, tabi ayrıca daha ucuzdu, kaşele gönder dedim satıcıya , hemen gelince kurcalayıp bozayım aleti :)

Son düzenleme:
@mertozaydin Bisikleti internetten alsam servisler gerçekten ücretsiz kurulum yapıyormu yoksa mırın kırın mı ediyorlar.Bir de kurulumu kendim yaparsam birincisi garanti dışı mı oluyor, ikincisi kurulum dediğimiz nedir,ben çok acemiyim yapabilirmiyim yada yapabilecek olsam bile yanlızca bisikletçide bulabileceğim teknik alet edevat mı gerekir ? Fırsat buldum almak istiyorum ancak korona dolayısıyla da bisikletçiye gitmek istemiyorum,evde binerim şimdilik :)

Online aldım 2019 model olanı, aynakolu 48t olduğu için, tabi ayrıca daha ucuzdu, kaşele gönder dedim satıcıya , hemen gelince kurcalayıp bozayım aleti :)

Merhaba, maalesef bu sorularınızın cevabı bende yok. Ben firma yetkilisi yada yetkili servis değilim. Bu sorularınıza cevabı Accell Bisiklet Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aşağıda bulunan iletişim kanallarından cevap verecektir.

Telefon : 0 236 213 00 45
Satış Sonrası : 0 850 222 26 24
info@accellbisiklet.com.tr

Merhabalar,

Dahon'un fiyatlarını görünce Flexi 108 modeli oldukça mantıklı geliyor, ancak aynakol 48T ve 52T olmak üzere iki farklı versiyon gördüm. Hangi yıldan sonrakiler 52T oluyor?

Ayrıca, şu an sıfır Flexi 108 satılan bazı sitelerde 48T yazıyor hala.

Dahon Vybe D7' de ayankol 52T kullanıldığı için Flexi 108'in de 52T olan versiyonu almak daha mantıklı mıdır? ( Daha hızlı gitmesi açısından ) Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

Son düzenleme:
Flexi 108’in 2018 öncesi aynakol 48T 2019 ve 2020 yıl modellerind ise 52T kullanılmış. Dahon D8 Marine ile neredeyse herşeyi aynı, sadece Flexi 108 katlanıldığında mıknatısları tutmuyor.

Flexi 108’in 2018 öncesi aynakol 48T 2019 ve 2020 yıl modellerind ise 52T kullanılmış. Dahon D8 Marine ile neredeyse herşeyi aynı, sadece Flexi 108 katlanıldığında mıknatısları tutmuyor.

Teşekkürler,

peki bu model katlandığı zaman toplu ulaşımda vs. taşınması kolay mı?

Carraro flexi 108 tam bir fiyat/performans ürünü. Katlandığı zaman taşınması çok kolay ancak bu sadece 2020 modeli için geçerli.
2020 önceki modellerinde aynakol 48 kullanılmıştı, 2020 ve sonrasında 52 kullanılıyor. Aynı zamanda mıknatısı güçlendirilmiş, tern dahon gibi çok sağlam tutuyor katlandığında açılma yapmıyor. Ancak 2020 öncesi modeller katlandığında hep açılıyor ve ek bir ekipmanla bağlamanız gerekiyor.

merhabalar çocukluk yıllarından sonra ilk defa bisiklet sahibi oldum. yeni bisikletimi 14 mayısta internet üzerinden sipariş verdim. 18 mayıs (p.tesi) günü elime ulaştı heyecanla ev içerisinde kutusundan çıkarıp selesini, pedallarını taktım. zaten jant reflektörleri ve zil dışında başka takılacak bişey kalmadı. Şimdi aklıma bir kurt düştü servis dışında kutu açılımı ve kurulum yaptığım için garantiden çıkar mı ? çünkü kullanma kılavuzunda böyle bir detay varmış yeni gördüm, bisiklet hala evde duruyor lastikleri bile şişirmedik sokağa çıkma yasağı var diye. Sizce bu şekilde devam mı etmeliyim yoksa yarın servisi arayıp durumu izah edip servise mi götürmeliyim

merhabalar çocukluk yıllarından sonra ilk defa bisiklet sahibi oldum. yeni bisikletimi 14 mayısta internet üzerinden sipariş verdim. 18 mayıs (p.tesi) günü elime ulaştı heyecanla ev içerisinde kutusundan çıkarıp selesini, pedallarını taktım. zaten jant reflektörleri ve zil dışında başka takılacak bişey kalmadı. Şimdi aklıma bir kurt düştü servis dışında kutu açılımı ve kurulum yaptığım için garantiden çıkar mı ? çünkü kullanma kılavuzunda böyle bir detay varmış yeni gördüm, bisiklet hala evde duruyor lastikleri bile şişirmedik sokağa çıkma yasağı var diye. Sizce bu şekilde devam mı etmeliyim yoksa yarın servisi arayıp durumu izah edip servise mi götürmeliyim
Hocam siz nereden kaça aldınız acaba?
Bir de güncel felxi 108 için yorum alabilir miyim kullananlardan? Bazı sitelerde 2019 modeli kalmış ,bazılarında 2020 var sadece

Kutu içerisinden garanti belgesi çıkacak. Onun bir kısmını keserek servis alıyor; ücretsiz montajını yapıp kalan kısmını kaşeleyip size veriyor ve garantiniz öyle başlıyor.

Kutu içerisinden garanti belgesi çıkacak. Onun bir kısmını keserek servis alıyor; ücretsiz montajını yapıp kalan kısmını kaşeleyip size veriyor ve garantiniz öyle başlıyor.
evet kutunun içinde çıktı ama ben dediğim gibi kurulum yaptım kendimce :) şimdi yarın arayıp sormam lazım herhangi bir sıkıntı olmuyorsa bu şekilde götürmem de bisikleti katlayıp götüreceğim .
Hocam siz nereden kaça aldınız acaba?
Bir de güncel felxi 108 için yorum alabilir miyim kullananlardan? Bazı sitelerde 2019 modeli kalmış ,bazılarında 2020 var sadece
n11 de ılgazbisiklet06 mağazasından satın aldım 2020 model kırmızı renk. sanırım son üründü çünkü stok bitti diyor. fiyat 2280 TL.

• Beğen
Tepkiler: hauy
Geri