Scudo Sports

Carraro Flexi 121

carraro flexi 121 arka maşa kaç mm bilen varmı, alba kit taktıracagım, arka motor , suluk tipi modelden taktıracagım. Alba arka maşanın 135 mm olması gerektiğini söyledi. carraro flexi 121 modelini alıp , hemen kit taktıracagım.

135 mm.

Şurada yükseltmede kullandıkları göbek Shimano'nun standart 135 mm MTB grubu göbeklerinden biri mesela:

Scudo
Carraro 121 flexsi bende aldım. Kutudan çıkarınca park ayağını açınca bisiklet dengede durmuyor düşüyor. Ayak ayarımı yapılması lazım.

Carraro 121 flexsi bende aldım. Kutudan çıkarınca park ayağını açınca bisiklet dengede durmuyor düşüyor. Ayak ayarımı yapılması lazım.

1684050405650.png
Şu kısmın arkasında ayar vidası/vidaları olmalı. Vidayı gevşetip bisiklet sola devriliyorsa ayağı uzatarak, sağa devriliyorsa kısaltarak vidayı tekrar sıkıştırın.

• Beğen
Tepkiler: bayramay82
Kron paramın üstüne yattı bana yeni bisikletimi vermiyor. Daha 5 aylık fd2100'ün kadrosu kırıldı ve garantiye sokmadılar. Sele borusunu tolerans içinde kullanmama rağmen tolerans dışında kaldı dediler ben o bisiklete stajdan gelen bütün paramı bağlamıştım hakkımı helal etmiyorum.

İşte KRON'UN 5 AY SÜPER UZUN ÖMRE SAHİP ULTRA KALİTELİ O KADROSU:
303910 dosyayı görüntüle

Bu da tolerans dışında kullandığımı iddia ettikleri o sele borusu.
303911 dosyayı görüntüle

Sele borusunun boyasının aşındığı yerden tolerans işaretinin kadro içinde kalacak şekilde kullanılmış olduğu anlaşılıyor. Buna rağmen hâlen tolerans dışında kullanıldığı konusunda ısrarcı olup bisikleti garantiye sokmuyorlarsa ben bunda kötü niyet ararım kimse darılmasın gücenmesin.

Forum yöneticilerine de laflarım var. Bu yaşadığım olayı dün "KRON REZİLLİĞİ" başlığı altında da aynen burada yazdığı gibi anlattım ama forum ana sayfasında yeni mesajlar bölümünde "KRON REZİLLİĞİ" başlığını görmek forum yöneticilerini rahatsız etmiş olacak ki başlığı kapatıp altında yazılan mesajları da arşive alınmış mesaj yazımına kapalı şu başlığa taşımışlar: Kron Kullanıcıları Kulübü
Neden forumdaki bir üyenin Kron firmasıyla yaşadığı sorunları örtbas etme gereği duydular? Neden haksız olan taraf olmasına rağmen Kron firmasını koruma gereği duydular? Bunların açıklanmasını istiyorum. Ve derhal "KRON REZİLLİĞİ" başlığını yeniden açıp mesajlarını da o başlığa geri taşımalarını istiyorum.

Başlıkta da kesinlikle bir yanlışlık yoktur. Durduk yere çatlayan ve garatisi devam eden bir bisikletin yenisinin verilmemesi REZİLLİKtir. REZİLLİĞİN KRON tarafından yapılmış olması da KRON REZİLLİĞİdir. Yani başlığın "KRON REZİLLİĞİ" olarak açılmış olmasında herhangi bir yanlışlık yoktur.

Kron FD2100 kadro çatlaması ve garantiye girmemesi rezaletinden sonra tanıdık bir avukat (kuzen) ile bu hafta tüketici hakem heyeti dilekçe hazırlık sürecine girdik. Tabi kuzenimin bir özel durumu süreci biraz yavaşlattı. Bir de bu mahkeme işleri de uzun sürdüğü için ve ben artık kron markasından soğuduğum için başka markalı bir katlanır bisiklet alıp mahkeme sonucu gelecek olan yeni kron katlanır bisikleti satmaya karar verdim. Carraro sitesinde liste fiyatı 10280₺ olan bu bisikleti Bike & Outdoor firmasının Beşiktaş şubesinden peşin nakit paraya 9480₺ fiyata aldım.

Kron FD 2100'den sonra verdiği kalite hissi muhteşem. Bisikleti aldığım yerin Barbaros bulvarı kenarında olması sebebiyle bisikleti alır almaz sağlam bir yokuştan aşağı inmiş bulundum. Bisiklette hiç gıcırtı yok. Kron katlanırı öyle bir inişte trim trim sesleriyle "ben geliyorum" diyerek kendini belli ediyordu oysa ki. Carraroda hızlanmak için pedala yüklenirken, hatta tümsekten, çukurdan geçerken bile kayda değer trim sesi yok. Kron fena gıcırdıyordu. Carraro katlanırında quando göbek kullanmışlar, kronun üstünde marka bile yazmayan adi göbeklerinden daha iyi akıyor, bir pedal turunda hızını daha güzel koruyor tabi ki Shimano deore akıcılığında değil ama güzel bence. 48-38-28 Shimano ty-501 aynakol seçimi de 20 jant bisiklet için yerinde bir seçim olmuş. Krondaki 24-34-42 zozo yazan çelik aynakol 20 jant bisiklet için gereksiz küçüktü, küçük viteslerde kalkış yapınca gereksiz şaha kalkıyordu, büyük viteslerde bassam da gitmiyordu, 28 jant tur bisikletimdeki aynakol dişlilerinin aynısının 20 jant katlanırda olmasının mantığı yoktu. Carraroda elcikler krona göre daha sert fakat daha geniş ve ergonomik yapıda ve rahatsız etmiyor. Kronun elcikleri hem ufaktı hem de kullandıkça aşağı doğru kayıyordu, arada düzeltmek gerekiyordu şahsen gıcık ediyordu bu durum. Seleler ikisinde de rahat bence. Carraro Selle Royal Rio sele ile geliyor, Selle Royal markasının konforu ve kalitesi tartışılmaz zaten. Kron selesinin de genişliği iyiydi ve gayet yumuşaktı. Kadro da bence Carraroda daha sağlam, sele borusunun girdiği noktadaki ek güçlendirme parçası güzel düşünülmüş bir ayrıntı çünkü katlanır bisiklette sele borusu yüksek kullanıldığı için o bölge ciddi bir torka maruz kalıyor. Benzer bir güçlendirme mekanizması alın borusunun olduğu yerde de kullanılmış.

IMG_20230510_181701.jpg
IMG_20230510_182712.jpg

Son düzenleme:
5-6 sürmeden sonra lastik patladı. Bisikletçi çok ince iç lastik koymuşlar dedi. Bir kaç patlaktan sonra iç lastiği değiştirmek istiyorum. 20x1,75 ölçüsü başka uyarmı . Bisikletten pek anlamam. İleri sıkıntısız kullanmak için kaliteli zırhlı lastik ve iç lastik takarım . Bizim bisiklete hangi ölçüde lastik daha iyi olur.

İşin ilginci bisikleti alır almaz lastik patlamasın diye içine zozonun 3 mm lik şeritinden taktırmıştım. Patlaktan sonra şeridin uç kısımlarını taşlatıp yumsaattı, yan kısımlarınada boyacı bandı çektirdim, lastiğe zarar vermesin diye.

@bayramay82 Lastiğe batan bişey yoksa, ya düşük basınçla binmekten dolayı yılan ısırığı tabir edilen olay sonucu patlamıştır, ya da patlak önleyici şerit kesmiştir.

• Beğen
Tepkiler: bayramay82
Merhabalar ismim Bilal Sönmez sizlere Eskişehirden yazıyorum. Carraro Flexi 121 HD 2023 model bisikletimin katlı halde durmasını sağlayan mıknatısın kadrodaki arka parçası düştü. İnternette bir kaç seçenek var gibi ama uyumluluk ve kullanışlılık anlamında hangisi iyidir bilgim yok. Bu konuda yardımcı olabilecek varmı acaba ona göre sipariş vermeyi düşünüyorum yada Eskişehirde elden alabileceğim bir yer bilen varmı ?

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Merhabalar ismim Bilal Sönmez sizlere Eskişehirden yazıyorum. Carraro Flexi 121 HD 2023 model bisikletimin katlı halde durmasını sağlayan mıknatısın kadrodaki arka parçası düştü. İnternette bir kaç seçenek var gibi ama uyumluluk ve kullanışlılık anlamında hangisi iyidir bilgim yok. Bu konuda yardımcı olabilecek varmı acaba ona göre sipariş vermeyi düşünüyorum yada Eskişehirde elden alabileceğim bir yer bilen varmı ?
Bendede mekanik disk fren olanı vardı. Sattım, Parçası bu şekilde olması lazım yeni üretimi değiştirmediler ise;

n11'den Carraro Katlanır Bisiklet Mıknatıs Seti seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
(link)

• Beğen
Tepkiler: fenapaga
Bendede mekanik disk fren olanı vardı. Sattım, Parçası bu şekilde olması lazım yeni üretimi değiştirmediler ise;

n11'den Carraro Katlanır Bisiklet Mıknatıs Seti seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
(link)
teşekkür ederim ürünü inceliyorum.

Merhaba Bilal bey. Ben de yakın zamanda Flexi 121 HD modelini edindim ve ilk gün sizinle aynı sorunu yaşadım, arkadaki mıknatıs düşmüş. Bu sorunu çözdünüz mü acaba?

Arkadaşlar carraro 121 bisikletim ön gidon sürdükçe ses gelmesinin sebebi nedir özellikle hızlanmak için güç uyguladığımda oluyor şimdiden teşekkürler

Kız arkadaşım aldı hafiflik açısından çok iyi. Katlanması çok kolay. Lakin böyle bir bisikletin selesini neden daha rahat yapmazlar anlayamadım. Maalesef sleesinde amörtiser de yok.

merhaba, flexi 121d modeli aldım. 20” jant mevcut malum katlanır bisiklet. Ancak lastikler küçük geldi bana alışamadım.
26" jant takılabilir mi bu bisiklete?

merhaba, flexi 121d modeli aldım. 20” jant mevcut malum katlanır bisiklet. Ancak lastikler küçük geldi bana alışamadım.
26" jant takılabilir mi bu bisiklete?
Mümkün değil. Hatta bir hocamız bize üniversite mümkün ama muhtemel değil demişti.😂

Arkadaşlar bende bu model bisikleti sipariş verdim yakın zamanda teslim alıcam kurulumunu yaptırcam

aldıktan sonra yapmamı önerdiğiniz bir ayar vs. varmı acaba? teşekkürler

Arkadaşlar bende bu model bisikleti sipariş verdim yakın zamanda teslim alıcam kurulumunu yaptırcam

aldıktan sonra yapmamı önerdiğiniz bir ayar vs. varmı acaba? teşekkürler
Sele borusunu takmadan önce metal çapak var mı diye yuvayı bir kontrol edin; eğer varsa ve zımpara ile temizlemezseniz boru takılabilir ve çizilebilir. Kalite kontrolden nasıl geçiyor bunlar anlamıyorum ama son zamanlarda artmaya başladığını düşünüyorum bu tarz sorunların.

• Beğen
Tepkiler: yusufmc
Sele borusunu takmadan önce metal çapak var mı diye yuvayı bir kontrol edin; eğer varsa ve zımpara ile temizlemezseniz boru takılabilir ve çizilebilir. Kalite kontrolden nasıl geçiyor bunlar anlamıyorum ama son zamanlarda artmaya başladığını düşünüyorum bu tarz sorunların.
Mesajınızı yeni gördüm ve bisiklet bugün kurulumunu yaptık o yüzden kontrol edemedim ama bir sorun olmadı kurulumda ve sürüşte. Fakat bir dahaki sefere kontrol edicem çok teşekkür ederim.

Merhaba, benim ikinci el aldığım flexi 121'de maalesef sonradan fark ettim ki eksik jant telleri var. Bunları nereden temin edebileceğimi bilen var mı?

Merhaba, benim ikinci el aldığım flexi 121'de maalesef sonradan fark ettim ki eksik jant telleri var. Bunları nereden temin edebileceğimi bilen var mı?
Bisikletçiler ölçüsünü alıp temin edebiliyor. Kilo fazla ise arka tekerdeki standart teller sürekli kırılıyor.

Geri