Scudo Sports

Carraro Kazası :(

Tepki
34
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar;

Bugün bisiklet turuna çıkmaya hazırlanırken asansörün azizliğine uğradık. Kardeşim bisikletini tam yerleştiremeden asansör hareket etti, aşağıdan çağırılması nedeniyle. Allah korudu bilek incinmesi ile kadro altında ezilmekten son anda stop'a basma hamlesiyle ucuz atlatıldı. Ön lastik camda jant bükülmesiyle 2 ye katlandı. Nasıl olduda asansör camı patlamadı cidden verilmiş sadakamız varmış.

Asansörlere güven olmuyor, hepinizin çok dikkat etmesini öneriyorum.

Bu arada Carraro 435 v break olaydan sonraki görüntülerine bakmanızı rica ediyorum. Yarın hasar gören donanımlar satın alabileceğim bir yerler bulmaya çalışacağım İstanbul - Göztepe'de :(

Açıkçası bu konuda yardım bekliyorum.

+ Ön Jant tamamen eğildi. Lastik patlamadı. Havasını indirip ön lastiği kadrodan çıkarttım. Daha fazla zarar görmemesi için.

+ Sele tamamen kırıldı. Borusunda sıkıntı yok. Sele alınacak.

+ Arka lastik jantında eğilme yok fakat arka fren sıkıldığında anlayamadığım bir ses var.

Yarın bu donanımları almayı düşünüyorum ama biliyorsunuz Carraroların yedek parça sıkıntısı var. Şimdi ön jantı sipariş versem kaç gün bekleriz gelir mi gelmez mi bir sürü uğraşırım.

Sadece ön lastik için Mavic XM 117 26" Siyah 32 marka jant taktırsam sizce doğru bir karar olur mu?

Sele içinde Selle Royal Mach serisinden uygun fiyatlı bir sele düşünüyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Resimler:

(link) (link) (link)

Scudo
Çok geçmiş olsun öncelikle.Asansöre bisiklet koyarken çok dikkatli olmak lazım.Elle indirilmesi aslında daha güvenli ama yüksek bir katsa mecbur asansör.O civarlarda bir sürü bisikletçi olsa gerek.Ancak o orijinal jantından bulabileceğinizi pek sanmıyorum.Mavic iyi bir seçimdir ancak daha uygun birşey derseniz Alex lerin uygun modelleri mevcut

• Beğen
Tepkiler: Hugo Ramirez
Cana gelcegıne mala gelsın..Mal yıne yerıne gelır ;) , geçmiş olsun...

• Beğen
Off arkadaşım büyük geçmiş olsun, sana bişey olmasın da bisiklet tamir edilir ama hayatın tamiri yok. :( Tekrar geçmiş olsun.

Ben 5. katta oturuyorum sırtlanıp merdivenlerden çıkarıyorum, lakin asansöre koymadım koymamda koyanlarda lütfen ekipmanları dağıtıp koysun. :(

• Beğen
o asansörde bir sorun var.bakım yaptırım derim.allah korusun .

• Beğen
Büyük geçmiş olsun, bisikletin kolayca tamir edilir dert etme...

Göztepede Kaçkar bisikletin yeni açılan dükkanı var... Bağdat caddesine inen cadde üzerinde bir uğra götürebilirsen bisikleti de götür sana yardımcı olacaklardır...

Teşekkürler arkadaşlar, kimsenin başına gelsin istemem.

Toplamda orta seviye bir jant ile sele taktırmam ne kadara mal olmalı sizce?

(link)

bu sayfadakilerden Alexrim ve Mavic markalarının 19 Euro olan modelleri uyumlu olur sanırım.

Birde jant tellerini almamız lazım. Tel bulamadım MTB için.

Biraz yardımcı olun arkadaşlar.

@Hasan Çağri

Teşekkürler hocam Kaçkar bisikletle görüşücem bugün, bir üst sokakta hemen. Ne kadara mal olması lazım? Pek bilgili değilim yedek parça konusunda.

mavic 117 jant 40 lira civarında...tellerde 20-40 lira arası tutar heralde taiwan kullanılsa.20 lirada dizme ve akorda alsalar 80-100 lira arası masraf çıkar gibi.

• Beğen
Mavic XM 317 26" Silver 32 + Teller + Alivo ön gobek Hb-mc 12 Siyah 32 Delik + Selle Royal LOOKIN JELLI SELE 5235 DEC toplamda Erdoğanlar bisikletten 155TL'ye sipariş veriyorum arkadaşlar. Örümlü gönderiyorlarmış.

Sizce uygun mudur?

Mavic XM 317 26" 32 + Tel (Örülü) + Alivo ön gobek Hb-mc 12 Siyah 32 Delik + Selle Royal LOOKIN JELLI SELE 5235 DEC ürünlerini sipariş verdim arkadaşlar Erdoğanlar bisikletten. 155TL ödedim, İstanbul'dan alacaktım ama işçilik falan diye uçuk fiyatlar istediler. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@Hasan Çağri

konuyla tamamen alakasız bir durum
ve bana bu konuda yorum yapmak düşmez ama gözüme takılan bir durum çok hoşuma gitti belirtmek istedim.

aktifpedalda olduğunuz halde başka bir firma olan kackar bisikleti önermeniz...
aslında ticarette de hoşgörü ve iyi niyetin olduğnun göstergesi bizler alışmışız girdiğimiz herhangi bir firma illaki bir ürün sattırmaya çalışmalara veya onlar iyi değil gelin biz size indirim yapalım gibi laflara kolpacılara...

ben teşekkür ederim böyle bir durum için...

Geri