Mazm
Daimi Üye
- Tepki
- 416
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Sizinki yeni daha,biraz eskisin hubun yağı gitsin cırlamaya başlar
Şimdi sorun var mı yok mu? Yabancı forumlarda iyi yağlanmış hub larda ses olmadığı yazılmış.Evet bir problem olabilir.
Ben diyeceğimi dedim,tıpkı yabancı forumdakiler gibi.Şimdi sorun var mı yok mu? Yabancı forumlarda iyi yağlanmış hub larda ses olmadığı yazılmış.
Go gravel alacağım sanırım, 1.70 için 48 öneren bir kullanıcı yorumu var, 48 mi 50 mi uygundur ? Aynı kadroyu kullanan 50 kadro townsmanı denedim hafta sonu bir bayide, üst boru apış arasına temas ediyordu.
3.3 uci kullaniyorum. Gidon ve sargisi haric çok güzel bir bisiklet.Merhaba. Carraro Fire 3.3 di2 kullanan var mı? Görüşleri nelerdir?
İmkanın varsa carraro alma hocamMerhaba. Carraro Fire 3.3 di2 kullanan var mı? Görüşleri nelerdir?
İmkanın varsa carraro alma hocam
Merhaba,
Carraro Sportive 224 bisikletim var. Dik yokuşta çok zorlanıyorum. 11-40 Ruble 8v, M3020 aktarıcı takmayı düşündüm ama kapasiteyi aşıyor 45T. Nasıl bir değişiklik yapabilirim, önerisi olan ya da tecrübe etmiş olan yardımcı olabilir mi?
Şu anki ruble 12-32 8v, aynakol 48-38-28.
Teşekkürler
Sağlık sorunum yok ama bisiklet binmeye çıktığımda yolun dönüşünde çok dik yokuşu çıkmam gerekiyor, kadansim 40 a kadar düşüyor sanırsam 1. viteste 2 mola ile çıkabiliyorum ancak. En az maliyetli işe yarar bir değişiklik olabilirse değişiklik yapmak isterim.Eğer bir sağlık sorununuz yok ise masraf edeceğinize güçlenmenize odaklanın.
Önü 46-30 yaparsanız tam kapasite olur. 40-24 yine tam kapasite olur, yokuşta da daha iyi olur ama maksimum hız epey düşer.Merhaba,
Carraro Sportive 224 bisikletim var. Dik yokuşta çok zorlanıyorum. 11-40 Ruble 8v, M3020 aktarıcı takmayı düşündüm ama kapasiteyi aşıyor 45T. Nasıl bir değişiklik yapabilirim, önerisi olan ya da tecrübe etmiş olan yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler
Şu konuyu bir inceleyin: linkMerhaba,
Teşekkürler
Önü 46-30 yaparsanız tam kapasite olur. 40-24 yine tam kapasite olur, yokuşta da daha iyi olur ama maksimum hız epey düşer.
Ya da bu değişikliklere girişmeyip bisikletinizi ikinci el daha iyi oranlı bir bisikletle değiştirmek daha hesaplı olabilir.
Şu konuyu bir inceleyin: link
Düzlükte hızla derdiniz yoksa, yokuş için rublenizi 11-51'e çekmek mantıklı. 10-45 / 32T gibi setler pek işinize yaramayacak hatta 10'lu çark ekstra maliyet yaratacak.
Bu dediğiniz değerler sanırım 3x8 için yok ama değil mi? Maks hız düşmesi çok önemli değil benim için. Şu an haftada 2-3 gün akşamları 1 saat kadar sürüyorum. Ev çok yokuşta olduğundan gelişene kadar hem güçlenip hem de kondisyon kazanana kadar yokuşa çare bulmam lazım....
Elinizdeki setin 28/32=0.875 oranını aşağıya çekmeniz gerekiyor. Bunun için ya aynakol dişlisi ufalacak ya da ruble en büyük dişlisi büyütülecek. 2x sistem olsa, alttaki 2 parça en ucuz çözümdü ve yeterli gelirdi. 3x sistemler spartiat'ın dediği gibi karın ağrısı yaratacak size. Bana kalırsa, yokuşu dik çıkmak yerine, hafif çapraz açılarda çıkmaya ve kondisyonunuzu arttırmaya bakın. Gerçi çıktığınız yokuşu bilmiyorum ama...Bu dediğiniz değerler sanırım 3x8 için yok ama değil mi? Maks hız düşmesi çok önemli değil benim için. Şu an haftada 2-3 gün akşamları 1 saat kadar sürüyorum. Ev çok yokuşta olduğundan gelişene kadar hem güçlenip hem de kondisyon kazanana kadar yokuşa çare bulmam lazım.
11-51 11 vites için var sanırım. Bu durumda vites kollarını da, aynakolu da değiştirmem gerekecek.
Daha ekonomik bir çözümü bulunabilir mi?