Scudo Sports

Carraro Manifesto'ya gereksiz anlamlar yüklemek

Gökay Akçay

Forum Demirbaşı
Tepki
1.845
İsim
Gökay Akçay
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Her şey kendime tur dışında günlük hayatta işi gidip gelirken kullanmak için “sade/basit” bir bisiklet bulma ihtiyacımla başladı ama evdeki hesap çarşıya uymadı ..

Son üç yıldır fuji touringimle aramızda aşk dolu bir birliktelik var, ama Eylül ayında Türkiye’ye kesin dönüş kararımla birlikte şehir içi ulaşıma daha uygun bir bisiklet arayışım başladı.
Sebep: benim fuji üzerindeki ön arka bagaj, çamurluklar, sepet, ayak, brooks, çanta, pompa vs derken 20 kiloya yaklaştı. Hemen hemen her gün bisiklete binen bir insan olarak trene, metroya, vapura inip binerken merdiven inip çıkarken bana sorun yaşatmaya başladı, kısa süreli biyere bırakmam gerektiğinde üzerindeki ışık, saat, pompa, çanta, matarayı söküp takmak ayrıca vakit kaybı yaratmaya başladı.
Nerdeyse ayda iki defa kamplı tur yapıyorum yani her seferinde üzerindeki bagajı, tur malzemesini sök şehir bisikleti olsun sonra tekrar tak felan yapılacak iş değil.

8D6A2B0C-D788-41F7-90FA-7E11296504B6.jpeg
Uzun lafın kısası 20-16 jant katlanır bisikletlerden tutun, fixieye, yol bisikletinden elektrikli kaykaya kadar her türlü iki tekerlekli ulaşım aracını kullandıktan sonra kendimi manifesto kullanırken buldum.
Bir Aydan Çelik hayranı olarak zaten manifestoya karşı bir ilgim vardı. Carraro yol modeli olan 052/53 kadrosu üzerine inşaa edilmiş bu arkadaş aslında yol bisikletinden kırma bir şehir/fitness bisikleti.
Üzerinde çekiş sistemi shimano sora 50/34’e 12/34’lük oranla her yola geliyor, hidrolik disk frenler: en başta uzaylı görmüş bakıyodum daha önce hiç kullanmadığım dolayı, ayrıca biz turcularda kılızdır disk frene bilirsiniz “abiii yolda başına bişey gelse parçasını bulamazsın tamir edemezsin” diye o iş öyle değilmiş bakımı çok kolay sorun çıkarmayan bir sistem, ayrıca elinizde yedek parçası olduktan sonra söküp takması ve ayar yapması çok basit. Disklerin verdiği güven duygusu açıkçası insanı mutlu ediyor. Üzerinde gelen 700/35mm kojak slik lastikleri kullanması çok zevkli, palamıyor marathonlardan felan sonra akıcılığı çok farklı ayrıca çok konforlu.

Şimdi gelelim evdeki hesabın çarşıya uymadığı yere, sade bir şehir içi ulaşım aracı bulma amacıyla çıktığım yolculukta içimdeki turcu rahat durmadı “ lan bundan gravel olur mu? Bike packingçilik yapılır mı” diye başladı şeytan dürtmeye.
Sevgili @MakRo ve @mariokaldato dan aldığım gazla ve hd sti sistemlerin bisikletten daha pahalı olması sebebiyle bu arkadaştan “düz gidon macera bisikleti” isimli saçma bir bisiklet yapma çabam başladı.
İlla bi isim vermek gerekirse (ki bence gereksiz) ben buna hafif tur bisikleti demeyi tercih edebilirim, fotoğraflardaki haliyle 12 litre bagaj ve 6 adet matara taşıyabiliyorum, şu haliyle üç günlük kaplı tur yaptım malzeme eksiğim olmadı, gidon ve kadro bikepacking çantalarıyla extra 15 litre civarı daha hacim kazanabilirim o da bana her türlü turda yatecek kadar malzeme taşımama yeter.
Üç günlük tur sırasında bisiklet üzerinde gördüğüm eksiler.
. stok sele şehir içi kısa mesafelerde sorunsuz ama 70 km üzeri felan asla kullanılmaz (brooks yolda)
. Çelik bisiklet kullandıktan sonra alüminyum bisiklet şehir içinde “hafifliğiyle” mutlu etsede uzun mesafede konforsuz.
. Yol bisikleti kadrosu olması dolayısıyla bu 54 kadro arkadaşın üst borusu çok uzun 110mm gidon boğazı ile beraber bisiklet üzerinde fazla uzanıyorum ve çok rahatsız bir pozisyon alıyorum drop bar olsa sorun olmayacak ama flat bar ile olacak iş değil, ağırlık dağılımı rüzgar direnci olarak felan kısa mesafede iş yapıyor ama uzun mesafede gidon boğazı yardımıyla çözmeye çalışacağım bir sorun.
. Kilitli pedal olmadan uzun yol yapılmazmışmış bir kez daha anlamış oldum.
Sevgiler ..
A04CEF8F-DD91-4F27-ADEE-04BA292D9B6D.jpegA40D76FD-BBF4-46DB-A378-8BF203F79184.jpegCDF347FF-A081-42EF-91CA-44FAFC839D93.jpeg89773CCC-0F0D-434C-9F83-9E42372E5EF4.jpeg

EFB5C2B2-9068-4170-8562-F0C02A00271C.jpeg

Scudo
Salkano ng 650 takas Gsjshsj :D

Hayirli olsun bro ben sana reklamlarda gordugum egzama, cilt kizarikligi , pişik ve "KAŞINTI"ya iyi gelen o meşhur kremi tavsiye ederim . Biz bisikletcilerin bu kaşintilari ne zaman bitecek; Bilemedim.
Kolay gelsin.
Naçizane tavsiyem fazla anlamlar yuklemeden binip gezmendir ehehe

Reel tavsiye : Kisa gidon bogazi+gidon yukseltici apirgreyti yap

@Gökay Akçay hayırlı olsun. Bir şeye fazla anlam yüklemek sıkıntıya düşürebiliyor. Özellikle de istediğiniz sonuca ulaşamazsanız hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor. Bu haliyle de gayet güzel arka çanta ve bikepacking çantalar ile turada çıkılır şehir içinde de kullanılır.

Salkano ng 650 takas Gsjshsj :D

Hayirli olsun bro ben sana reklamlarda gordugum egzama, cilt kizarikligi , pişik ve "KAŞINTI"ya iyi gelen o meşhur kremi tavsiye ederim . Biz bisikletcilerin bu kaşintilari ne zaman bitecek; Bilemedim.
Kolay gelsin.
Naçizane tavsiyem fazla anlamlar yuklemeden binip gezmendir ehehe

Reel tavsiye : Kisa gidon bogazi+gidon yukseltici apirgreyti yap

Kısa gidon boğazına bende katılıyorum da, gidon yükseltme nasıl olur bilemedim. Daha önceki bisiklette kelebek gidon takınca yükseltmenin bana faydası olmuştu.

Tekrar hoşgeldin, yeni bisikletin hayırlı olsun @Gökay Akçay
Ynei versiyonu diyebileceğimiz güncelleme görmüş çift yaprak aynakol ile bu çok daha iyi bir bisiklet haline geldi. Güezl bir bisiklet, imajlar görseller, yazıla çok manidar gerçekten. Şahsi görüşüm, bir manifesto, bir de Sedona İstanbul efsane bisiklettir. İkisi de çok iyidir. Çok sevimlidir. Çok atak ve iyi bir bisikletçinin her ihtiyacını karşılayabilecek güzel bisikletlerdir.

Hay tipine saçına bıyığına senin e mi @mariokaldato O nasıl profil resmi yahu
:)

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
@Gökay Akçay Gökay hocam arkaya taktığınız çantanyı taşıyan demirin adı cismi nedir acaba? Çok merak ettin öğrenebilirsem farklı anlamlar yüklemek isterim.

Evini bisikletle taşıyabilmek çok güzel ?

@Gökay Akçay konudaki ilk mesajınızdaki sele arkası çantanızdan memnun musunuz? bilgi verirseniz memnun olurum

@Gökay Akçay konudaki ilk mesajınızdaki sele arkası çantanızdan memnun musunuz? bilgi verirseniz memnun olurum
Selam, zaten mesleğim gereği her gün yanımda taşıdığım bir çantaydı bisiklete monte edildiğindede gayet sorunsuz iş görüyor.

@Gökay Akçay Gökay'ım sahibinden de Salsa nin mutis bir zalım cromoly düz maşasi var. Fiyatida cok uygun , bence buna yapistir sen onu beee. Cromoly biraz konforuna + getirir, birde gidonu, sele borusunu filan karbon yaparsan baya baya alemyum kadro kaosundan kurtulur, konfora kavuşursun. Tabi full cromo olmaz ama cokda fark eder be

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hazır bir Manifesto bulmuşken bi soru sormak istiyorum. Manifesto'da CR052 kadro kullanılmış ama şehir bisikleti. Kadro boyu hesaplanırken Yol'a göre mi sehir bisikletine göremi hesaplaniyor? 173 boy 77-78cm iç bacak boyum var. Sportive 227 kullanıyorum 51cm tam oluyor.Temiz 54cm Manifesto buldum ama kadro boyu bana uyar mı?

Fujideki olumsuz yanlardan dolayı şehir içi sürüş için bir bisiklet ararken sonra bu bisiklette kendini tur bisikleti olarak buluyor bir anda. Peki ama neden 😁

Hazır bir Manifesto bulmuşken bi soru sormak istiyorum. Manifesto'da CR052 kadro kullanılmış ama şehir bisikleti. Kadro boyu hesaplanırken Yol'a göre mi sehir bisikletine göremi hesaplaniyor? 173 boy 77-78cm iç bacak boyum var. Sportive 227 kullanıyorum 51cm tam oluyor.Temiz 54cm Manifesto buldum ama kadro boyu bana uyar mı?
54 manifesto 1.80 civarı için ideal
@Türko insanın kafasında sürekli turculuk olunca istem dışı her bisiklete tur bisikleti gözüyle bakıyor. Zaten çabuk vazgeçtim :)))
881E9755-117D-4881-BB06-AEA7612FFB0B.jpeg

Bundan bende istiyorum ama kadro bulamıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: BenMeteDeliMete
Geri