Scudo Sports

Carraro servisinde problem

legolas99353

Aktif Üye
Tepki
193
Bisiklet
Carraro
image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Arkadaşlar durum şu: İlk olarak internetten Carraro 052 bisiklet aldım. Bisiklet kargo ile elime ulaştı. Fakat bu bisikleti benim servise götürüp kurulumunu yaptırmam gerekiyordu. Fakat arabama karton sığmayacağı için kartondan çıkartıp bisikleti arabama koydum. Bu fotoğraf o şekilde çektim

image.jpeg

Servise götürdüm kurulumunu yaptırdım fakat bir sorunla karşılaştım hem arka hemde ön jantın akprdu bozuktu.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Servis bana bunun aldığım yer ile konuşmam gerektiğini söyledi jantı onların değiştirmesi gerekiyormuş. Daha sonra bunun mümkün olmayacağını ona söyledim bu sefer 50 tl para istedi. Başka bir servis bu aklrd ayarının kurulumun içinde olduğunu söyledi.

Sorun şu jant akort ayarı ilk kurulumun içinde servisin yapacağı bir şey mi yoksa ekstra para alabilir mi?

Ayrıca arkadaşlar kartondan çıkartıp fotoğraftaki götürmem bir hata mı yani servis bunu söyleyebilir mi?

Scudo
Benim trek bisikletimin de akort ayarı ilk başta bozuktu. Ve yani jant ağırlık binince zaten bozulur. Bana da 5 10 kez bindikten sonra yapalım dedi adam kurulumunda yoktu ilk başta. Sonradan ben de 50 tl ücretle yaptırdım
Şimdi sorun yok

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
Peki akord ayarını eliyle yaptıktan sonra herhangi bir ölçüm cihazına soktu mu? İnternette o şekilde yapmışlar ama bu serviste olduğunu düşünmüyorum bu cihazın

O şekil cihaz kullanıp akord ayarı yapan bisikletçi Türkiye'de bi elin parmaklarını geçmez. Güzel bisiklet almışsın güle güle kullan akord ayarı biraz baş ağrıtıcı bişey güzel yapacak bisikletçiyide bulmak zor bana göre aslında yapmaları lazım ama servisle marka arasında bi durum ve bu iş hem zaman alıcı ve sıkıntılı bi iş olduğu için bisikletçilerde bedava yapmak istemiyorlar. Sizin yerinizde olsam şimdilik gözümün tuttuğu bisikletçiye para verip yaptırırım ama kendinize bir akord anahatarı edinip internetten de araştırarak az çok düzeltmeyi öğrenirseniz iyi olur hem ufak bi akord ayarı için o kadar para vermezsiniz hemde ülkemde düzelticeği yere daha çok bozan bisikletçi çok özellikle küçük şehirlerde çocuk bisikleti tamir eden bisikletçiler.

• Beğen
@oguzh4n teşekkür ederim yorumun için. Gerçekten biraz sıkıntılı bir durum fakat dediğiniz gibi yapmak galiba en mantıklısı. En güzeli kendin öğreneceksin başka yolu yok.

• Beğen
Tepkiler: oguzh4n
@legolas99353 Akord ayari zor diye biliyorum dikkat etmek lazim duzgun olmazsa pek cok yere zarari var. Bence dandik bi jantta calismanizda fayda var, eski bisikletimde akord ayari yapayim demistim lastik 8 cizmeye baslamisti :D Hayirli olsun bu arada cok guzel bisiklet :)

Benimki makine akorduydu.
Iki teker bir adamın akort videosu çektiği dükkan
Ankara Güngörler Bisiklet

@Auron Sanchez evet o yüzden adam 50 tl istiyor işte ama genel olarak benim anladığım bisiklet tamir vs işlerinde öğrenmek ve kendi kendine yetmek ülkemizde en iyisi gibime geliyor. Akordu yapabilir miyim bilmiyorum ama denemek gerek heralde

@Hastateker evet bende o videoyu izleyip o cihazı sormuştum üstteki yorumumda. Galiba arkadaşında dediği gibi o cihazdan burda bulmak imkansız. Halbuki işin ehli olan bir bisikletçide olması gerekiyor

@legolas99353
İşin ehli bi usta da elle güzel yapabilir.
Ben de şu ana kadar bi sorun olmadı daha yine de kolay gelsin

• Beğen
Accell firmasi, akordsuz jantli, gressiz göbekli, hatali uzunlukta jant telli bisiklet satmak konusunda oldukca ustadir.
Ben bunlarin hatasiz bir gonderim yaptigini hic duymadim. Varsa da ben bilmiyorum.
Al iste sevgili Accell, tuketicin ne de guzel yapiyor olumsuz reklamini, sen ayni kafada devam et.

Ben de oturduğum ilçedeki bir Accel bayisine gittim Carraro Sportive 230 almak üzere. İnternetten çok daha uygun ve taksitli fiyata alıp daha sonra burada kurulum/bakım/onarım hizmeti alabilir miyim diye sordum. Adam bana açık açık ücretsiz servis sunarız ama bisikleti bizden almıyorsanız çok da kaliteli hizmet beklemeyin dedi. O da belki kendince haklıdır, kâr yapmadığı bir ürün için ücretsiz servis yapmak istemiyor olabilir ama Accel ya da başka bir markanın bayisi olmayı kabul ediyorsanız bu tür işlemleri de layıkıyla yapmanız gerekir diye düşünüyorum.

Geri