Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro sportive 225 Lastik...

Tepki
1
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba. Carraro sportive 225 kullanıyorum. yaklaşık 2 ay kadar önce aldım toplamda 500-600 km kadar bi yol yapmışımdır. bu süre içerisinde 2 kere arka lastiğim patladı (çok ufak cam parçalarıyla).. Bisikleti almadan önce yaptığım araştırmalardaa kullananlar dış lastiklerin kalitesizliğinden söz ediyorlardı şimdi bu sıklıkta patlayıncada acaba sorun bendemi yoksa gerçekten dış lastikler kalitesizmi?? Dış lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum açıkcası. Bu konuda fiyat performans olarak orta halli önerileriniz nedir ??

Scudo
@Ahmet Kirbas

Bütçeniz uygunsa şiddetle tavsiye ederim aradaki farkı direk anlıyorsunuz.

(link)

yeni konu acmak istemediğim için buraya yazayım dedim.

Bugun işlten gelirken caddeyi yıkayan kamyon arkasından seyir ediyordum biraz yokus asağı eğim vardı.neyse lastikler ıslandığından kayabileceğimi hissettim o yüzden yavas gidiyordum 5-10km arası..ilerlerken kamyon ani fren yaptı.doğal olarak bende yavaslamak için arka frene hafifce dokundum ve bisiklet altımdan sola doğru kaymaya basladı,freni bıraktım hemen,hala kamyona doğru arkadan bindirmek üzere gitmekteyim bu sefer ön frene dokundum bu sefer ön teker sola kaydı tam düşecekken bisikletten iki ayak üstüne atladım biraz kosarak durdum..Böyle bir şey ilk defa başıma geldi sanki buzda kayar gibi çaresizdim..Kullandığım biisklet carraro 225 lastikler michelin protek dişli lastiklerden.Asfalt kuru iken yol tutusum güzel,durusuda güzel..Suda kaymayan lastik önerisi olan varmı acaba,yada öyle bir lastik var mı? :)

Arkadaşlar Carraro225 i 13.06.2015 tarihinde aldım, fakat dün itibarıyla arka lastiğin yamulduğunu fark ettim. Sadece asfalt yolda sürdüm, kaldırımlarda en yavaş hızla indim, nasıl oldu bende anlamadım, bisikleti çok da seviyorum ne yapacağımı şaşırdım. Daha önce böyle bir durum başına gelen var mıdır ? Yarın bisikleti, bisikletçiye bırakcam ama bu garanti kapsamında mıdır, yoksa ücret verip mi yaptırılır bilgilendirirseniz sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: mekolac
@promuro jantın mı yamuldu? Yoksa sürerken lasik 2-3 mm yalpalıyor mu?

@talha55 Jantım yamulmuş, aynen 1-2 santim yalpalama oluyor usta.

Jantı değiştirirler ve inşallah kullanıcı hatası demezler. Derlerse de bi jant parası vermek durumunda kalırsınız. Nasıl oluştuğuna dair bir kanaatim yok ancak değişim sonucunda 0 gibi binmeye devam edersiniz canınızı sıkmayın :)

Kullanıcı hatası derlerse şikayetvar'da şikayetimi okurlar :) dağda bayırda gezmedik, bisiklette tek çizik yok bebek gibi baktık. nasıl yamuldu hala anlamış değilim.
Teşekkürler yardımınız için.

@promuro bisikleti nerde saklıyorsunuz bilmiyorum ama o esnada zeval gelmiş olabilir. Tekrar geçmiş olsun. Yarın sonucu bildirirsiniz :)

@talha55 Bisikleti ters çevirip muhafaza ediyorum. Güneş görmeyen bir odada duruyor binmediğim zamanlarda, dediğin gibi bisikletçiye gideyim bakalım ne dicek. sonra da burdan haber veririm tabi ki.

Çok geçmiş olsun. Sıkmayın canınızı :)

hocam dagda bayırda gezmek güzeldir :) jant neden yamulsun bisikleti ona göre yapıyorlarsa

@promuro garanti kapsamındadır. bisikleti aldıktan sonra kullanım sürenize bağlı olarak 1- 1.5 sonra zaten bakıma götürmeniz gerekli. zincirlerin yağlanması, vidaların kontrol edilmesinin yanı sıra yeni bisikletlerde vites ayarları mutlaka bozuluyor. jantlar da aynı şekilde... biraz bekleyin ilk bakımda halledersiniz. (ilk bakım her zaman ücretsizdir. en azından benim aldığım yerde böyle. sizinkinde de aynı kaide geçerli olmalı.) yanlız jantlara akort yaptırıcaksanız birgün önceden bisikletcinizi arayın, malum mesai isteyen bir iş, ona göre ayarlasın kendini.

@muhisu Bilgilendirme için çok teşekkürler, Accell bisiklet kadıköyden aldım bakalım nasıl tepki verecekler. Peki birşey daha sorsam. Shimano R540 pedal takmıştım, bisikleti tamire verirken eski pedalı takayım mı, pedalı orda gizlice değiştirebilirler mi ? Ya da bırakmadan bol bol fotosunu mu çekeyim ne dersiniz.

akordu bozulması normal arkadaşlar dert etmeyin o kadar. sonuçta üstüne yük binince ayarı kaçabilir, ilk bakımda düzeltilir.

@promuro yok yahu... ben de bisikletimi aynı yerden aldım. her ne kadar bilgilerine pek güvenemesem de, iyi insanlar olduğunu düşünüyorum. yoksa istanbulun göbeğinde bu işi sürdürmek zor. istiyorsanız seri numarası filan varsa onu çekin. ama öyle birşey yapacaklarını düşünmüyorum. ayrıca bisikleti tamirciye bırakma işine pek sıcak bakmıyorum. mümkünse randevu alıp, başında bekleyip gerekli tamiri yaptırın derim. hem izlersiniz, nasıl yapıldığını öğrenirsiniz...

@promuro hocam sonuç nedir :) bende 5 gün önce aldım bisikleti 120 km civarı kullandım jant tellerinde gevşeme var ve 21 ile 24. vitese alınca zincirden ses geliyor nakit ödeme ile almıştım bende valla pişman oldum olacam az kaldı

Geri