Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive 327 vs. Sedona 410

ozansayin

Üye
Tepki
0
Herkese merhaba, Bu yaza kesin bisikletle gireceğim. Beklentilerime yönelik 2 model arasında kaldım. İşin ehillerinden seçmem konusunda yardım bekliyorum.

(link)

Carraro SPORTIVE 327
  • Kadro: ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE
  • Maşa: 28"YOL ALÜMİNYUM 1.1/8"
  • Sele: SELLE ROYAL SHADOW
  • Krank Takımı: SHIMANO ALTUS FCM371 48X36X26
  • Arka Değiştirici: SHIMANO ACERA
  • Ön Değiştirici: SHIMANO ALTUS
  • Vites Kolu: SHIMANO ALTUS SL-M370 3X9
  • Fren: TEKTRO 855AL V-FREN
  • Lastik: MICHELIN 700X35C 37X622 PROTK SİYAH REF. PATLAMAYA DİRENÇLİ
  • Jant: 28" AIRLINE-1 ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H

Sedona Bisiklet
  • KADRO: 410
  • KADRO ÖLÇÜSÜ: 44/48/52/56
  • VİTES SAYISI: 3X8
  • MAŞA: SEDONA ALLOY DISC
  • VITES FREN KOLU: SRAM VIA
  • VİTES ÖN: SRAM VIA
  • VİTES ARKA: SRAM VIA
  • FREN TEKTRO 837 AL V-BRAKE
  • AYNAKOL: SRAM VIA 48/36/26T
  • KASET: SRAM PG-820 11/32T
  • ZİNCİR: YBNS8C
  • JANT ÇEMBERİ: SEDONA DA-30
  • HAZNE ÖN: SRAM MTH-300
  • HAZNE ARKA: SRAM MTH-300
  • LASTİK: SCHWALBE ROAD CRUISER 700X35
  • BOĞAZ: SEDONA AS-007N
  • GİDON: SEDONA HBFB11
  • SELE BORUSU: SEDONA SP-359
  • PEDAL: WELLGO - LU C29
  • SELE: SEDONA 6076
(link)

Scudo
kadrosu daha güzel olduğu için sedona yı seçerdim

Aslında sedona nın görünümü daha hoş geldi gözüme carraro nun maşası çok kötü görünüyor ama donanımı daha iyi gibi.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman GÜNGÖR
Merhaba Ozan Bey..Sedonaların büyük bir çoğunluğu bu sene sram marka vites sistemi kullanıyor,daha önce sram kullanmadığım için kesin bişey söyliyemem ancak kadro kalitesi olarak her iki marka gayet iyidir. Özellikle Carraro sportive kullanıcısı çok,forumda sayfalarca yorumları var.Bir de bu iki bisikletin maşaları düz,eğer kullancağınız yollar bozuk ise amortisörlü bir model sizin için daha iyi olur.

Yorumlar için teşekkür ederim. Gökhan Bey merhaba. Kullanacağım yollar düzgün. Bilirseniz eğer Ankara'da Batıkent OSTİM arası işe gidip gelirken kullanacağım daha çok. Carraro'nun Batıkent'te teknik servisinin olması avantaj gibi duruyor. Sedona'nın pek artısı yoksa Carraro'yu seçeceğim gibi.

ozan bey, ben Sedona markasını biraz pahalı buluyorum. zamanında bende bir şehir bisikleti almıştım ve carraro seçmiştim, tavsiye de ederim hiç sıkıntım olmadı. şimdi ulaşım amaçlı bakıyorsunuz sanırm ama ilerde çok keyifli bir spor olarak da görebilirsiniz bence. vitesler düşük seviye kalabilir ama düzgün vites kullanımı ile sizi hiç üzmez. ben bir yıl kadar alivio kullandım ve sattığımda tıkırtı dahi gelmiyordu vitesten. sözün özü olarak ben carraro yu tercih ettim sizede carraro önerirm ama ikisini bir yan yana koyup bakmanız iyi olur:) hayırlı olsun şimdiden..

Sarper Bey, Yorumunuz için teşekkür ederim. Carraro Sportive 327 modelini tercih edeceğim.

İyi günler Ozan bey bisikleti aldınız mı? Tercihiniz ne oldu merak ettim

27 vitesle carraro öne çıkıyor bende çok araştırdım takip ettim hafiflik, tip, fiyat olarak 410 içime sindi onu aldım yakında memnunum içinize sinsin sevinde alın hayırlı olsun

Sedona gereksiz pahalı bence de .. Benim de seçimim Carraro olurdu sanırım..

Şimdi fiyat konusunda anlaşmazlıklar oluyor 410 u 1100 altına alabiliyoruz eminim 327 yi 1000 den aşağı zor alırız nasıl oluyor bakalım @ozansayin bey hangini kaça alacak :)

• Beğen
Tepkiler: poet
Sedona 410 kullanıcısı olarak sizlere bahsetmek istediğim bir kaç şey var.
Kadro olarak hem hafif hem de şık bir görünüme sahip. Sram vites grubundan bahsedersem :) Shimano DeoreSLX'ten sonra adeta şaşkınım. Neden ? Ben bu kadar tatlı mı tatlı, bir o kadar yumuşak vites geçişleri görmedim. Yahu ses gelmiyor ses :) o kadar iyi. Kıssadan hisse, Sedona 410 iyidir. Pişman olmazsınız

Arada kaldığım 2 bisiklet. Kararsızım..

Yaz için alacaksanız biraz erken konu açmışsınız daha çok zaman var ve yeni modeller çıkınca onları da değerlendirebilirsiniz. Herkes kendi kullandığı bisikleti öneriyor genel olarak ama marka değereri olarak Sedona'nın üst sıralarda olduğunu biraz araştırma yaparak görebilirsiniz. Buda çok büyük bir tercih sebebidir. Ayrıca forumda iki bisiklet için de kullanıcı sayfaları, incelemeler ve karşılaştırmalar olduğunu da göreceksiniz. Biraz araştırmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: JealioN
Valla alım olmaya gerek yok yukarda özelikleri yazılmış. Ben 5 gün önce peşin 1.100 tl ye 410 aldım carraro 327 de 1.100 tl sedona 410 her konuda çok daha iyi. Ayrıca sedona 410 un kadrosu hidrolik fren takılması na musait olarak tasarlanmış buda artisi. Kesinlikle sedona 410 carraro 327 den rahat 1 gömlek daha üstün.

• Beğen
Tepkiler: JealioN
Kesinlikle sedona 410 derim.carraronun.on vites altus.ve 13 kilo kadar.ama sedona sadece 11 kg.ve 410 un vites kolları çok şık.lastikleri kaliteli oo arada 100 lira bile olsa sedona alınır ve yola bakılır.bende inşallah 3 aya kadar mavişimden alacam. bu arada disk takılan yer 327 de de mevcut googleden resimlere iyi bakalim.

• Beğen
Tepkiler: poet
@Yasar38 bence sedonanın renk seçimleri biraz kötü olmuş
@Ozan_Aydin 327'de bi o kadar donanımlı hocam 410'un renk kalitesi tartışılır

• Beğen
Tepkiler: Yasar38
Hocam hangi bisikleti tercih ettiniz bilgilendiirmsnz ben de bu iki model arasinda kaldim

hangisini aldınız? bizde kararsız kaldık?

Geri