Scudo Sports

Carraro Sportive / Birbirine yakın ön arka suluk kafesi delikleri problemi ve çözümü

Scherwin

Aktif Üye
Tepki
282
İsim
Scherwin
Bisiklet
Carraro
Merhaba,

Carraro Sportive modeli bazı bisikletlerde,Örneğin : 221,224,225 ve 227 modellerinde (belki 230, 330 vb.), Kadro üzerinde bulunan suluk kafesi montaj vidalama yuvaları birbirine aşırı yakın. Öyle ki bu kadroya kafesleri dip dibe, zar zor monte edebiliyorsunuz, montajı yaptıktan sonra da bu kafeslere 2 tane standart 70Cl 'lik matarayı, kafese tam oturacak şekilde yerleştiremiyorsunuz :acpsnr: Bir 70Cl 'lik matara + 1 tane 500ml'lik su gibi daha ufak ve esneyebilir şişe yerleştirilebiliyor. Veya 70Cl'lik iyice esneme özelliği olan kalitesiz 2 suluğu da zorlarsanız yamultarak, tam yerleşmeden oturtabilirsiniz! Ama metal ve kaliteli olanlar asla! :mad: Bir de bu suluk kafeslerini, lastik pompası askısı ile kadroya monte ederken bir kaç mm daha öne/yukarıya kalkmış oluyor ki durumu daha da zorlaştırıyor.

Fotoğraflar : @ÖmerMurat
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/fotograf-5-jpg.67121/

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/fotograf-3-jpg.67123/

Yukarıdaki şekilde görüldüğü üzere soldaki suluk tam oturmamış, sağdaki içeceğe temas etmiştir. Sanki suluk kafesi gövdesi kenarı çarpmış gibi görünebilir ama aslında tam olarak şişe şişeye engel, önden hiç bir engeli olmayan suluk kafesleri de aldım ve denedim olmadı (Standart 70Cl 'lik mataralar ile).

Selenin altında kalan kadro alanındaki suluk kafesi delikleri (yukarı fotoğrafta sağdaki) uygun yerde ve 70Cl'lik matara yerine tam olarak oturabiliyor (51cm'lik kadroda denedim). Bu bağlamda oynama alanı sadece oturma pozisyonuna göre önde olan suluk kafesi! (yukarı fotoğrafta soldaki). Bir çok yazı okudum ve buna benzer bir probleme yurt içi/dışı hiç bir forumda rastlamadım! Zaten bence istisnai komik bir üretim tasarımı hatası! Kadro üzerinde bir delik açma fikrini hemen eledim. Fabrikasyon olmadıkça, hele alüminyum kadroda büyük risk olur.

Şöyle bir çözüm geliştirdim ve sorunu kendi adıma çözdüm. Fikir verebilir veya daha iyi fikirler paylaşılır düşüncesi ile paylaşmak istedim ;);

Ust.Taraf.jpg

Alt.Taraf.jpg

Bantlanmis.jpg

Solda.Suluksuz.jpg

Soldan.jpg

Sagdan.jpg

(@ÖmerMurat @ilberto)

Selamlar...

Scudo
@Scherwin Hocam günaydın selamlar,
Azminize hayran kaldım. Düşünerek, üreterek sorunu çözmüşsünüz bir nevi. Evet kadro delikleri dediğiniz gibi birbirine çok yakın ve buna göre suluk kafesi seçmemiz gerekiyor. Açıkçası ben elime kalem kağıt alarak cetvel ile ölçtüm, biçtim mm hesapları içerisinde 2 adet birbirinden farklı model olan topeak in suluk kafeslerini aldım. Resimde suluklar üzerinde değil ama denediğim zaman hiç bir çarpma sorunu yaşamadım. İkisi de net bir şekilde yerlerine oturuyor ve hiç bir şekilde birbirlerine değmiyor. İşin özü kafes alırken biraz minyon kafesler almak gerekiyor. Kasası büyük olan kafesler hali hazırda yakın kadro deliklerini daha da birbirine yaklaştırıyor.20160507_090215.jpg

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@ilberto Teşkekkür ederim, sizi de çok tebrik ederim :)

Uygun zamanınızda 2 Tane 70Cl 'lik matara ile çekilmiş bir fotoğraf eklerseniz ve de Kadro boyunuz konusunda bilgi verirseniz çok memnun olurum. Benim kendi durumumda yaptığım hesaplamarda hiç bir çıkış yolu görünmüyordu, kafessiz bile o konumda neredeyse bir araya getiremiyordum. Belki sizin suluk kafeslerinizin delik yerleri eşsiz bir konumlandırmaya imkan tanıyor. Vallahi sizinki gibi olabileceğini bilsem lastik pompasını başka yere de bir şekilde takarım ve sizin suluk kafeslerinden alırım...

@Scherwin Akşama arkadaşlarla kamp organizasyonumuz var. Bende 70 lik veya daha büyük matara yok ama onlarda var ise mutlaka dener en yakın zamanda buraya fotoğrafını eklerim. Bu arada kadro boyu 54.

• Beğen
@Scherwin merhabalar, elinize sağlık sorunu bir şekilde çözüme kavuşturmusunuz, @ilberto nun çözümünün bir parçası kadro boyunun büyük olmasıyla da ilgili sanırım, zira atnı kadrajda benim bisikletin üst kadro borusunu görmem muhtemel (46 Kadro), ama yine de bu çözümler diğer arkadaşlara fikir verecektir. Ben de mesela çözümü 1 lt + 500 ml olarak düşünmüştüm kafesleri alırken. 10 gün kadar şehirdışında bisikletimden uzağım, dönüşte mutlaka fotoğrafları ve kendi çözümümü paylaşırım, selamlar.

Çok başarılı. 225'e daha ikinci suluğu eklemedim, airzound aldığımda onun tüpünü eklemeyi düşünüyordum. Gerekirse uygulanırlar arasında yerini aldı :)

• Beğen
@sspl Air Zound aldığınızda suluk kafesinden çok gidona uymayan başlik moral bozucu olacak. Zira 225 kullanıcısıyım Air Zound için makul çözum bulamadım :)

Edit: Kelebek gidonsa farklı tabi

@KırmızıBereli Nasıl yani arasına lastik koyuyorum ben zaten çoğu şeyin. orjinal gidonla aynı bu kelebek gidonun kalınlığı. Ayrıca aynı bisikleti kullanıyoruz. Airzound hakkındaki deneyimlerinizi dinlemek isterim :)

@sspl Air Zound beklentileri karşılayacaktır. Sadece gidon inceden kalına doğru gittiği için istediğim yere takamadim çünkü kit belirli bir yere kadar açılıyor. İnce yere de takıldığı zaman vites koluna çok yakın. Belki de ben rahatsız olduğum için bu kadar takıldım. Sizi de sesiyle memnun edecektir ama konum olarak bilemiyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: sspl
@Scherwin

224 var aynı sorunu yaşıyorum. Nasıl bir mantıkla böyle yakın yaptılar aklım almıyor. Ama çözümunuz çok güzel, en kısa zamanda uyguluyorum. Teşekkürler..

• Beğen
@ilberto Affınıza sığınarak, sizin 54 kadrolu bisiklet ve fotoğrafınızdan bir tahminde bulunuyorum :)

54.Kadro.Tahmini.jpg

2 adet 70Cl 'lik suluk çarpışacakmış gibi görüyorum ancak, 54 cm kadro olduğu için sağdaki şişeyi tam oturtmayıp biraz yukarıda tutulursa kurtarabilir belki?

Kolay gelsin...

@Scherwin Hocam estağfurullah. Bir kaç güne 2. suluğum da gelecek yurt dışından. Kargonun gelmesini bekliyorum. 610 Ml kapasiteye sahip. Mevcut suluk ise yarım litrelik. Ama yalıtımlı olduğu için katman katman ve kalın bir suluk. Gelmesini beklediğim de aynı şekilde. En kısa sürede fotoğrafını ekleyeceğim merak etmeyin.

• Beğen
@Scherwin hocam suluk geldi akşama fotoğrafı atıyorum. @vatansever85 merlin cycles dan yurt dışından aldım camelbak marka. Sizde arayıp bulabilirsiniz bir kaç alternatif modeli de var ayrıca. Bu arada Türkiye ye kargo ücreti 20 TL.

@Scherwin hocam suluk geldi fotolar şu şekilde. Üstdeki suluk temas ediyor ama dokunma tarzında sadece. Tam olarak oturuyor iki sulukda kafese.

Dosyalar

• 20160518_235602.jpg
    20160518_235602.jpg
    119,7 KB · Okunma: 53
  • 20160518_235614.jpg
    20160518_235614.jpg
    109,6 KB · Okunma: 51
Tebrikler :)

Aslında ben de (51cm kadro ile) plastik suluklar ile başarmıştım bu pozisyonu, herhangi bir ek çaba sarfetmeden;

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/20151203-eos-m-img_1260-jpg.65974/

Anlaşılan suluk metal olunca ya biraz daha kalın oluyor ve ikisi birlikte oturmuyorlar, ya da plastik suluklar azıcık esneme ile diğer suluğun girmesine izin veriyorlar. Bununla birlikte lastik pompası gibi bir aksesuar ile suluk kafeslerinden biri biraz daha öne gelince durum iyice sıkıntıya giriyor...

Özetle: Bu model bisiklette benimki gibi ek bir aparat yok ise, suluk seçiminde dikkat edilmesi gerekiyor!

Selamlar...

• Beğen
Tepkiler: ilberto
Geri