Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Yirtiniyorum ama kimse yazmiyor :) bakım meselesini nasil hallediyorsunuz 6 ay oldu alalı garip garip sesler gelmeye başladı carrora yetkili servis 175 TL dedi fabrikayi aradım tasdik etmediler fiyati bir baska servis 100 TL dedi tamam pahalı gelebilir ama 2 gün içinde teslim etti bir çok aşamada foto cekmis bana gösterdi resmen bisikleti 50 parçaya ayırmış sonra toplamış benim hiçbir bilgim yok , oturup yapamam ben siz ne yapıyorsunuz çok merak ediyorum , birde bisikleti aldım kesinlikle çok fark var , ah ah aldığım yer ne bakımı bunlar araba mı demişti sür git

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Scudo
Arkadaşlar sonunda cuma günü aldım sportive 224'ü,46 cm kadro boyu var.Başlangıç için iyi bi bisiklet yani öğrenciyim para sıkıntısı falan olduğu için daha sonradan üst modellere geçebilirim.Şimdilik herhangi bi ekipman alma şansım olmadı ama zamanla onları da tamamlayacağım.Ayrıca bisikleti aldıktan bi gün sonra arka lastiği patladı şansımıza bir de onu yaptırdım :confused:
https://imagizer.imageshack.us/v2/894x671q90/913/07c020.jpg
 
arkadaşlar merhaba..dün bir sportive 225 sahibi oldum bende:)...sizden aksesuar önerisi ve alabileceğim site önerisi bekliyorum..kask, pompa, matara, patlak tamir için ekipman vs..çok almam gereken şey var gibi:s
 
teşekkürler Samil bey..bakıyorum şimdi deacthlon ..ama bi sorun daha var hangi markaların ürünleri kaliteli pek anlamıyorum..her pahalı olan iyi midir demeliyim..yoksa bisiklet aksesuarlarının f/p markası var mıdır:D
 
Btwin ve zefal alıyorum ben bende 7 aylık bisiklet ciyim ;)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Slm arkadaşlar 227 almayı düşünüyorum ama forumda genel olarak 225 kullanan var maddi yönlerden dolayi mi 225 i tercih ediyolar merak ediyorum
Birde 227 kullanan arkadaslar yorumlarini söylerlerse cok memnun olurum...
 
Arkadaşlar meraba, 225 ve 227 arasındaki farkları tam olarak sormak istiyorum size, benim anladığım gidon kilit - maşa kilit, attırıcı, vites sayısı, aklımda kalan bunlar, tam ve doğru bir şekilde yazabilir misiniz aradaki farkı? ayrıca hangisini öneriyosunuz? 227 daha cezbedici bana göre şekli şemali de kafaya takan biri olarak, çoğu sportive konusunu okudum ama yine ayrıca bi sorayım dedim
bu bisikletleri kullananlar, amasör kaliteleri nasıl? yanılmıyosam aynı ikisinin de, ben de asfaltta kullanacağım çoğunlukla ama sormak istedim.

klasik oldu ama kadro boyunu da ekliyim, daha önce kadro boyu bilgim yoktu, büyük ihtimal deneyerek alıcam ama size danışayım yine, boy 1.70, iç bacak da 75 76 buçuk gibi bi şey (iç bacağın ölçüsü normal bacak boyundan farkı oluyo mu bilmiyorum)

kaç cm - inç gider bana? bisiklet üzerinde dik, hafif oturur bir pozisyonda olmak istiyorum, iki büklüm yatık kalmayayım, uygun kadro boyu ve gidon ayarıyla istediğim konum olur herhalde.

ayrıca istanbuldan alışveriş yapanlar hangi bayiden, siteden aldı 225 - 227'yi?
son olarak aksesuarları internetten mi alıyosunuz? çoğunlukla böyle galiba, yabancı site isimleri görüyorum hep, daha hesaplı olması nedeniyle, tek sorun geç gelmesi galiba, varsa istanbulda gidip komple alışveriş yaptığınız, ya da türk siteleri, onları da ekleyebilirsiniz

(1-2 soru cevaplasanız da işimi görür :d )
 
carraro kullanan arkadaşlar; bisiklet üzerinde gelen fabrika lastikler o kadar kalitesiz ki, hergün biniyorsanız en kısa zamanda kaliteli bir çift dış lastik almanızı tavsiye ederim aksi halde sürekli lastik patlaması sorunuyla uğraşırsınız..
geçen sene bu zamanlar Continental Touring Plus almıştım, tam 1 yıl oldu yaklaşık 3bin km yol yapmışımdır bir kere bile patlamadı..

http://i58.tinypic.com/tar6e0.jpg
 
@halit aksoy
225 sahibi olanların fazla olmasının nedeni, 227 modelinin 2014 sezonu itibarı ile piyasaya çıkması. Daha önceki sezonlarda 227 modeli olmadığı için, o dönemlerde sportive alanlar tercihini 225'ten yana yapıyordu. :)

@oğuz buçukcu

Maddelendirerek dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışayım. :)
1) 225'te kullanılan dişli setleri, 227'de kullanılan dişlilere göre bir kademe alt ürünlerden oluşuyor. Amatör bir kullanıcı için ciddi bir fark değil açıkçası. Maşa kilitleme mekanizmalarında ise 225'te maşadan kilitleme sistemi bulunuyor. Maşayı kilitlemek için durmalıı ve gidona ağırlık vermiyorken kilitlemelisiniz. 227'deki gidondan kilitleme sisteminde ise kilitleme işlemini, tıpkı vites değiştirir gibi hareket halindeyken de yapabilirsiniz. Bunun haricinde öyle aman aman bir farkları bulunmuyor. Hangisini alacağınız ise tamamen sizin tercihinize bağlı.

2) ve 3) Sportive'lerde zaten standart olarak 46 cm ve 51 cm olmak üzere iki adet kadro boyu var. Belirttiğiniz ölçüler ve biniş pozisyonu için ideal olanı 46 cm'lik kadro olacaktır.

4) Geçen sene 225'imi Anadolu yakasında Star Bisiklet'ten aldım, zaman içerisinde bakım ihtiyaçları için Kızıltoprak'taki İleri Bisiklet'i ve Küçükyalı'daki Tandem Bisiklet'i kullanmışlığım da mevcut (Özellikle bakım ve aksesuar alımı için son ikisini gönül rahatlığı ile tavsiye ederim).

5) Aksesuar alışverişleri için Decathlon mağazasını, ebay.com'u dx.com'u, merlincycles.com'u, chainreactioncycles.com'u önerebilirim.
 
@türkay yılmaz

1100 km yaptım stok lastikle (cst traveller); şeytanın kulağına kurşun 1 kere bile patlamadı. Bu büyük bir yüzdeyle şans işi ikinci ise sürülen yolların durumu. Ben hep Bostancı - Kartal - Pendik sahil yollarında sürdüm...

Lastik değiştirirsem schwalbe marathon almayı düşündüğümden beklemede. Onun yerine dün Zefal iç lastik koruyucu aldım. (link)
 
Sefa bey bakım konusunda birdr bilgi verseniz kimse yazmiyor :) motosikletimi her 3000 KM bakıma götüren ben bu bisiklette ne yapacağımı bilemiyorum kimsede yazmıyor :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@türkay yılmaz
hocam 1 ayda 600 km yaptim bir kez bile patlamadi :)

tabi hep asfaltta kullandgimi ekleyeyim
 
ben de hep asfaltta kullanıyordum ilk zamanlar 3 günde bir lastiğim patlıyordu.. artık fobi olmaya başlamıştı gözüm sürekli yerlerdeki cam kırıkları arıyordu..
continental aldım kurtuldum.. şimdi olmasa bile ileride iyi bi lastik almayı düşünürseniz bu mesajım aklınızda olsun işte :rolleyes:

not: yurtdışından alın 10günde geliyor.. TR'de fiyatlar malum 1 lastik parasına yurtdışından 2 lastik alırsınız
 
@türkay yılmaz

Türkay bey acaba hangi siteden ve nekadara aldınız bir de lastik ebatları nedir? Bende yaklaşık 2 yıldır aynı lastiği kullanıyorum çok şükür benimki de bir kere bile patlamadı ama lastiğim 700x42 biraz kalın gibi geliyor. Aynı lastiğin daha incesini almak istiyorum sizin kullandığınız lastiğin ebatı ve ebat konusundaki tavsiyelerinizi alabilir miyim 700x28 çok mu ince olur ben 28 ile 32 den birini almayı düşünüyorum.
 
Geri