Scudo Sports

Castello toplasam değer mi?

sirdilemma

Üye
Tepki
23
İsim
Deniz Engür
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar merhaba,
Elimde çocukluğumdan kalma bir castello tracker var. Öğrencilik zamanında bir miktar elden geçti. (İç dış lastik değişti, frenler v fren oldu). Tabii şu an askerlik iş, güç derken bina kömürlüğünde kalakaldı. Acaba çıkarsam toplasam sizce değer mi?
Kadorsu hi-ten, vites sistemi.shimano c serisi olabilir, 7 li sistem zamanın havalılarındandı. Şimdi bu alete.ne yapsak acaba sizce revizyona değer mi?

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
Scudo
Yok mu bana bir fikir verebilecek dostlar, bir cesaret...:D Malum çok özel bisiklet değil. Kadro olarak da kadın bisikleti ama bişey çıkaramaz mıyız ?

@sadık özer Bizde sarı bir castello var. Cesaret edip toplayamadım. Gittim yeni bir bisiklet aldım.

• Beğen
Tepkiler: sirdilemma
@sirdilemma Klasik bisiklet sevdanız varsa hiç durmayın, keşke benim de elimde öyle bir kadro, bisiklet olsa bende uğraşsam. Colnago, castello vs. markalar hep istemişimdir. Yol bisikletimi aldıktan sonra bir klasik yapacağım evimin başına koyacağım. Eğer benim gibi düşüncelere sahipseniz durmayın. Yani benim için şöyle bu durum, gece uykum kaçınca yanına gidip bakacağım, ayarlarını gevşetip sıkacağım vakit geçirmekte hoşlanacağım. Böyle bir bisiklete sahipseniz durmayın, eğer var ise eliniz de ve kıyıda köşedeyse gerçekten çok yazık hayali olanların hayalini çöpe atıyorsunuz :D

• Beğen
@Osman Tuğrul beklediğim cesaret bu galiba :)) Yarın ayrıntılı fotoğraflarını yükler fikirlerinize başvururum. :D

@sirdilemma Epey kirli görünüyor, ileride herhangi bir sorun teşkil etmemesi için, bütün parçaları düzgün bir şekilde sökün, ve sökerken nasıl söktüğünüzü unutmayın :D Hepsini güzelce yıkayıp temizleyin, arka dişli, aktarıcılar, aykanolu gibi parçaları gaz yağı yada mazotla yıkayıp yada direkt mazotun yada gaz yağının olduğu kaba koyun ertesi gün temizleyin. Sonra eğer çalışmayan bozuk parçalar varsa tespit ederek yenilerini tedarik edin, gerisini siz yaparsınız. Bu arada bisikletin vites sistemini değiştirebilirsiniz gibi görünüyor, sanırım eski bir sistem bulmak zor yeni altus gibi bir sistem takabilirsiniz. Gövdeyi, maşayı boyayabilirsiniz. İyi çalışmalar.

elden geçirilip şehir içi kullanıma fazlasıyla yeterli olabilir fakat uzun yola güvenip de çıkmazdım ben. şöyle 500 tl civarına güzel bisikletler bulunabiliyor.

@metalikfb zaten uzun yola çıkmakya ne niyetim ne vaktim var:D. Zaten şehir içinde kullanmak esas planım. @Osman Tuğrul Tavisyeleriniz için teşekkür ederim ben de vites sistemini değiştirmeyi düşünüyordum. Hatta dişlileri ve aynakolu bile yenilesem daha akıcı bir sürüş elde edebilir miyim? onu düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@sirdilemma Daha iyi ve sağlıklı olur. Küflenen bir yer var mı yok mu bakın. Jantın ve tellerini kontrol etmeyi unutmayın. Onlar sorun çıkartabilir bu tip bisikletlerde.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
direk bir single speed yap oturduğun çevre az eğimli ise . hem hafif hem az masraflı olur vites sistemi değiştirmenin akıcılığa pek katkısı olmaz. aynakolun olur fakat.en çok katkısı olan şeylerden birisi ise lastiklerdir cst traveller tarzı lasttikler(rubena flash) fazlasıyla işini görecektir. saygılar

• Beğen
@metalikfb oturduğum çevre kadıköy ama single speed nasıl yapılır hiç düşünmedim. Belki güzel olur.

Tekrar selamlar,
Ben bu bisiklete megarange 7li ruble ve arka arttırıcı alıcam ama tourney alayım diyorum nasıl olur ? Elbette vites kolları, aynakol ve ön arttırıcı da almam lazım. Tourney vs. gibi modeller alsam kurtarır gibi geliyor ama fikir konusında yardımcı olursanız sevinirim. Daha kolları sıvayamadım ama işden vakit bulupta ama bir yereden başlayacağım elbet.

Bir bisikleti toplamak yenisini almaktan daha maliyetli olacaktır. Tabi bunda alacağanız bileşenlerin kalitesi ve işçilikte etken ancak ufak tefek yani kullanacağınız amaca göre harcama yaparsanız sizi bütçe anlamında üzmez. Karar verirken göz önüne almanızı tavsiye ederim. iyi sürüşler.

• Beğen
Geri