Scudo Sports

Çekiş Sistemi Hakkında...

mgokkaya

Üye
Tepki
7
İsim
mehmet ali
Bisiklet
Whistle
arkadaşlar merhaba,

bu konuda yardımınıza ihtiyacım var bisikletim de 8 lik çekiş sistemi var ve arka aktarıcı altus fakat ben elimde bulunan rd-m781 10 luk sistem arka aktarıcıyı kullanmak istiyorum sorun yaşar mıyım.

tşk.

++

Scudo
@a.bsrn
bu durumda vites kollarınında değişmesi gerekecek

+++

Arka göbeğin uyumlu olup olmadığına da bakmak lazım

@Hastateker arka göbek deore uyumlu fakat 8 li sistemde m781 aktarıcıyı kullanabilrmiyim onu öğrenmek istiyorum

@mgokkaya
O bahsettiğiniz model xt serisi. Xt serisi 10 lu sistem 8li ile uygun modeli midir ya da var mıdır bilmiyorum kusura bakmayın. Size yardımcı olacak ustalar çıkacaktır

Hem Shimano, hem de SRAM 10'lu gruplarla beraber geriye dönük uyumluluğu ortadan kaldırdılar.

Bu 9'lu sisteme sahip bir aktarıcıyı mevcut sisteminizde hemen hemen sorunsuz kullanabileceğiniz, ancak 10'lu aktarıcıyla sizi büyük baş ağrılarının beklediği manasına geliyor. En basitinden 10'lu sistemin ince zincir genişliğine uygun olan aktarıcı makaraları 8'li sistemin geniş zinciriyle çalışırken kendinden geçecektir.

Denenmemişi denemek güzel şey, ancak vites kolları EF51 olan bir sisteme XT arka aktarıcı takmaya çabalamak biraz boşa kürek çekmek demek.

Geri