Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çekiş sistemi yükseltmesi hakkında

Mahsus Mahal

Daimi Üye
Tepki
94
İsim
Aydın Bez
Bisiklet
Specialized
Hepinize Merhaba!
Halı hazırda kullandığım Salcano NG030 SLX (2011) bisikletimin bir yılda 4000 KM görmesi şerefine (bunun 2500 KM'si Gökova'dan Keşan'a dek Anadolu Turları) çekiş sistemini yenilemek istiyorum.

3'lü Shimano SLX Aynakol sabit kalmak üzere yine 9'lu sistem
* Sram XO Grip Shift vites kolu
* Sram X9 ön artırıcı
* Sram X9 arka artırıcı
* Shimano veya Sram ruble ve zincir

Hepsinin toplamı 450-500 TL civarında.

Yorumunuz nedir?

Scudo
Hocam şu sistemi kullanıyorum:

Sram x0 gripshıft
Sram x9 ön arka
Sram pg 990 ruble
Truvativ noir ayna

Tek kelime ile mükemmeller. Çok seri bir kere. X0 koldan 9 vites birden kucultulebıliyo. X9 da takır takır atıyor :)

Hiç pişman olmazsınız. O kolların catırtısı yeter. Aklınızda soru varsa sorun.

Alperen Teşekkürler. Grip Shift kullanıyorsun galiba? Bugün Delta Bisikletler Emirhan'ın bisikletleri tecrübe ettim, vites geçişleri güzel, ama asıl kolay uzun yolda.

Truvativ Noir Aynakol ikili midir?

Yok abi 3lü. 27 vitesli bir sistem. Zaten 2007 senelerinde yarışçıların genel tercihi bu sistemdi. Serilik açısından. Sesi de çok hoş. Korna niyetine kullanılabilir. En büyük avantajı da 9 vites büyütüp kucultulebilmesi. Tabi arkada bi deore x5 olsa bu hıza ayak uyduramaz ama x9 x0 gibi kaliteli bir aktarıcı ile süper çalışıyor. Denediğimden biliyorum.
Shimano ile uyumlu diye biliyorum ama bence kaliteli bir sram aktarıcı ile kullanın. Şimdiden hayırlı olsun. Ben buralardayım aklınıza takılan bir nokta olursa.
Şimdiden hayırlı olsun.

shimano serilerinin Sramda ki karşılıklarını bilmiyorum. Tur için shimano serileri içinden deorenin yeterli olacağını düşünüyorum.
Scott sportster bisikletimde ben de aynı upgradi yapmıştım. bunun bir üst serisi deore xt tur için fiyat performans olarak pek iyi olmaz. tamir vs ise turlarda daha sorunlu olabilir mi bilmiyorum.
deore ile ilgili şunu ilave edeyim city olarak isimlendirilmiş aynakol 28/38/48,bir de 42/32/22 oranlı olanları var. ayna kolu. 42 olan seri tur için çok daha uygun. deorenin karşılığı bir sram modeli de olabilir tabi. 9 lü shimano alivio bile çok yeterli. ödül bağlamında olacağı için deore tavsiye ettim. alivio serisinde de kaset en büyük dişlisi 32 ya da 34 olan modelleri seçmeniz yükle yokuş yukarı yolculuklarda daha rahat olur. ayrıca kaseti. 25 en büyük dişli olan modellerine var.

Eğer yüklü bir tur gerçekleşiyorsa deore bir süre sonra sorun çıkarabilir. Daha rijit bir aktarıcı zor koşullarda çalışması açısından önemli. Her zaman da turlarda kullanılacak değil ya =) aydın abi büyük ihtimal almıştır veya bisiklet oradadır. Iyi günler...

Caner, önerilerin için teşekkür ederim. Zaten bu bisiklet hayatına Simplex'ten başlayıp Shimano Tourney, Acera, Alivo, Deore setleri kullana kullana Shimano SLX sete dek geldim; hem de göbeğinden tut ayna koluna fren kollarına dek her şeyiyle eksiksiz... Yeni turcu da olmadığım için arka diş sayısı filan bağlamıyor, rampa dedin mi 2-4, 2-5 ile çıkıyoruz... :)
alperen48 dün bisikleti bıraktım ama iki saate arayıp "abi, bu kadro için alttan çekiş uyumsuz, elimizde arka vites downhill kısa kanca kalmış, x0 grip shifti bizim eleman kullanmış vs..." dediler... Üstelik Sram ürünleri açısından stokları da ne zaman güncellenirmiş bilmiyorlar imiş... Ya alıcı var burada ama kim takar ki? Acar esnaf olsaydı gider kendi alır getirirdi dağıtım merkezinden.
Neyse ben alacağım parçaların listesini yazayım da fikir veren çok olsun:

3*9 sistem için
  • ön vites: SRAM X9 üstten çekme (up pull) ve üstten kanca - 88 TL
  • arka vites: SRAM X9 uzun kanca (long cage) - 211 TL
  • ruble: SRAM PG-950 11-32 - 88 TL
  • zincir: SRAM PC-950 - 50 TL
  • vites kolu: SRAM X9 grip shift 117 TL ya da SRAM X7 trigger - 107 TL

Türkiyede bisikletçilik böyle ne yazık ki. Kendi stoklarından bile habersizler. X9 grip shift kullanmadım yorum yapamayacağım ancak çok fark yoktur heralde. X7 triger kullandım arkadaşım da aktif olarak kullanıyor tahminim 30 bin kilometre civarı kullanmıştır. Bir sorununu görmedim isterseniz arayıp sorayım. Işler uzamış kötü olmuş. Inşallah bunları temin edebilirsiniz. Iyi günler.

Bu sabah Marintek, Bike and Outdoor, Kaçkar Bisiklet Bostancı Subesi, Delta Bisiklet Kızıltoprak şubeleri ile yaptığım görüşmelerden sonra nerede hangi uyumlu parçayı bulursam alayım kararını verdim ve harekete geçtim. Özellikle Marintek'den bisiklet satış uzmanı Çağrı Bey'e telefonda yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederim.

Ön vites ve aynakol olduğu gibi kalacak: Shimano SLX
Arka vites: SRAM X9 long cage / uzun kanca
Ruble: SRAM PG-970 en küçük dişli 11, en büyük dişli 32
Zincir: SRAM PC-970 veya Shimano XT
Vites kolları: SRAM X7 trigger

Zincir konusunda kararsız kaldım bayağı...

Bu arada Kaçkar Bisiklet Bostancı Şubesinden Mete ve Serkan'a da teşekkür ederim. Bike and Outdoor ise ana dağıtıcısının dahi stok durumundan haberdar olmadığı için maalesef alışveriş yapmayacağım bir firma şu anda.

zincir bilmiyorum ama pek de fark yok gibi geliyor bana modeller arası. Ön aktarıcı ile uyumlu çalışıyor değil mi kol? Oranlara dikkat edin sonra bir de o çıkmasın.
Hayırlı olsun.

SRAM'ın ön viteslerle bir sorunu yok... Sol vites kolu Shimano uyumlu olur genelde. Olursa da pek bir şey değil X9 ön vites, alırız :)

4 Şubatta Delta Bisikletten SRAm X7 vites kollarını aldım, ancak depoda (depo dediğim bir koli içi) beklemekten bayağı vites tellerinde açılmalar olmuştu. Aynı gün Marintek'in bisiklet parçaları satış sorumlusu Çağrı Beyin yönllendirmesi ile Kaçkar Biiklet Bostancı Şubesine gittim, sağ olsun Serkan ve Mete bayağı yardımcı oldular; istediğim parçaların ellerinde mevcut olduğunu ancak en erken çarşamba günü müsait olacakları için o gün gelmemi istediler. Vites kollarını bıraktım.

6 Şubatta ise Kaçkar Bisiklete yeniden gittiğim de Kıvanç ve Serkan ikisi birilkte Salcano NG030 SLX bisikletimi bir saatlik süre içinde yeniden yarattılar; artık Salcano NG030 SRAM X9 sahibiydim...

Aynakol 3 yapraklı Shimano SLX (44-34-22) veön vites Shimano Deore olarak kaldılar, şimdilik değiştirmedim.

Takılan parçalar:
SRAM X9 arka vites, uzun kanca
SRAM PG-980 11-32 ruble
Shimano Ultegra 9 vites 114 baklalı XT uyumlu zincir
SRAM X7 göstergeli vites kolları
Tektro nikel kaplama vites telleri
Yamulan kadro kulağının ve aşınan vites kablolarının değistirilmesi

İlerleyen zamanlarda aynakola ikili yapma planım var ama mutlaka ayakol ve göbek değişecek; ayrıca jant setini de Mavic yapmak gibi bir düşüncem de var.

Hayirli olsun nasil memnynmusunuz sistemden?

Berat ve Alperen teşekkür ederim. Çekis sistemi Shimano SLX'e göre dah a hızlı tepki veriyor ve geçişleri de yumuşak, seri.

Özellikle vites parmağım kaşınınca vites attırmaktan kendimi alamıyorum desem yeridir. Zira Shimano vites kollarına göre SRAM vites kollaında her şeyi tek parmakla yapıyorsunuz: baş parmak...

Şimdi aynakolu ve göbeği

Bnde 751 aldikta sonra bu tip bi degisiklek yapicam arkaya x9 attirici bi de xo grip shift kollari dusunuyorum bakalim hayirlisi :))

Tamamlanmasına sevindim. Hayırlı olsun. Aynakol göbek ve ön aktarıcıyı da sram yapalım da tam amerikan kası olsun =)

Geri