Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çelik Bisikletliler Kulübü

Scudo
Eyw. Yıllardır kullanmanın getirdiği küçük çizikler, taş izleri mevcut. Tabi bir kaç düşmenin de izi var. Fakat uzaktan bakınca iyi duruyor :D
71522718_2537980759578065_884333280915095552_o.jpg

Çok beğeniyorum nedense.

@brdtl

nazar değmesin de çok güzel bisiklet

• Beğen
Tepkiler: brdtl
mercury.jpeg
letgodan böyle sıkıldıkça foto arşivliyorum
8c5d04f9b0e1f6698c413062898bb082.jpeg
889393f59966a32c7df0e336e4b310b2.jpg
Bunun kırmızısından vardı , rainbow, bir cuma günü cami önünden çalındı. Acısı büyük, çeken bilir : D
Kız arkadaşınızdan ayrılsanız bu kadar iz bırakmaz emin olun
(link)
862ppr.jpg
IMGP8261.JPGIMGP8315.JPG
IMGP8374.JPG
IMGP8408.JPG
oPYxr0.jpgWP_20180415_12_52_49_Pro.jpg
Bunlar da diğer bisikletlerim ama birkaçını sattım. Bi de sağlık bakanlığı bisikletim var. Mountaincat im vardı bi de lisedeyken. şu an rainbowu hala arıyorum. Yeri başkaydı...:agla:

Son düzenleme:
@halil halil

Bendeki modelin orijinalı bu şekildeydi. Nette aynı renk buldum. Ön arka aluminyum çamurluk, önde eski tip tekere sürtmeli dinamo, ön aydınlatma gibi aksesuarlar vardı. Her şeyi düşünmüşler fakat suluk deliği açmamışlar. Böylesine donanımlı bir şehir bisikleti yapıp suluğu düşünmemeleri ise garip bir özelliği.

3fcef052c55ddca996e70895cbdaa75c.jpg

@halil halil

Bendeki modelin orijinalı bu şekildeydi. Nette aynı renk buldum. Ön arka aluminyum çamurluk, önde eski tip tekere sürtmeli dinamo, ön aydınlatma gibi aksesuarlar vardı. Her şeyi düşünmüşler fakat suluk deliği açmamışlar. Böylesine donanımlı bir şehir bisikleti yapıp suluğu düşünmemeleri ise garip bir özelliği.

248376 dosyayı görüntüle
76276420a4692ba181e443f86f083e57.jpeg

bunda var, demek ki bisan suluktan çalmış : D

@halil halil

renkten kaybettim herhalde, bu kırmızılı ya daha özenilmiş :D Muhtemelen sonradan açılmıştır. Matkapla bir ara ben de yapacaktım, olduğu gibi kalsın diyerek vazgeçtim.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
@halil halil

renkten kaybettim herhalde, bu kırmızılı ya daha özenilmiş :D Muhtemelen sonradan açılmıştır. Matkapla bir ara ben de yapacaktım, olduğu gibi kalsın diyerek vazgeçtim.
chainstayle seatstayin birleşimi farklı dropoutlar farklı. arka çatal kırmızıda bükülerek birleşiyor model yılları farklıdır.
a0ac137e78e87a65cdcfd43d2b949ae4.jpeg

d4bb386f454b9bcb9ed2cf23771cd1aa.jpeg

@halil halil

Aynı gibi geldi bana, renkten ya da foto çekiminden belli olmuyor gibi. Merak edip benimkinin fotosunu çektim. Arka bagajın kadroya bağlandığı yerde "Bisan İzmir" yazan plaka var. Bir de alın borusunda "Bisan 996914" yazıyor, bu da seri numarası herhalde.

IMG_20201127_135749.jpg

Bu kadar resmin üstüne bir soru sormak istiyorum. Bisan veya castello bir bisiklet toplamak istiyorum ama 177 boy için 26 jant bisiklet uygun olur mu ve bu bisikletler kaç kg? Çoğu satıcı kadro boyu bilmiyor çünkü. Hergün 8km işe gideceğim.

@DeaKeN

Boyunuzla bisikletin jant boyu arasında bir ilişki yok. Kadro boyu malesef benim bisikletin üstünde de yazmıyor. Aynakol göbeğinden sele borusu girişine kadar ölçtüğümde 55 cm geliyor. Benim de boyum 174. Gidon biraz uzak kalıyordu bana, bir küçük kadro daha iyi olurdu. Bu sorunu gidonu kelebek gidon ile değiştirerek çözdüm. Hem boyuma uygun hale getirdim, hem de çeşitli şekillerde gidonu tutabiliyorum. Ya da gidon boğazını kısaltarak da kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ağırlık 14-15 kg civarlarında olması lazım. Yeni bisiklet almama rağmen haftasonu bu bisikletimle işe gidip geliyorum. Bakımlı bir bisiklet ile eski-yeni fark etmez her gün binebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Bu kadar resmin üstüne bir soru sormak istiyorum. Bisan veya castello bir bisiklet toplamak istiyorum ama 177 boy için 26 jant bisiklet uygun olur mu ve bu bisikletler kaç kg? Çoğu satıcı kadro boyu bilmiyor çünkü. Hergün 8km işe gideceğim.
Küçük olmaz resimde arkada 28 jant var, arka fren uzun bacaklı, 26-28 dönüşümü için uzun bacak satılıyor, ağırlık ilk aldığında 16-17 kilo gelir, fotodaki 10 kgnun altında oldu en son.
opyxr0-jpg.248367

@DeaKeN

Boyunuzla bisikletin jant boyu arasında bir ilişki yok. Kadro boyu malesef benim bisikletin üstünde de yazmıyor. Aynakol göbeğinden sele borusu girişine kadar ölçtüğümde 55 cm geliyor. Benim de boyum 174. Gidon biraz uzak kalıyordu bana, bir küçük kadro daha iyi olurdu. Bu sorunu gidonu kelebek gidon ile değiştirerek çözdüm. Hem boyuma uygun hale getirdim, hem de çeşitli şekillerde gidonu tutabiliyorum. Ya da gidon boğazını kısaltarak da kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ağırlık 14-15 kg civarlarında olması lazım. Yeni bisiklet almama rağmen haftasonu bu bisikletimle işe gidip geliyorum. Bakımlı bir bisiklet ile eski-yeni fark etmez her gün binebilirsiniz.
Peki kelebek gidonu takinca size büyük bir kadronun geometrisini de degistire bildinizmi? Size uygun olmayan kadro ileride basiniza büyük saglik sorunlari acabilirde ondan sordum.

248414 dosyayı görüntüle
Büyük patron cia battino geldi artık dağılabilirsiniz.
Konuya has gercek ve cok güzel bir Celik/Klasik fotosu attigin icin tesekkürler Mehmet. 👏 👏 👏 :harika::harika:

Kullanıcı Adımda da yazdığı gibi Geroni FSX 2500 var bende. Şu an kullanamıyorum acil Restorasyon yapmam gerek ama elimde yeterli malzeme yok.

Yine de bu klübe girebiliyorum dimi? :)

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Peki kelebek gidonu takinca size büyük bir kadronun geometrisini de degistire bildinizmi? Size uygun olmayan kadro ileride basiniza büyük saglik sorunlari acabilirde ondan sordum.

Konuya has gercek ve cok güzel bir Celik/Klasik fotosu attigin icin tesekkürler Mehmet. 👏 👏 👏 :harika::harika:

Bisiklet çok az büyük geliyordu bana. Bel ağrısı nedeniyle dik bir sürüş tercih ediyorum. Gidonun yaklaşması o yüzden faydalı oldu. Şu an ki gidon yüksekliği ve açısıyla herhangi bir problem yaşamıyorum. Tabi uygun geometride kendi boyuna, vücuduna göre bisiklet seçilmesi gerekli. İmkan varsa en baştan doğrusu tercih edilmeli. Ben bu şekilde kendime uygun hale getirdim. Bir beden küçüğü olsa direkt denk gelirdi tahminim.

@Murat Cömez valla emeğine sağlık abi bisiklet resmen yeniden hayat bulmuş 👏👍
Arkadaşlar yaz kış bisikletimi kullanıyorum ve hergun 14 km toplam yol katediyorum bisikletimin kadrosu alüminyum sizce soğuk hava kadroda hasar yaratır mı

Geri