Scudo Sports

Çelik kadro yol bisikleti satışı ve fiyatları

celikkadro

Daimi Üye
Tepki
331
İsim
Tayfun
Selam arkadaslar,

Turkiye'de celik kadro yol bisikleti satan bir yer var mi? Yurt disinda buldugum celik kadro bisikletlerin fiyatlari karbon kadrolarla yarisiyor. Uygun fiyatli ve makul kalitede bir celik kadro bulma sansi var mi?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Cok zor. Ancak ikinci el sitelerindeki celik kadrolardan alip modifiye edebilirsiniz.
Dediginiz gibi yurtdisindaki celik kadrolar cok pahali. Hatta karbon kadrolarla yarismiyor, direkt sollayip geciyor.

Benim bisiklet çelik kadrodur sanırım çünkü ucuz birşey ama emin değilim.

Internetten baktim Aliminyum kadroymuş sanırım ümit magnetic bisikletim

Celik kadrolar agir olmuyor mu?

Salcano'nun bir modeli var ama kalite olarak beklentilerinizi karşılamayabilir.

(link)

Buyrun size celik kadro:

(link)

Kadro celik, masa kevlar ve karbon, diger parcalar aliminyum, grup set 105 ve FSA. Fiyati gorece uygun; bu fiyata alinamayacak celik kadrolar da var.
8.7KG

Bosuna heveslenmeyin Turkiye'ye gondermiyorlar.

@DDŞ
Hemde nasıl. Birkaç modifiyeden sonra bisiklet 15kg'ı aştı.

• Beğen
Tepkiler: DDŞ
SALCANO xrs070 mi 080mi ne çelik çok çirkin bişey zaten ucuz da

@Fusrodah @DDŞ Kaliteli bir çelik kadro "ağırlığı"nı hissettirmez. Sanırım fixie veya single speed projesi için soruluyor , genelde ya vintage-klasik yol isteyenler ya da single-fixed isteyenler çelik yol kadrosu arıyorlar . Konu sahibine de şunu söyleyim , ben de bakınıyorum bu sıralar bir restorasyon için fakat öyle kolay bulunabilecek bir şey değil. Bu konuda sınırlı bir kaç seçeneğiniz mevcut . 1-yurtdışından sıfır alırsınız üreticisinden , ve cebiniz fena yanar. 2-yurtdışından ikinci el - sıfır alırsınız şahıslardan , çoğu kaliteli kadroları sattığı için yine cebiniz yanar olmadı kargodan yine yanar. 3-yurt içinde ikinci el ilanlarını kollayacaksınız ki onlar da pek çıkmıyor , çıkan da orta sınıf oluyor çoğunlukta (eski bisan-beldesan-bianchi gibi , nadiren raleigh-pinarello gibi tuzlu seçenekler çıkıyor karşınıza) . 4- bu konuda pek bir bilgim yok ama büyük metal fabrikaları kadro üretimi yapabiliyor, sıkı araştırma gerekiyor. izmit-gebze civarında yoğunlaşmak lazım bu konuda 5- şehrinizin bit pazarı vardır mutlaka , fazla umutlanmadan oraya gidebilirsiniz.

Ve kaliteli bir çelik veya cromoly kadro ömürlük bisikletiniz olabilir

Fixie ya da single speed için arıyorduysanız bir seçenek daha mevcut , paraya kıyıp orta sınıf sayılabilecek bir fixie-ss alacaksınız yurtdışından. 200 ile 600 dolar arasında geziyor fiyatlar (aslında on bine kadar yolu var da bize gereği yok :)) , tabi kargosu da var işin içinde ona da biraz gidecek.

• Beğen
Tepkiler: Fusrodah
Şimdiye kadar ikisi kalkhoff ve biri peugeot marka olmak üzere üç tane çelik kadro satın aldım. Bunların ikisini sahibinden.com'dan diğerini de forumumuzdan buldum. Şimdiye kadar kadro için ödediğim max fiyat 175 tl. Biraz araştırmayla uygun fiyata güzel kadrolar bulunabilir.

Selam,
*nitelikli çelik kadrolar butik anlamda üretim aşamasından itibaren, proses gelişimini sürdürerek son kullanıcı ile buluşuncaya değin en özel ve üst seviyelerde yer alma konusunda her daim en ön planda ve tercih edilen konumunda olma özelliğini koruyan kadrolara sahip bisikletlerdir. Hatta bu özellikler öyle ki, kendi kategorisel ayrımlarında bile markalar, modeller arası bir takım (hatta bir çok) farklılar altında rekabet içerisindedir. Kimi boru tipi çok daha az esner konumda olmasıyla ön plana çıkabilirken kimileri ise hafifliği ile diğerlerinden ayrılmaktadır. Hatta bu hafiflik çelik kategorisinde bir yana bir çok aluminyum ve karbon alternatiflerine bile fark atabilecek kadar iddialı da olabilmektedir. Ufak bir not olarak, Columbus KL, EL ve *EL custom borular tablonun başında yer aldığı için doğrudan ekstra bilgi sahibi olmak isteyenleri de bu şekilde internetten araştırmaları için örnekler ile yönlendirebilirim.
Diğer yandan ise bu rekabet dolu boru üreticilerine Columbus (İtalya), Reynolds(İngiltere), Vitus(Fransa) ve Tange(Japonya / özellikle tur bisikletleri ve Keiren pist yarışları için NJS sertifikalı Prestige borular) olarak Türkiye'de bilinen çelik kadro algısının dışında ve olması gereken boyutunda işleyen pazarına öncü markalardan bilinen ilk 4'ü olarak adlandırabilir. Yine bu borular ile üretim aşamasına alınan borulara sahip bir kadro set normal bir kadro setin sahip olduğu gibi seri ve nihai bir üretim politikası gözetilerek üretilmediği için de en başında bahsetmiş olduğum butik kavramı altında, gözardı edilemeyecek bir el emeğinin de eseri de olmakla beraber, sınırlı bir üretime de sahip olacağını göz önünde bulundurursak daha daha nitelikli ve pahalı olması da kaçınılmaz olacaktır.
Son olarak ise, pek fazla detay sunmaya gerek duymadığım çelik algısını tamamen basite indirgeyen "mıknatısın çektiği her çelik kadroyu" bu bahsetmiş olduğum kadro setlerden mutlak ayırmak gerekir.

Neden celik?

Bir sekilde tarzima daha yakin buluyorum celik malzemeyi. En saglam, en guvenilir kadro celik kadro degil midir? Pinarello Dogma yerine Bianchi Vigorelli surmek benin daha mutlu eder.
(Dogma en uygun ornek olmayabilir... :) )

Boyle bir sey buldum:

(link)

celik kadro, sram apex set, 10.9kg, 730$+vergi+kargo= yaklasik 3200TL

Ağırlığını ve stok setini dert etmiyorsanz Salcano xrs 300 (13 kilo), xrs 070 filan bakabiliriniz

Geri