Tur bisikleti olarak aluminyum Trek fx kullanıyorum.
Donanımları orta seviye diyebilirim. Kullandığım bagajlar tubus, çantalarım ortlieb. Turda verim alabilmek için elimden geldiğince kaliteli ekipman kullanmaya çalışıyorum.
Ancak şöyle bir sorunum var, aluminyum ile tur sorun yaratıyor, sert kadro, çok fazla titreşim yaratıyor. Bisikletin maşası çelik bu arada, ayrıca sele olarak brooks B17 kullanıyorum ve lastiklerim de schwalbe marathon 700*38. Tüm bunlara rağmen yoldaki titreşimleri sönümlemek mümkün olmuyor.
Warmshowers kanalıyla birçok avrupalı turist arkadaşı ağırlıyorum ve özellikle Vsf ve Surly olmak üzere farklı markalarda da çelik kadro bisikletler kullanıyorlar.
Özellikle Almanya ve Fransa'da bu tip gerçek tur kadrolarını üreten birçok butik kadro üreticileri var.
Ülkemizde ise bu kadrolara ulaşmak imkansız gibi birşey. Sarı sitede rohloff göbekli vsf'ler var ama rohloff'tan çekiniyorum, bir arıza durumunda tr'de çözebilecek servis yok. Bir ara pedal bisiklet surly satıyordu, artık onun da elinde yokmuş, dün görüştüm Bülent abi ile.
Alman kadro üreticilerine tedarik edebilmek için mail atıyorum ama dönüş yapan yok. Ebay'de var ama oradan da alışveriş yapamıyoruz maalesef.
Tıkandım kaldım, neden bu kadar zor? TR'de brelis, soulrider belki istediğim tarzda kadro üretir ama onlar da ateş pahası.
valla bi çözüm üretene istanbuldaysa yemek ısmarlıycam, bi el atıverin dostlar.
Bu arada herkese iyi bayramlar.