Scudo Sports

Çevrenizdeki Elektrikli Bisikletliler

Elektrikli bisikletler

• Toplam katılım
    41

Hasan Kuru

Forum Bağımlısı
Tepki
1.217
Çevrenizde elektrikli bisiklet kullananlar var mı? Şöyle bir merakım var. Denizli'de o kadar çok kişi kullanıyor ki yani artık Denizli'deki haberlerde ''Elektrikli bisikletliler çarpıştı mal kaybı oluştu'' gibisinden haberler çıkacağına eminim. Çoğu kasksız kullanıyor. Arada kasklı olanları da görüyorum. Onları durdurup tebrik ediyorum. :) :p

Peki diğer illerde nasıl bu durum. Talep var mı elektrikli bisiklete ?

Anketi çok seçenekli olarak yanıtlayabilirsiniz.

Scudo
Ben Isparta da yaşıyorum. Kesinlikle son zamanlarda sayıları oldukça arttı. İşin kötü yanı çok küçük yaşlardaki çocuklar bile bunları kullanıyorlar ve trafikte bunun ne kadar tehlikeli olduğunu siz düşünün.. Ha ayrıca kaskla elektrikli bisiklet kullanan da hiç görmedim..:(

@r321

Ben dün kasklı iki kişi gördüm. Biri yaşlı bir amcaydı diğeri genç. Birinin fotoğrafını çekme şansım oldu birazdan upload ederim.

• Beğen
Tepkiler: RAHMİ
Bunu çekebilmek için hiç zorlanmadım. Çünkü bizim dükkanın oradan kasklı kasksız günlük 50 kişi rahat geçiyordur böyle.
http://img718.imageshack.us/img718/6834/spa0034.jpg

Bana hep üstünde apaçi kılıklı olanlar denk geliyor.
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs322.snc4/41570_142856619075611_5132_n.jpg

her gün bir çoğunu görüyorum aslına bakarsanız bu elektrikli bisikletler iyi oldu denebilinir çoğu genç eskiden benzinli motor alıp 80 90km hıza çıkıyorlardı hemde kasksız bir vaziyette bu aletler baya iyi oldu en fazla 25 km hız yaptıklarını düşünürsek en azından kaza bile yapsalar ufak sıyrıklarla atlatabilirler diye düşünüyorum ama tabi her koşulda kask şart

2 aydır ayvalıktayım burada sanki bedavaymış gibi çoğalmışlar. eskiden çin malı motorlar vardı şimdi de bunlar. kask zaten olmadı olamazda :D hızları hafif eğimli yokuşlarda yavaş bisikletle geçebiliyorum ancak düz yolda süreklilikten dolayı sabit bir hızda gidebiliyor.

ya geçen bitane 10 yaşlarında bir çocuk kullanıyordum aslında elektirkli (biselect)bisiklet ehliyet ve ruhsat olmadığı için çok tercih ediliyor vede bisiklet kategorisinde :)

yaptığı hız ne olursa olsun sonuçta trafikte kullanılıyor ve tehlike teşkil etmekte,normal motor sürenler kask takmıyor kaldıki elektrikli bisiklet kullananlardan bu nekadar beklenebilirki.

hızları düz yolda 30-35 oluyoor diye biliyorum. hatta gördüm. geçtim de. zaten bisikletçinin performansına da bağlı olarak çoğu şartta altımızdaki bisikletlerle geçebiliriz. ama konu bu değil. nedret beyin dediği gibi bilinçsizce trafikde kullanılmaları asıl sorun.

30-35 veya 40 km hız yapanların 250 watt olduğuna inanmıyorum.Kimse inandıramaz.18-26 km/h yapanlar doğru 250 watt'tır da daha hızlı gidenler rahat 500-600 watt civarındadır.Zannetmiyorum daha aşağı olsun.Ehliyet gerekmesin diye öyle lanse edilmiş olmasın.45 km/h hızda TT bisikletleri bile tüm aerodinamik kıyafetler ve aksesuarlar dahil 250-290 watt civarı güç tüketimi var ki; TT bisikletinin aerodinamik ve mekanik üstünlüğü yanında elektrikli bisikletler taş devrinden çıkma gibi kalır.Başta TT bisikletleri sürücünün oturuş şekli, giysileri ve tekerlerin hava sürtünmesinden baya avantajlıdırlar.Bunlar çok büyük enerji tasarufu sağlar.Benim bildiğim Dünya'da en az enerjiyle hareket eden cisim bisiklet+sürücü ikilisidir.

• Beğen
Tepkiler: ali karagönlü
Yokuşlarda geçerken öyle bir bakış atıyorum ki adam kenarı çekip sigara yakıyor :D. Motor gücüyle kas gücüne ezilmek baya koyuyor insana :D.

@M.öztürk

Evet bir keresinde yokuş çıkıyordum. Akşam dükkandan geliyordum, yorgundum. Bi an dinlenmek için sağa çektiğimde beni geçtiğini gördüm. Tabii gücüme gitti durarken beni geçmesi. Asıldım pedala. Adam beni fos bişi zannetti.Her neyse yokuşu yavaş yavaş çıktık. Düzlüğe gelince tam şarj gidiyor ben onu takip ediyorum. Ve bir anda ters şeride girerek kısa yoldan gidip aradaki mesafeyi artırmak istedi. Fakat biraz daha direnip onu arkamda bıraktım. Bu sefer o beni takip ediyordu. Eve kadar takip etmek zorunda kaldı geçeceğim hırsıyla. :D

@pasteteux
Standartlara göre motorları ne akdar güçlü olursa olsun maksimum hızın 29km/s. Ama onlar sanayide motoru açtırıyorlardır kesin :D

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
Eryaman'da her gün durağın önünden geçen bir abi var, mutlu mesut bir şekilde gidiyor işine... Benzin derdi yok, trafik derdi yok... mis gibi... bir de başına kask, üstüne de sıkı birşeyler giyinse daha iyi olacak... Ya düşüp kafayı patlatacak, ya da zatürre olacak garibim... :)

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@Mustafa Volkan Koca

Öyle deme bu makinalar apaçılerin eline geçtimi sanayiye götürüp açtırıyorlar :D yokuş yukarı 30 km fılen çıkıyorlar :D

@Ali Menemen

bunu kullananlar genellikle bence de apaçiler :) bende arasıra görüyorum hepsi apaçi :D

Dün bindim birine. Hızı yaklaşık 50 yi görüyor. :D

Geri