Scudo Sports

Chain Reaction Cycles

Geçen seferki aldığım maşanın kilitlenme mekanizması bozuk çıktı, bakım yapıp tekrardan çalışır duruma getirmek zor değil ama bu sefer uğraşacağım. Canlı desteğe yazdım, onlar da 3 güne garanti size dönecek dediler.

İndirimden bir şey satın alacaksanız üretim yılına kesinlikle bakın, genellikle herhangi bir bilgi olmuyor. Sipariş listemde birkaç parça daha var, onlarla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşarsam kara listeye alacağım.
Selamün Aleyküm, güncelleyeyim bari.

Maşada hava tüpü ve yağ tüpü aynı bacakta olduğu için sadece bacağın içindeki kartuşu değiştirebiliyorsunuz ki başka bir müdahale şansınız yok. Maşa 2013 model olduğu için o kartuşu bulma ihtimaliniz de yok. Hadi buldunuz diyelim, bu sefer de maşaya yakın bir fiyatı var.

Olmadı kendim müdahale ederim diyip şaft borusunu da kesmiştim, garanti durumunun işleyip işlemeyeceği hakkında en ufak bir fikrim yok. Bugün garanti formu yolladılar, ben de şaft borusunu kestiğimi ve garantiye kabul edilip edilmeyeceğini sordum. Olacakları bekliyorum bakalım, umarım sorunu düzeltirler.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Scudo
Bu sitenin TR ye gönderimi yok bildiğim kadarıyla alışveriş yapanlar ürünleri ne şekilde alıyor ?

Aldığım maşaların hepsinin kilit mekanizması bozuk çıktı. Ürünü iade etmek diğer sitelerden daha zor, farklı yerlerden alışveriş yapmanızı tavsiye ederim.

Wiggle satın almıştı diye hatırlıyorum bu siteyi

Vitus-sentier-27-VRS modeli bu siteden almak istiyorum.

Yakın zamanda bu siteden bisiklet satın alan oldu mu?
Ben üyelik aldım adres tanımlaması yaptım ve ürünü sepete ekleyip ödeme aşamasına geçtim ücretsiz kargo gösteriyorlar mümkün mü bilmiyorum öyle ise süper değil mi ?

Bisikleti bu şekilde almak mantıklı mı ? Üzerine ne kadar kdv ötv eklemeliyim ?
Bilenler tecrübelerini aktarırsa sevinirim.

Ben üyelik aldım adres tanımlaması yaptım ve ürünü sepete ekleyip ödeme aşamasına geçtim ücretsiz kargo gösteriyorlar mümkün mü bilmiyorum öyle ise süper değil mi ?

Türkiyeye sağlam bir vergi yükü ile gelir.

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Linkteki arkadaş 198 euro değerindeki kargosuna yaklaşık 2700 TL vergi ödemiş.. Kabaca sizin alacağınız ürün 10 kat daha pahalı ve yine kabaca 10 kat daha fazla vergi ödeyeceğinizi varsayarsak 1700 dolar + 27 bin TL + Mali müşavir ücreti ve diğer ek ücretler derken astarı yüzünü geçebilir. Bir mali müşavire gidip şayet ücretsiz danışmalık verirse almak istediğiniz ürünü gösterip aldığınızda size çıkacak masrafların ne kadar olacağını sorabilirsiniz. Yada forumda bu konuda bayağı bilgili olan sayın @gunerokn size tahmini bir ücret çıkarabilir sanıyorum.

Bisan, Ümit, Corelli gibi "yerli ve milli" markalarımız dururken neden elin gavuruna dövizlerimizi saçıyorsunuz; anlamakta zorluk çekiyorum. Sonra da dolar 25 oldu diye şikayet ediyorsunuz...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bisan, Ümit, Corelli gibi "yerli ve milli" markalarımız dururken neden elin gavuruna dövizlerimizi saçıyorsunuz; anlamakta zorluk çekiyorum. Sonra da dolar 25 oldu diye şikayet ediyorsunuz...
Kayıt 10 Ağustos 2008
Mesa j1.714
Tepki 6.164
Şehir Eskişehir
Bisiklet Scott :p

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Herşeyi nlamak zorunda değilsiniz.

Doğru düzgün bir hesap yapabilmek için çok vergi yükü olur vs değilde oranları bilen varsa paylaşabilir.

Bisiklet 1050$ civarında ve kargo masrafı yok. Bu oran üzerinden net maliyeti müşavir masrafı + vergi oranları şeklinde hesap yapmak istiyorum.
Ben araştırmalarımda %20 ötv pek inandırıcı gelmedi o yüzden konuyu açtım.
Linkteki arkadaş 198 euro değerindeki kargosuna yaklaşık 2700 TL vergi ödemiş.. Kabaca sizin alacağınız ürün 10 kat daha pahalı ve yine kabaca 10 kat daha fazla vergi ödeyeceğinizi varsayarsak 1700 dolar + 27 bin TL + Mali müşavir ücreti ve diğer ek ücretler derken astarı yüzünü geçebilir. Bir mali müşavire gidip şayet ücretsiz danışmalık verirse almak istediğiniz ürünü gösterip aldığınızda size çıkacak masrafların ne kadar olacağını sorabilirsiniz. Yada forumda bu konuda bayağı bilgili olan sayın @gunerokn size tahmini bir ücret çıkarabilir sanıyorum.

O konuyu bende okumuştum.

O zaman şöyle düşünsek çok yanlış olmaz orkadaşın 200€ su yaklaşık %50 vergi oranında vergilendirilmiş. Bisikletin fiyatını indirimsiz hale getiriyor bu durum yani 1050 $ olan bisiklet 1550$ oluyor gene özelliğine göre makul gibi + müşavir ücreti ve o işlemlerle uğraş kısmı çaydırıyor beni.

Öncelikle site hakkında bir bilgim yok, ben sadece gümrük aşamasında sizi bekleyenleri belirteceğim.

(link)

Sitede gözüken fiyatı üzerinden bilgilendirme yapayım. Gümrük tarife pozisyonu 8712'ye gider.
8712 faslında ÖTV bulunmuyor. Fakat ilave gümrük vergisi bulunuyor.

%15 gümrük vergisi + %20 ilave gümrük vergisi + %18 KDV + 393,90 TL damga vergisi olarak düşünebilirsiniz.

Bunun üzerine taşıyıcı firmanın düzenleyeceği gümrük ordinosu (ücreti onlar belirliyor), ardiye (gümrük ambarlama hizmet ücreti), noterden vekaletname, gümrük müşavirliği hizmet masrafı olarak yukarıdaki fiyatlara ekleyebilirsiniz.

Geri