Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ChainReaction sipariş ulaşmadı

Tyler

Daimi Üye
Tepki
244
İsim
Eray I
Bisiklet
Merida
Merhaba Arkadaşlar,

Chainreaction'dan 40€'luk bir ürün aldım ancak 3 hafta geçmesine rağmen hala gelmedi. Müşteri hizmetleri de sipariş ulaşmadı formumu doldurmamı istedi. Böyle bir süreç ile daha önce karşılaşan var mı?
Daha önce de aynı adrese koo-bikes, merlincycles'tan sipariş vermiştim ve ortalama 1 haftada geliyordu. Böyle bir durum ile karşılaşan var mı? ChainReaction geri ödeme filan yapıyor mu?

Scudo
Benimde aralıkta aldıgım lastikler gelmedi.Form yolladılar doldurdum adresi yine yok.Yine yazdım bana form yollamışlar yine kardeşim para iadesi yapın diyorum cevap yok.

Ben yaşadım. Gönderdikleri formu doldurdum. Aynı gün yeniden gönderdiler ürünü ve geldi. Hiç soru bile sormadılar. Sadece formu doldurmak için 15 iş günü bekleyin diyorlar. Bunlar genellikle bizim gümrüğümüz ve postamız kaynaklı sorunlar oluyorlar.

Edit:
Maillerimin tarihlerine baktım.
10.09.2013'te sipariş vermişim ve 11.09.2013'te yola çıkmış.
22.09.2013'te ürünlerim gelmedi diye mail atmışım.
23.09.2013'te durumdan dolayı özür diledikleri bir mailde siparişin ulaşması için 15 iş günü beklememi, sonrasında hala ulaşmadıysa formu doldurmamı ve onlara iletmemi istemişler.
02.10.2013'te 15. iş gününde hala siparişlerim gelmediği için formu doldurup göndermişim. Aynı gün yeni bir sipariş numarası ile ürünleri yeniden gönderdiklerini yazmışlar. Cevaben adamlardan ürünleri takip edebilmek için takip numarası istemişim ve takip edebileceğim link ile birlikte takip numarasını vermişler. Ben hep en ucuz kargoyu seçerim bu yüzden takip numarası olmaz aslında demek ki daha pahalı olan seçenekle göndermişler.
21.10.2013'te ürünlerimin geldiğine dair mail atıp teşekkür etmişim. Aynı gün yaşananlardan dolayı özür dilediklerini belirten bir mail daha atmışlar

Edit 2:
Benzer bir olay Evanscycles ile de başıma gelmişti. Onlar da benzer şekilde sorgusuz sualsiz gönderdiler ürünü yeniden.

Bu tarz büyük siteler bizdeki çoğu esnaftan daha dürüsttür. Sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Bir şekilde çözülür

Ayni olay benim de basima geldi. CRC den 70 euroluk alisveris yaptim. Zeki arkadaslar 62 euroluk urunu stokta yok diye iptal edip, sirf kotayi doldursun diye aldigim 8 euroluk ic lastikleri takipsiz kargo ile gondermisler. Gereksiz urunler icon 6 euro kargo odedim, hala da urunler ortada yok.

2 sene önce sağ sti kol siparişim ulaşmamıştı. form doldurum yine gönderdiler, yine ulaşmadı. sonunda ürün ellerinde kalmadı bu sefer onun yerine lastik aldım, ücretini ödeyeyim takipli yollayın dedim. ücret istemeden DHL ile gönderdiler. 24 saat geçmeden sabah ürün türkiye'ye girdi, gümrükten geçti ve öğlen olmadan dhl merkezine ulaştı ama bir günden kısa sürede irlanda'dan türkiye'ye ulaşan ürünün istanbul'da elime ulaşması sonraki akşamı buldu. daha önce de kayıtsız postayla okçuluk malzemesi almıştım iki kere. onlar da buhar oldu. özellikle işyeri adresi vermiştim bulamadık kapıya bıraktık olmasın diye. ama ya ihmalden ya da artniyetten ulaşmadılar. CR firması yardımcı oluyor müşteriye. en azından benim için böyle oldu. muhtemelen türkiye'de kaybolan paket nedeniyle 3 kez 70€ tutarında ürün çıkardılar ve kendi hatalarından kaynaklanmayan durum için özür bile dilediler.

@Özgür K.
sonuç? geri ödeme vs?

@Eray I
Her turlu para iadesi yada yeniden gonderme olacak ama bos yere zaman kaybi.
Madem iptal ediyorsunuz ana urunu, bir haber verin digerini yollamadan.

PTT den takip ettiniz mi? 2 kez yurtdisi alisveris yaptim ve biri CRC idi. İlk alisverisim 31 gun, 2. alisverisim 3 hafta civari surdu.
Yeni yil yogunlugu yeni atlatiliyor posta ve kargo firmalarinda. 1 aya kadar yolu var bu yurtdisi alisverislerin...

Geçen ay CRC den sipariş ettiğim lastikler,1 haftada elime ulaştı.Tavsiyem;kargo takip numarası ile imkanınız varsa PTT dağıtım Merkezine uğrayın veya bir şekilde irtibata geçip sorgulayın.

@Ahmet-E

İşin kötüsü kargo takip numarası yok, ptt dağıtım merkezi de çok yardımcı olacağını sanmam.

Takip numaranız olmadan zaten pek ilgilenmeyebilirler.

Geçen aylarda spd pedal sipariş ettim. Elime ulaşmadı, bir baktım ki adres eksik yazıyor. Numara kısmı çıkmamış. Gelmediğini belirttim ve forma tam adresi yazdım ve takip numarası talep ettim. Takip numarasız gönderdiler, 15 gün de onun gelmesini bekledim. Ne gelen vardı ne de giden. Tekrar yazdım ve para iadesi talep ettim ve 2 güne param geri kredi kartıma düşmüştü. Para ve tekrar gönderim konusunda cömertler.

Merlinde de bire bir aynı problem yaşadım. Huzuru +19 euro kargo ücretli bike-discount'ta buldum diyebilirim. Yurtdışı alışverişlerinin gümrük ve ulaşımı şans işi bana göre... Yurtdışı siparişi veriyorsanız ve gönderim numaranız yoksa tamamen işiniz Allaha kalmış durumdadır. Gönderi numarası var fakat 75 euro üstü ise bu sefer de gümrük memurunun o günkü insafına ve psikolojisine bağlıdır.

• Beğen
Tepkiler: Tyler
Chainreaction perşembe günü refund yaptı bugün de kartıma yansımış.
MerlinCycles'dan geçen hafta ürün aldım tracking number var, o da çarşamba türkiye'ye girdi ama hala teslim edilmedi. :)
gümrükte işler yolunda değil galiba :) paketlere umarım ambargo uygulamıyorlardır.

Ptt'nin iyi halleri gitgide işe yaramaz ama sadece ucuz bir şirket olup çıkacak.

Takipsizler çalınıyor o kesin de takipli gönderilerde herhangi bir kayıp yaşamadım bugüne kadar. Üç-beş fazla verip takipli almak en iyisi. İtalya ve İngiltere kargo işleme merkezinde takipli paketler bile çalınıyor. Maalesef gümrük hırsızlığı bir sektör olmaya doğru gidiyor dünya çapında.

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
2 senedir aynı adrese gelen kargo son 2-3 aydır yurtdışından aldıklarım gelmiyordu, yukarıda dediğim gibi son merlinden aldığım takip numaralı ürünü ptt den takibe baktım adres bulunamadı diyor. Yarın sabah Posta dağıtım merkezine gidip kavga etmek gerekiyor sanırım

Geri