Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chainreactioncycles gelmeyen kargo yardım

Burak Salgın

Forum Demirbaşı
Tepki
106
Bisiklet
Scott
merhaba,

şu ana kadar chainreactionsdan aldığım herşey sorunsuz geldi. aynı tarihlerde farklı isimler üzerine 2 sipariş verdim. 105 euro ve 110 euro. 110 euro olan takip numaralı gönderildi. diğeri nedense takip numarasız. takip numaralı olan 1 haftada elime ulaştı, vergisini ödedim. yarın 3 hafta olacak diğeri hala gelmedi.
daha önce takip numarasız aldığım bir kargonun gelmesi 3 haftayı bulmuştu bazende 1 haftada geldi hemen endişelenmek istemiyorum o yüzden.

ptt'de de ürününü 2-3 hafta bekleyen oldumu acaba? neden diğeriyle aynı zamanda gelmedi acaba?
bazen ukim'de gereksiz bekleyenleri neden hala çıkmadı diyenleri hatırlıyorum.

birde chainreaction dan kargo gelmemesi durumunda parasını iade alan oldumu hiç?

teşekkürler

Scudo
@Burak Salgın müşteri temsilcisi ile irtibata geç. 1 ay iş gününde (30 iş günü yani) gelmezse yenisini yollarlar ki ürün çift gelir belki :)

@D. Oğuz zarara uğramam gibi bir durum söz konusu değil yani gelmediği taktirde yenisini gönderiyorlar? bu işlem için 1 ay beklemem lazımmı yoksa şimdiden haber vereyimmi?

@Burak Salgın wiggle da oldu bu bana. 3 haftada gelmediyse bi geç derim. Sonra 30 iş günü dolmasını bekle gelmezse endişe yapma. Bunlar müşteri memnuniyetine önem veren firmalar, üç beş kuruş kazanayım diye prestijlerini kenara bırakmıyorlar :) 30 iş günü dolunca yolluyolar yeni paketi sen istersen takipli falan oluyor, DHL ile gelmişti bana o kayıp şey :)

@D. Oğuz ya takipli istiyorum hep bilerek 100 euro üstü sipariş veriyorum takipli gelsin diye diğer kargo takipsiz gönderdiler.
bi mail geçeyim o zaman yarın, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: D. Oğuz
Chain Reaction Cycles'dan daha önce sipariş ettiğim Ultegra aktarıcıları ucuz olan takipsiz kargo seçeneği ile getirtmiş, elime ulaşmayınca mail ile irtibata geçerek durumu bildirmiştim.

Sorgusuz sualsiz yenilerini kargoya verip, üstelik takip ücretini de kendi ödedi firma. Birkaç gün sonra baktığımda ise hem eski siparişim hem de yeni gönderilen kargo ptt ile kapımdaydı.

Sizin bir sözünüze bu kadar itimat eden bir firmayı aptal yerine koymak, haber vermeyip ürünü kendinize saklamak içinize siniyorsa durum başka . Ancak birşeylere inanıyorsanız benim yaptığım gibi iletişime geçip ulaşan ürünün ödemesini yapın derim.

@Burak Salgın merhaba. Ben yurtdışından sürekli alışveriş yapan ve gelip giden birisi olarak bazen gecikme yaşıyorum. Bike24 üzerinde aldığım ürün malesef 7 hafta da geldi. Bunun 5 haftası ptt de bekleme ile geçti. Firmaya mail atarsanız (chainreactions iyi bir firmadır.) kendi dağıtım kanalları üzerinden kargo incelemesi başlatırlar. Elinize geçmez ise yenisi yollanır. Kaybınız olmaz. Beklersiniz sadece. Biraz daha sabırlı olmakta fayda var derim.

@Sadettin Z. henüz işleme başlamadım. 3 kuruş için hak yiyecek halimiz yok. Siparişi tekrar para ödeyerek geçmeyi düşünüyodum az evel, diğer kargo gelirse geleni satarım diyodum:)

@mrt_kcmz daha önce hiç 7 hafta beklemedim. en fazla 4 haftada gelmişti. o da 1 kere oldu. aynı günde 2 tane kargo gelmesi lazım biri 1 haftada gelince diğeri neden gelmedi diye düşündürdü. PTT de neden o kadar bekliyor acaba bilginiz var mı? şayet bekliyorsa tabi.
firmaya bilgi maili atacağım yarın, haberleri olsun en azından.

lightinthebox sitesinden forma siparişi verdim. 50 gün civarı bekledikten sonra elime ulaşmadığını bildirince sorgusuz sualsiz para iadesi yaptılar. İstediğim ürünün aynısından olmadığını bildirerek özür dileyen bir mesaj atmayı da ihmal etmediler. Daha önceki siparişlerimden 40 günde ulaşanlar olmuştu. Bu tarz işlerde yaşadığınız sıkıntı PTT nin rezilliğinden kaynaklanıyor. Ürününüz PTT kaynaklı ihmalden kaybolmuş olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Burak Salgın
işlemin hızlı ilerlemesini isterseniz paypalla ödediyseniz dispute açın.

@Enes Şahbaz kredi kartıyla ödendi.

sadece bilgilendirme maili atacağım. 30 günü geçtiğinde gelmezse o zaman işleme başlarım.

Selam,
Site içerisinde lighinthebox diye aratınca bu başlık çıkıyor diye buraya yazıyorum.
İlerde sipariş vermek isteyen arkadaşlar okur belki :)

25 Haziran da lightinthebox'tan yaklaşık 9 parça sipariş verdim. Ağustos başında 1 hafta izine çıkacağım için ürünleri, nasıl olsa daha 1 aydan fazla var diyerek ekonomik kargo seçtim. (Arada 50$ vardı) Paketin içinden bir ürün (eldiven) tam 5 gün sonra 30 haziranda geldi; fakat diğer ürünler ise yok.
İngilizce mail attım, garip bir Türkçe cevap geldi. Sonra bir mail daha attım.
Bugün yine attım. Özetle her mail'den sonra ertesi haftaya tarih veriyorlar.

Tüm tatil planımı bisiklet üzerinde yapmıştım. Bu haftaya bu ekipmanlar gelmez ise fazladan bir dünya para harcamak zorunda kalacağım.
Bugün en son sert bir mail attım. Sonra sipariş ettiğim tüm ürünler için tek tek para iadesi istedim.
Atılan son mail şu: - Biz bilet soru çözecek

Ürünlerin yarın geleceğini hiç sanmıyorum. Ucuz etin yahnisi böyle oluyormuş. :(

Özetle Hong Kong'un dikmeni, bir daha Çin'den sipariş verirsem ....... :) Neyse

@Qonraf

Gelen maili translate.google.com ile ilk önce Çinceye, sonra da İngilizceye çevirin :)

Çıkan sonuç;
"We will solve this problem ticket"

"Bu sorunu çözeceğiz" demişler aslında :)

• Beğen
Tepkiler: Ali E. ve Qonraf
Çok yaratıcı bir çözüm :)
Bu sitede şikayet veya soru gönderdiğin zaman oluşan forma "ticket" diyorlar. Sanırım resmi kağıt anlamında kullanıyorlar. Türkçeye bilet diye çevirince tabi anlamsızlaşıyor :)) Muhtemelen bana cevap yazan da oraya Türki Cumhuriyetler'den göçmüş birisi. Onlar bana Türkiye saatiyle Geceyarısı mail atıyor, ben de onlara öğlen gönderiyorum. Günde sadece 1 kere yazışma şansımız var. :)

Sıkıntı şu ki: Ekonomik kargo seçtiğim için paketin takip numarası da yok. Nerede olduğunu bilsem belki kendim çözebilirim.
İthalat yapan bir firmada çalışıyorum. Gümrükte olduğunu bilsem, bizim ürünler ile birlikte aynı günde çekilir. Kargo firmasında olsa baskı yaparım.
Antrepoda bekliyor olsa başka formüller üretmeye çalışırım :)

Anlamadığım, aynı paket içerisinden bir ürün 5 gün sonra geliyor, diğer 8 ürün ise 35 gün geçmiş olmasına rağmen yok.
Nasıl bir lojistik birimleri var? Açıkcası ben kendi bünyelerinde tüm ürünleri birleştirip, bana ordan tek bir paket göndereceklerini düşünmüştüm.

Daha bugün Chainreaction'dan vermiş olduğum toplam 50 euroluk ürünü teslim aldım.
Kargo 2.haftada bana ulaşmış olup kendileri takip numarasınıda göndermişlerdi herhangi bir sorun yaşamadım.
Bahsettiğiniz konuya gelince geçen ay Evanscycle'da aynı sorunu yaşamış olup 5 hafta geçtiği için kendileriyle iletişime geçip durumu izah ettiğimde benden ''ÖZÜR DİLEYİP'' hemen para iadesini yaptılar...Bu 2 firma avrupanın en büyük ekipman tedarikçi firmaları ve 1.felsefeleri müşteri memnuniyeti sizde bu haftayı bekleyip sonrasında ilgili firma ile irtibata geçebilir ve durumunuzu izah edebilirsiniz.

para iadesi değilde tekrar gönderdiler benim ürünümü 1 ay gelmeyince. 2. kargo ulaştı problemsiz

@İlker_Yılmaz

Aynı kalite içerisinde wiggle'ıda koyarım ben çok memnunum hiç üzmediler bu güne kadar :harika:

Chainreaction dan 2 lastik siparişi verdim. 1 haftada geldi biri defolu çıktı mesaj attım ertesi günü yenisini yollayacaklarını sölediler 1 hafta sonrada o geldi. Müşteri memnuniyetine çok dikkat ediyorlar.

Geri