Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

CHARGE DUSTER XX Tange Prestige Cro-Mo 9.2kg!

Scudo
Öncelikle kadro rengine bayıldım. alışılmışın dışında siyah,kırmızı,mavi ve beyaz renk bisiklet görmekten artık miğdem bulanmıştı. ilk hali ile son haline bakıyorumda kadro dışında herşey değişmiş... Çok zevkli birisin bazısında bilgi vardır ama zevk yoktur. sende her ikiside var. özellikle sana bir mtb bisikleti toplatmak o süreç büyük zevk olurdu... hope fren seti ve jant setine bayıldım. maşa konusuna gelince renk olarak siyah renk kesinlikle bu kadroyu boğar.(yada diğerleri) renk olmamış diyenler bu konuda ciddi yanılıyorlar. kaba olmuş diyenlere hiç katılmıyorum...charge duster normalde modellerinde özellikle fosfor sarıda bu maşayı kullanıyorki oldukçada güzel duruyor. oldukça üst seviye bir maşa iyi bir bisiklet parası...bunun dışında düşünülen bir maşa olacaksada senin gösterdiğin olur aytaç... ama ben beyazın çok yakıştığını düşünüyorum... iyi günlerde kullan son olarak inşallah başka bir çelik kadroya aşık olursunda bunu bana satarsın :)))

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
@Ersin Aydın

Aşık olduğum bir çelik mtb kadro zaten var Ersin daha önce göstermiştim. Hani şu İngiliz el yapımı ve drop-out ayarı yapılan Reynolds 853 borulu morris mavisi şey var ya, o işte. :)

• Beğen
Tepkiler: Ersin Aydın
@Aytaç Biber

Takılıyorum tabiki Aytaç :)
Bu tip kadroların kıymetini bizim gibi eskiler anlar ancak :) ve gözümde mücevher kadar değerliler.
Bende de Ritchey üretimi bir Tange Prestige MTB var ve yanılmıyorsam sele borusu ise 26.8 yada 27 gibi bişey olmalı.. Yapısı ve kaynak yerleri senin bu modele çok benziyor. Tange Prestige kadroların genel karakterini çok iyi bilirim..Bu kadro ile zamanında defalarca mtb yarışlarına girdim. Bir karbonun rijitliğini ve performansını alamazsın ama son derece sağlam ve öyle müthiş bir konforlu ki.. Bu konfor artısının kontrole bile katkı sağladığını idda ederim hep. Sert arazi şartlarına girmediğin müddetçe susp.maşa bile takmana gerek yok. Benim kadroyu eşime ayarladığım için bir Fox f80 terralogic maşa takmıştım ama yeniden orjinal cro-mo maşasına çekip 1.5 luk lastiklerle bir city-bike a çevirmeyi düşünüyorum.. bi de pembe rengine boyamayı tabi :) Boyasının üzeri fabrikasyon olarak plastik bir film ile kaplı.. Bunu sökmek zor olacak ama boş bir vaktimde el atacağım..

• Beğen
@Güney Tuncer

Tam aksine gayet rijit bir kadro Güney, şöyle orta göbeğe yandan abanınca pek esneyen bir kadro olduğunu söyleyemiyeceğim. Zaten dikkatli incelersen üst boru ve alt borunun head-tube ile kesiştiği noktalarda ekstra bir destek takozları var. Bunlar kadronun yük altındaki tepkisini oldukça farklılaştırıyor. Bir de Ne karbon kadrolar gördüm lastik top gibiler bi ileri bi geri geliyorlar yüklenince. Gerçi ben 61 kiloyum, senin altında bana nazaran daha çok esneyebilir muhtemelen. :)

Prestige borular Tange markasının bir model gamı, tabi ki yerinde saymıyor, ayrıca Prestige serisi de kendi çatısı altında 2 tip gruba ayrılıyor ve aynı alu ve karbon larda olduğu gibi üreticiler çelik borularını da sürekli yıldan yıla geliştiriyorlar.

Bu arada benim de bir Tange Prestige borulu bisikletim daha olmuştu geçmişte, benimkisi Yoan markaydı. 1995 yılında toplamıştım. Türkiye ye bir ara girmişti bu kadrolar da ama o aynı senin dediğin gibi idi. O kadrolar tek dipçiklemeydiler. Bu onun gibi değil çok daha sert bir kadro ama yine de oldukça keyifli ve konforlu tabi.

Gerçekten süper olmuş! Parçalar da müthiş kadro da! Kadronun renk ve grafikler de çok güzel!
Evet, boruların standart çaplarda olması ilginç gerçekten.. Üst boru 25.4'tür; boyayla birlikte 26'ya yaklaşmış olabilir. Alt ve sele boruları da 28.6 olmalı. Modern çeliklerde yol kadroları bile artık standart çapta yapılmıyor pek. MTB'lerde oversize bile değil, over-oversize kullanıyorlar :) Hatta Titanyumda özellikle onun üzeri bile var, ne diyeceklerini şaşırdılar artık; über-oversize vs :p
Tombul lastiklerle ince borular güzel tezat yaratmış, sevdim ;)

Güle güle kullan Aytaç! Belki birgün gelir "steel meets steel" günü yaparız ;)

http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/rsz_sword_sparks_big_59.jpg

@Burçak Erbil

Teşekkür ederim Burçak.

Evet doğru, Prestige serisinde üst boru çapı çıplak olarak 25.4mm. Astar ve boya katlarından sonra 26mm olmuş. Çıplak olarak diğer ana boru çapları, seat-tube 28.6mm ve Down-Tube 28.6mm. Yine boya ve astar katlarından sonra bu iki ana boruda kalınlaşarak 29mm olmuş.

Bu arada, fikir güzel, şöyle güzel bir retro tarz bisiklet günleri buluşması yapabiliriz. :)

Abi Cok güzel bir bisiklet Allah kazasız belasız mtb parkurlarının tozunu atarsın inşallah
bide bence tabi benım görüşüm maşa aslında sırıtmıyor sadece elçikler beyaz takarsanız renk kombinasyonu tamamlanır gibi geldi
Çelik kadroları sevdiğimi bilmezdim ama bu bisikleti gördüğümde cok ilğimi çekti öğrençiyim ama olurda bir gün elime para gecerse çelik kadro bakıcam buna karar verdim inşallah benımde böle bir aletim olur .
iyi forumlar

• Beğen
Kalın karbon borulu ve çirkin kaynak izli mtb kadrolardan sonra gerçekten çok güzel bir bisiklet olmuş.Maşa seçiminizde kesinlikle ağırlık yada performans takıntımdan sormuyorum ama bisikletin zerafetini bozacak bir maşa değilmi sizce ? Eminim ki performans beklentilerinize cevap verebilecek daha sade bir maşa vardır.

• Beğen
Şu Forum Ortamında beni heyecanlandıran Bir senin Yol ve Dag bisikletlerin var... hepsi farklı...alışılmışın dışında...yılların deneyim ve bilgi birikimi eseri...(çelikler için bahsediyorum)... Birde Burçak beyin Marin bisikleti ne yalan söyliyim Güney Tuncer'in Van dessel rivet yol bisikletinide ayrı bir seviyorum...

Bir çok kişi için bu bisikletler hayal... onun için yok orası yok burası demiyorum ayıp olur... bakıyorum bakıyorum baktıkça yine bakıyorum o kadar :p

Not: ismini hatırlayamadığım bir arkadaşımında yerli imalat bir el yapımı çelik bisikletğni atlamıyım kusura bakmazın

Güzel hemde çok güzel ve hafif süper kazasız belasız sürüşler.

@Ersin Aydın

Teşekkürler Ersin. Şu anda Canada'da bulunan sevgili Fatih'in kulaklarını çınlatalım buradan :) Rivet iyi kötü tartışılır ama benim gibi maymun iştahlı birinin hızını kesmeyi başardı :)

Geri