Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

çift amortisörlü kadro!

Tepki
6
(link)

yukarıdaki resimde ok işaretiyle gösterdiğim yerde yani kadronun iki parçasının birleştiği yerde boşluk var, hafif bozuk yolda gittiğimde sanki iki demir birbirine çarpıyormuş gibi ses çıkarıyor, bunu önlemek için biraz sıkmaya çalıştık ama sanırım içinde bir parça aşınmış:( bunun için ne yapmam gerekir yani nasıl bir parça almam gerekir ve bunun fiyatları hangi aralıktadır?

Scudo
Kadro Burcu oluyor onun adı. bende aynı konuyu açmıştım. açtığım konulardan bulabilirsin.

URL=http://www.loadtr.com/739136-bisiklet.htm]http://img1.loadtr.com/k-739136-bisiklet.jpg[/URL]

O parçayı sıkaiblmeniz için parçanın aynakol tarafındanıda uygun alyanla tutmak gereliyor.. Aynakol alyanın girişine izin vermezde aynakolu sökmeniz lazım tabiki öncelikle..

Eğer parçayı sıkabiliyorsanız öncelikle parçayı tamamıyla söküp bakım yapın bari..

Eğer o parçayı gerçekten sökecekseniz ya da sıkacaksanız orta amartisörü sonuna kadar gevşetmeniz işinizi epeyce kolaylaştıracaktır..

@Oğuzcan Gedik

7 sene olmuştur, ama önceleri pek kullanmıyordum son 2 aydır kullanmaya başladım

@levent türkmen

@Tolga Ayla

bisikletten çok iyi anlayan bir abimiz var onunla aradaki vidayı söküp tekrar sıktık bişeyler yaptık ve oradaki parçanın aşınmış olabileceğinde karar kıldık.. eğer değiştirilebiliyorsa o parça değiştirmeyi düşünüyorum

bu arada hazır konuyu açmışken bir sorum daha olacak, pedalda da boşluk var her pedal çevirdiğimde aynakol sekiz çiziyor, onu da sıktık sonuna kadar ama yine aynı, o arada kalan parçayı da değiştirmek istiyorum, onu değiştirmem için komple pedalı değiştirmem gerekiyor mu yoksa o sadece o parçayı değiştirmem yeterli mi?

@hakan balgün

Ben soruyu anlamadım..Pedalda mı boşluk var yoksa aynakolda mı? Pedalda boşluk varsa aynakol nasıl 8 çizer?

Yukarıda o arada kalan parça ile ne demek istediğini anlamadım yine?

Açıklama ile resim koyabilirseniz size yardımcı olabilirim..

@Tolga Ayla

(link)

resimde ok işaretiyle gösterdiğim yerde var boşluk, sağ pedal aynakola bağlı olduğu için de aynakol sekiz çiziyor..

(link)

bu resimde de en sağdaki parça yani pedalları birbirine bağlayan parçada sorun var sanırım..

@hakan balgün

O parçayı sıkıştırmayı denediniz mi ''O'na ait sıkıştırma anahtarı ile''?

Denedim, o parçayı değiştirmek istiyorum, bunun için komple aynakolu değiştirmem mi gerekir?

Sanırm aynı problem bende vardı.Orta göbekteki boşluktan bahsediosan gidiceksin bi bisikletçiye aynakolu sökcek sonra o orta göbeği ordan sıkıcak 5 dk falan sürer normal şartlarda :D

Ben muğlada okuyorum ve bisikletimi ilk defa getirdim yani buradaki bisikletçileri pek bilmiyorum.. Bir bisikletçiye gittim ve o kadroyu bağlayan yeri gösterdim parçanın değişmesi gerektiğini söyledi ve fiyatı 15 tl takması 5 tl, aynakolu gösterdim onun tamirine de 10 tl dedi.. Sizce bu fiyatlar nasıl?

@hakan balgün

Fiyat iyi arkadaşım.. Ama aynakolda ne tamiri yapacak merak ettim.

Arkadaşlar.. Sorun bence aynakol göbeğinin ortasında bulunan ve aynakolları tutan parçada..

Eğer yeterli kalitede olmuyorsa bu parça ve kare şeklindeyse uçları bu geometri (kare) zamanla eziliyor ve aynakolun düzgün bir şekilde tutmuyor.

Tek çözümü orta göbeğin değişimidir.

Tolga..

Kardeş,ilk gösterdiğin parçaya silikon sprey sıkmalısın.Dedikleri gibi arada bir burç vardır ve paslanmış olabilir veya gres yağını güzelce içine yiyinceye kadar sürmelisin.
Ayna kol sorunu ise şöyle;aynakolu söktürüyorsun ve inceliyorsun.Eğer yamukluk varsa,zaten göze batar.Yerine takılırken,plastik çekiçle vurulup,yerine oturtulur ve sabitleme somunu ile sıkılır.Somun onun terazisini ayarlar.Somunla sıktığın halde ayna kolu kontrol etttiğinde boşluk var ise;somunu söküp,somunun önüne pul takıp,öyle sıkıyorsun.

Geri