Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çift Lastik; Tek Teker

Tepki
18
Bisiklet
Bisan
Merhaba,
Bisikletimde CST Dağ Lastikleri olmasına rağmen 2 haftada bir mutlaka patlıyor. Buna çözüm arıyorum. Pahalı lastikler öneriyorlar. Bu kadar masraf edemem. İki iç lastiği tekerime taksam birisi patladığında ötekisiyle yola devam etsem..? (Tabi ki bir sibop deliği daha açmayı düşünüyorum) Tavsiylerinizi almak istiyorum. Lütfen ahlak sınırlarını aşmayalım arkadaşlar. :)

Scudo
İkinci iç lastiği çantana atsan? Veya sele altı çantası filan alıp ona koysan? Zaten yanında pompa ve sökme takozu taşıman gerekecek

Dış lastiğe sığmaz ki iki iç lastik zaten 1 tanesi tam sığıyor.Patlak önleyici şerit tavsiye ederim size.

Bu yapmak istedigin imkansiz bir sey. Ic lastigin birini tanica digerini üzerine takman gerekiyor, hadi diyelim bir delik daha actin ve birinci ic lastigi birinci delige taktin. Ikinci lastigi de digerinin üzerine taktin diyelim, bu durumda ikinci ic lastigin deligini nasil bulacaksin? Birinci ic lastik zaten ikinci deligi kapamis olacak.
Hadi diyelim birinci ic lastigi havasi yokken kenariya aldin ve ikinci delige ikinci ic lastigin sibobunu da gecirdin. Simdi havayi basinca neolacak.... birinci ic lastigin sibobu ikinci ic lastige sürtecek ve bu sefer 2 haftada bir deyil de, hemen aninda patlayacak.
Tabiki ben iki ic lastigi bir dis lastigin icine sigdirdigini kabul ederk böyle yaziyorum, sonucta zaten iki ci lastik bir dis lastigin icine sigmaz.

Konu acmak sorun degil ama bence biraz mantikli düsünülerek acilsa konular daha iyi olur.

Simdi beni yanlis anlama da, su sordugun soruyu söyle bi kendin göz önünden gecir bakalim, sence bu düsünce mantiklimi?

Bence hiç uğraşma çıkar bütün lastikleri direk jantın üzerinde git patlama derdine son :)

Slime patlak önleyici kullanabilirsin. ""Slime sealant"" yazıp youtube da aratırsan daha detaylı inceleyebilirsin.

Fikrinle ilgilide, bu şekilde işe yaramaz maalesef. Ama kafa patlatmaya devam et belki işe yarar bir şey bulabilirsin ;)

oldu da katlanmadan vs taktın, her iç lastiğe en fazla dışçlastiğin desteklediği maks havanın yarısını basabilirsin. biri patladığında yarım havalı bir lastik kalır, o da fazla yaşamaz

Bence en iyisi bu üründen alıp ya patlamadan once ya da patladıktan sonra hemen kullanıp yola devam etmek.Bisikletci de gormustum.Sahsı aracında da bısıkletınde de kullanıyordu :) (link)

Bu kadar fikir üretene kadar yanında bir iç lastik daha taşı :D ayrıca olcak birşey değil zaten

Geri