Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çift Yüzeyli Pedal Önerileri

minimalist

Aktif Üye
Tepki
93
İsim
Fırat AKYOL
Bisiklet
Sedona
Decathlon'da satılan çift yüzeyli Btwin pedalı kullananlar memnunlar mı?
100TL'lik fiyatından çok uzaklaşmadan ona rakip olabilecek başka bir pedal var mıdır?

(link)

Scudo
Linki incelediğime göre bunlar zaten shimano nun pedalları. Shimano nun pedalları en iyisi bence. Tavsiye ederim. Ama bu iki yüzlü pedal pek benim içime sinmedi.

Ben aldım biraz ağır tam performans yapmadım o yüzden net bir fikrim yok ancak duayen bir arkadaşım tavsiye etti ona istinaden aldım işin özü hafifini bulabilmek mesele en makulu nu bence

Mwave marka bu tip pedallar var ama kalitesi nedir belli degil.

Ben bu pedaldan kullaniyorum, agir bir pedal, rulmani sa pek akici degil. Yani performans bekleme, ama dayanikli ve uzun yillar hizmet eder gibi duruyor..

@MustafaOnderATiK
Pedallar Btwin'in ama Shimano SPD uyumlu diye geçiyor.

@metin mülayimoğlu
Decathlon'daki SPD pedallarla aynı ağırlıkta.
Çok da ağır değilmiş. 350 gr civarı hepsi.
Benim beğenmediğim uyduruk düz pedallarım 275 grammış :D

@Ozan k.
Performans beklentim var ama daha hafifini göremedim kısa bir araştırma yapıp.
Yukarıda da dediğim gibi genel olarak 350 gr civarı en hafif SPD'ler bile.

Shimano 300 400 ve 500 serisi. VAR. 500 serisi cift tarafli pedallara bakmani oneririm...

(link)

Bu çift yüzeyli pedalla birlikte bu ayakkabıyı kullanmayı düşünüyorum.
Kilitli yüzeyini kullanmada sıkıntı olmayacak, zaten cuk diye oturacak.
Fakat ara sıra diğer yüzeyi bu ayakkabıyla kullanmak istersem sıkıntı olur mu?
Hiç kilitli pedal tecrübem olmadı. Sorduğum soru komikse kusura bakmayın :)
Ayakkabının altı çok sert gözüküyor, mağazada henüz görmedim hiç.
Diğer yüzeyde ara sıra kullanmak veya yolda bu ayakkabıyla
15-20 dakika yürümek ayakkabıya zarar verir mi?

@Angel
Görüntüsü ve fiyatı çok iyi. MTB diye geçiyor ama yol bisikleti için ne gibi eksileri olabilir?
100 gram daha ağır Decathlon'daki modele göre mesela.

@minimalist spd yi yol bisiletinde kullandım, bir eksisini göremedim. spd-sl kullanmadığım için karşılaştıramıyorum ikisini. yol pedalının kalleriyle yürünmüyor, o yüzden onu eledim direk.

• Beğen
Tepkiler: minimalist
Yol bisikletinde mtb pedalı kullananlardan biri de benim. Kullandığım pedal tipi Shimano M530.

Geniş baskı yüzeyi ile acil durumlarda pedal ayakkabıya kilitlenmese bile pedal çevirmek mümkün oluyor. Ayrıca denediğim yol ayakkabılarına göre çok daha kolay takılıp çıkarılıyor. Çift taraflı olmasının rahatlığından bahsetmeye gerek yok zaten.

Bununla birlikte dış çerçeve yaklaşık 10 derece salınım yaptığı için bir miktar esneme söz konusu olabiliyor, ayrıca ağırlığı da ortalama bir yol pedalının biraz üzerinde.

Performanstan önce işlevselliğe önem verdiğim için tercihimden memnunum. Zira yol ayakkabısı denediğimde kendimi topuklu ayakkabı giymiş ceylan yavrusu gibi hissetmiştim yürürken.

Belki ilerde kendim hafifler ve daha hafif bir bisiklete geçersem önceliğim performansa doğru kayabilir. O zamana kadar M530'lar ile devam :)

• Beğen
Tepkiler: minimalist
@Sadettin Z.
Shimano'nun 530 modelinin bir de A530'u var.
(link)
Bu modelde dediğiniz esneme de olmayabilir belki.
Daha performanslı olabilir. Ayrıca 100 gram daha hafif.

A530 malumunuz tek taraflı commuter tarzı bir pedal. Sıkça trafiğe girmeniz gerekiyorsa ve normal ayakkabı ile de bisiklet kullanmak istiyorsanız makul, aksi halde biraz garip görünebilir.

Hafiflik ve performans için M540 gibi küçük platform pedallar daha uygun.

Evde trainer üzerinde kullanmak için düşünebilirim aslında A530'ları :okyrm:

Başa dönecek olursak... :D
İlk mesajda paylaştığım Btwin pedal MTB için mi ben bunu tam olarak anlayamadım.
"Yol bisikletinde de kullanılabiliyor ama aslen MTB için" gibi bir izlenime kapıldım.
Bir tarafı düz, bir tarafı SPD olan pedalların ilk hedefi MTB mi oluyor?

İlk mesajda da paylaştığım şu ürünü aldım az önce.
(link)

Mağazadaki görevli bana bu ürünün sadece MTB ayakkabılarıyla uyumlu olduğunu söyledi.
Aralardaki başka bir mesajımda da paylaştığım şu ayakkabıyla uyumlu değil mi bunun kilitli yüzeyi???
(link)

Wellgo nun r120b modeli çift taraflı spd pedalını kullanıyorum. Seçenekler arasına ekleyebilirsiniz

@Angel
Aynısını önerecektim.. Ben aldım kullanıyorum gayet sorunsuz.. 5 tl lik farka değer mi bilmiyorum..! ?? Peşin alırsan 13 tl fark var. Ufak birşey daha alırsan doğa bisiklet 100 tl üzeri bedava kargo idi..

@amoush00 kaller yanında veriliyor mu hocam? elimdeki pedalı satabilirsem bende alacam o xlc pedaldan

@minimalist Hayır bunula uyumlu değil bu yol ayakkabısı.. look pedallar için.. (link) bu uyacaktır sana..

Bende yol bisikletinde spd 520 kullanıyorum ve çok memnunum. Şehir bisikletim için çift taraflı bir pedel arayışındayım. Yol spdleri hiç bana göre değil zaten, spd ayakkabı treking ayakkabısı gibi olmalı yoksa yürünmüyor. Su grçirmeyen spd ayakkabı aradım ama bulduğuma pişman oldum. Yaklaşık 500 lira düzeylerinde. Kışın normal kısa botlarla kullanıyorum bende. Çift taraflı kullanan arkadaşların yorumlarını takip ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Geri