Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çıkmayan vidayı çıkarma yöntemleri

Scudo
Sanırım pitov boşa dönüyor ve o bölümden bahsediyorsunuz. Biraz daha uğraşırsam yüksek ön görülerime göre sağ arka fren pitov ü alanı gevşetmek isterken o da dönüyor. Vida boşa dönüyor gibi oluyor haliyle. Resime gerek kalmadı. Ben çözdüm olayı [emoji2] [emoji2]

Fren bacağından bahsediyorsanız yine ince düz tornavidayı fren bacağı ile kadro arasına sokup allen vidayıda sökme yönüne çıkarmayı deneyebilirsiniz.Ama boyaya da zarar verme ihtimali söz konusu.Güvendiğiniz bir bisikletçi durumu zararsız halledebilir.

@gokhan5566
Ozaman konu yazisini düzelt ve dogru anlasilir sekilde yaz.;) Dedigin vidada cok kolay cikiyor, sadece nasil cikarilcagini bilmek gerek.

@gokhan5566
Onu halledemeyen bisikletçi dükkanı manava ya da bakkala çevirsin daha çok kazanır.

:D halleder ya ben uğraşçam olmassa bisikletçinin yolunu tutçaz :)

4pc Screw Extractor Drill Guide Set Removal Broken Screw Bolts Fastner Easy Out Wood Bolt Stud Remover Tool Kit 1# 2# 3# 4# New
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160117/6a3bbdb3daaa87a5b07788bee76145ac.jpg
(link)
(from AliExpress Android)

Hd frenin balatasını tutan vida yalama oldu vidayı çıkartamıyorum.
Diğer konudaki yolların hepsini denedim nerdeyse.

Yardım.

Dosyalar

• 20160227_170135.jpg
    20160227_170135.jpg
    81,8 KB · Okunma: 106
  • 20160227_170233.jpg
    20160227_170233.jpg
    76 KB · Okunma: 103
heli coil diye bi yöntem var dostum araştır istersen. yada tornacıya gidicek gibi bu işin sonu. ortasından delip kırar başka takarsın yuvada diş sıyırma yoksa.. konuya tam olarak hakim değilim

Hocam karga burnu ile tutup çevirmeyi denediniz mi? , ben çoğu zaman öle yaptım çıkarta bildimde

Eğer elinde imkanın varsa en küçük uçtan başlayarak yavaş yavaş civatanın merkezinden delmeye başlayıp her seferinde deliğin çapını geçmeyecek ve diş başı çapını da geçmeyecek şekilde delebilirsin ama epeyi bir ustalık ister ya da nokta denilen bir alet var nokta yı civatanın yanına gelecek şekilde civata açma yönüne çekiçle tıklayarak açmaya çalışabilirsin ama bu da ustalık ister

tornacıya gittim bisiklet diyince bakmadılar bile
kargaburun ile denedim hatta kargaburunun ucunu kerpetenle sıktım yinede dönmedi
düz tornavida ucu yaptım soktum vida ezildi yinede dönmedi uzun süredir açılmamış
vd40 sıktım gevşemedi
japon döküp yapıstırdım dönmedi
galiba matkapla delincek artık ucuna cubuk tutacak var ondan koycam galiba :(

@Bisikletci4 Size şunun gibi güçlü birşey lazım ;
(link)

Olmazsa C4 deneyin artık...yapacak bişi yok :p:D

Alyan anahtarını soktuğunuz yuvanın duvarlarına düz tornavidanın ağzını koyup arkadan ufak bi çekiçle tıklayarak tornavidaya ağız açın. Sonra tornavidayı sapından bastırıp çevirerek açabilirsiniz. Ağzı eriyen vidaları hep böyle açarım işe yarar.

bildiğim kadarıyla bu tip yalama olmuş vidalrı ters vida yollu kılavuz kullanarak çıkartıyorlardı şuradan inceleyebilirsiniz

(link)

• Beğen
Tepkiler: DKN
@Bisikletci4 Aynı sorundan müzdaribim ben şöyle çözdüm olayı taşlama makinası ile (elin titriyorsa hiç deneme) vidayı bir sağ bir sol yuva açdım normal tornavida ile sökdüm yuva bozulmamışdı allahdan.

Arkadaşlar sağolun kendi yöntemimle yaptım
Matkapla vidanın ortasından deldim çıkisinda zorladım kırıldı fırladı elimi 3 4 yerden deldi biraz kayıp verdim :)
Dahada sinirlendirdi beni darbeli matkapa alip akilli vida koydum ucuna deldim kirilan matkap parçasimi yuvadan çok ilginç bir sekilde cikardim
En son alyanin ucundada gozuktugu gibi bir pinciik yerden tuttum kargaburunun ucunuda penseyle siktim 10 dk suren bi cevirme isleminden sonra cikardim simdi sukur namazi kilmaya gitcem 3 gundur denemedigim yol kalmamisti gece kalkip aklima gelen yontemi bike denemistim :)

Dosyalar

• 20160227_204253.jpg
    20160227_204253.jpg
    76,5 KB · Okunma: 46
  • 20160227_204244.jpg
    20160227_204244.jpg
    78,9 KB · Okunma: 45
  • 20160227_204109.jpg
    20160227_204109.jpg
    82,1 KB · Okunma: 48
@Bisikletci4 bu da hepimize ders olsun. bidahakine eldiven gözlük ve korucuyu yüz maskesi gibi şeyler takmadıkça bu işe girişmeyelim. akıla gelmeyecek şeyler ama sonucu ağır olabilir

Merhaba arkadaşlar ben kaliperin vidalarını gevşetdim sonra ayar yaptım üst tarafdakı vidayı cok sıktım ve çat diye ses geldi hiç bir yerde kırılma yoktu ama vıdayı sıkamıyorum bağlayınca yeniden dönüyor sorun ne ola bilir acil???

Geri