Scudo Sports

Çıkmazdayım yardım eder misiniz?

Cihat A

Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 2-3 hafta önce bisiklet almaya karar verdim ve araştırmaya koyuldum.Ancak bisiklet seçimi sandığımdan çok daha zorlu işmiş.
İlk önce 200-300 lira bandında bir bisiklet alıp yoluma bakmak istedim.Sonra yav bu kadar para veriyorum üzerine biraz daha koyup City Fun 70 alayım dedim-demez olaydım:)-.Sezon bittiği için hiçbir yerde Salcano City Fun 70 veya 60 bulamadım.Ne yapacağım ne edeceğim derken bugün 385 TL'ye NG750 buldum ve baya uygun geldi.Sonra siteleri dolaşırken bir sitede 750 TL'ye Salcano City Sport 30 gördüm-bu fiyatta baya uygun geldi-.Şimdi tam bir çıkmazdayım.Bir yandan diyorum bisiklet bir nevi keyif işi zor duruma düşsen de City Sport 30 al diyorum kendime.Bir yandan yaklaşık 400 TL fazla vermeye gerek yok gideceğim yol en fazla günde ortalama 5-10 km.Ancak gideceğim yollar biraz yokuş NG 750 alırsam bisikletten soğumaktan korkuyorum.Siz olsanız ne yapardınız?
City Sport 30 alırsam maddi olarak biraz zor durumda kalacağım.

Scudo
günde 5 - 10 km süreceksen bisiklet bile almana gerek yok bence. paten bile işini görür.

@chn krmz

Hocam bisiklet almalıyım,örneğin spora gidiyorum yürüyerek git gel sporunu yap neredeyse 3 saati buluyor.Toplu taşımadan da nefret eden biri olarak bisiklet işimi görür diye düşünüyorum.

@chn krmz

Günde en az 5km pedal çevirmek haftada en az 30-35 km eder ki uzman kalp doktorlarının şiddetle tavsiyesidir. Kalp krizi riskini %50 oranında düşürdüğüne dikkati çekiyorlar. Ama işe gidilsin ama spora. Hiç fark etmez..

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

@chn krmz

Aman abi insanları soğutmayalım bisikletten. :)

Katlanır bisikletlere de bir bakın isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: Cihat A
Bisan Calves 700 C 28 Jant bisikleti tavsiye ederim. Donanım iyi,fiyatı uygun,şık bir bisiklet. Yerli bisikletlerde eski iyi markadır.

Merhaba
Bir City sport 30 kullanıcısı olarak şunu belirteyim ;
İlk olarak bu bisiklet çok dikkat çekici, her yerde emin olun bisikletinize bakar ve dokunurlar :)
Ama 5-10 km için bence gerek yok fazla para vermenize NG 750 alın derim.

@gok

Aynen arkadasimiza katiliyorum bisan calvess 700c bulabilecegin en dusuk fiyatli sehir bisikletidir. Yaklasik 6 aydir kullaniyorum gunluk en az 20 km is icin yol katediorm uzerine hafta sonlari turlarim var ki ortalama 100 km altinda mesafe yapmadim daha hic bi sorun yasamadim alirken hic umutlu deildim ama umdugumdan iyi cikti.. Ben 0 ina 350 lira gbi bi fiyat vermistim. Full alu yaklasik 11 kg agirlikta 28"

• Beğen
Tepkiler: özlemalikaan
@chn krmz

ben günde 7 km kullanırken merida t3d almıştım.
ondan önce tdl 1300
ondan önce giant expressway.

kısaca yorum talihsiz olmuş...

Ayrica ng750 ve salcano astro da kullanmis biriyim ev arkadaslarimda var. asfalt yolda bana sehir bisikletinden sonra tam bi eziyet geliyor bu iki model. Kucuk ayna kol uzerine birde bisikletteki agirlik isin icine girince asfaltta citysport acik ara farkini koyar ng750 ye. Kullanacagain yer asfalt ve duz bi sehirse ng750 alirsin iki gun snra bir arkadasini sehir bisikletini denersen bisikletinden sogursun soyleyeyim :D bende aynisi olmustu cunku. Arkadaslarimn bisikletlere binerken bana ucak gelen astro, calvesden sonra kağnı gelmeye basladi ayni seyler arkadaslarimdada oldu :)

@chn krmz

İnsanlar bisiklet sürsün diye uğraşıyor herkes, sizse tam tersi için, en ufak bahane için bile bisiklet almak isteyenler hiç durmasın, alsınlar.

• Beğen
Tepkiler: Cihat A ve SerkanH
@gok

@arif dal

Valla hocam bir nevi eşeğin aklına karpuz çekirdeği düşürdünüz :) Bisan Calves'in 11 kg olduğuna emin misiniz hocam?onun dışında ben teknik donanımdan pek anlamam Calves'in maşası çelik,kadrosu ise Butted Alloy'muş.Bu kadro nasıl sizce?yani benim bildiğim kadro sadece çelik,alüminyum :)Bisikletin fiyatı HB'de 598.Ancak bazı bisikletcim.com'da 516 lira.Bu fiyatlar sizce nasıl 350 TL'ye bulamadım fiyat neden böyle artmış sizce?daha düşük fiyata bulabilir miyim? Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

@Cihat A

Hocam bende kendi sitesinden 580 lira gbi bi fiyata gormustum nasil bi bisiklettir diyerek bakmak amaciyla bisan bayisine gittim fiyati sordugumda 350 lira dediler ayni gun arkadasimla2 tane aldik bisikletten. 1 hafta sonra isyerinden baska bi arkadasima 3. Sunu aldik 350 liraya.. Arastirsan iyi olur indirimde demislerdi bize.. Ozellikleri Dedigin gbi masa celik, kadro 6061 alu. Cift katman alu jant shimano tourney aktaricilar var. Aluminyum aynakol 28x38x48 rublesi 14x28, janti 19mm 28c ye kadar inebilioruz zaten uzerindede 28c slick lastik var. Kadro boyu problemi var iste her olcu kadrosu yok tahminim standart olcu bi kadro profesyonel olmadan aldigin icin cok fazla kadro olcusune takili kalmadim ama hicte sorun yasamadim kadro olcusuyle bana gore uygun.

Agirlik olarak dedigim gbi 10 11 kg civari. Tam olarak olcmedim ancak salcano astro yu olcdgumuzde 16 kg civari gelmisti calvesle karsilastirinca bariz bi fark var olcme imkanim yok suan olsa olcerdim

Merhaba Cihat A. :)
Elindeki paraya zorlanmadan alacagin bisikleti al! Kullandikca ya uzerinde degisikliklere gideceksin, yada satıp senin icin daha uygun olduguna karar verdigin bisiklete gececeksin. Ilk bisikletini alan herkesin yasadigi sendrom seninki :)
Bisikleti almanla da bitmeyecek. En iyi bisikleti alanlarin bile yaptigini yapacaksin;
Ulasim icin gunde 5-10 km aldim derken kondisyonun arttikca keyif alirsan, yolu uzatir, tur rotalari yapar olacaksin.
Lastiklerle oynayacaksin, fren sistemi ile oynayacaksin, aynakol ve ruble uzerine kafa patlatmaya baslayacaksin, kask - eldiven - aydinlatma - canta olsun olmasin - sort/tayt - yagmurluk - ter tutmayan formalar - tamir/yama setleri uzerinde ikilemler yasayacaksin :)

O yuzden seni dara sokmayacak butcedeki kafana en cok yatan bisikleti al. City aklina yatiyorsa city al, MTB zorlamiyorsa ve aklina yatiyorsa MTB al. Yuksek performans su anki onceligin degilse hepsi ilk etapta isini gorur, her yola ufak tefek farkliliklara ragmen gelir. Onemli olan ele gelir orta duzey ekipmanli olmasi, mumkunse aluminyum kadro olmasi. Celik kadro ile İstanbul - Artvin tur yapanlar var bu forumda. Celik neden olmasin ki butcene uyan guzel ekipmanli ise?
Boylece ileride ihtiyac duyacagin malzemeler icin bekleme ve zorlanma!

Ornek mi? Arasira takildigim haftasonu grubu var yasadigim yerde bendeki 2,00 lastikli MTB. Grupta Citybike'lar, touringler, Trekler ne ararsan var. Gecen Pazar 70 km yaptigimda 60 psi hava vurdum, cogunlugu asfalt yolda birak geri kalmayi basa sona gidip gelip millete motivasyon ve yardimda bulundum. Kisacasi hepsi gider... Yarisci degiliz sonucta...
Elbette bilgi ve performansin arttikca en dogrusuna, butcenin en iyisine yonelirsin ayri!
Ben arazi seviyorum, 1 bisikletlik butcem var ve halimden memnunum. Gezi amacli cikilan her tip bisikletliyle uyum saglayabiliyorum sonucta simdilik :)

Bisan Calves almak için gittim ama kalmamıştı ben de Bisan Enzyme aldım 370 TL'ye.Tek sıkıntı bana biraz küçük geldi 26 jant olmasına rağmen bilmiyorum ama küçük geldi.Hatta yolda birisi keşke biraz daha büyüğünü alsaydın dedi ama 28 jantların hepsi bitmiş.Fiyatı da uygun olduğu için alıverdim :)

• Beğen
Ben bisikletimi almadan önce City Fun 60 düşünüyordum. Sonra Gözüm Mosso 771 düz maşaya kaydı ordan Merida Speeder T2 ye kaydı. Uygun kardolu speeder t2 bulabilseydim büyük ihtimalle alırdım. Bulamadım T3 ü güzel bir indirimle aldım.
600TL-1000 TL arası düşünürken 2000TL lik bisiklet aldım. Pişman mıyım? Kesinlikle hayır. Yol bisikletine alıştırıyor beni, bir aksilik çıkmaz ise yaza doğru satıp yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum. O zamana kadar senelerce üzerimde birikmiş paslardan arınmış olurum herhalde :p

• Beğen
Geri