Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çin malı Karbon ürünler

cenktamay

Daimi Üye
Tepki
258
Bisiklet
Canyon
Merhaba,

Çin malı olup, Alibaba gibi web sitelerinde satılan karbon kadro, ve bileşenlerden getirtip kullanan oldu mu acaba? Ayrıca Salcano, Sedona gibi markaların karbon modellerinde kullandıkları kadrolar da aynı menşeili mi acaba. Getirip te tecrübe eden olduysa yorumlarını merak ediyorum.
Teşekkürler.

Scudo
Bahsettiğiniz sitelerdeki Çin malı pek çok carbon ürünün "EN" testi (En avrupa standardı) yapılmamıştır.Satıcıdan olup olmadığını varsa belgesini sorun derim (muhtemelen bu fiyata En belgesi mi olur diyecektir çünkü fiyatlar orjinallerin 10 da bir fiyatına).En testi olmayan ürünlerin de ne kadar güvenilir olduğu şüphelidir sonuçta hiçbir garantisi yok.belirli bir hızda sert bir inişte iken kırılan kadro,gidon yada gidon boğazı olmadı sele borusu ne gibi kazalara sonuç doğurur bunu da düşünmek lazım.Ayrıca son mersin kap yarışlarında 2 adet yol kadrosu (carbon çakma kadro) son sprintte kırıldı bilginiz olsun

Sedona ve Salcano markalarının carbon kadroları kesinlikle bu testten geçmiş kadrolardır.Bu büyüklükte firmaların adını kirleteceğini zannetmiyorum sonuçta belirli bir süre garanti de veriyorlar.O sitelerden alınan ürünlerin hiçbirinin garantisi yok.

Bende uzun zamandir arastiriyordum. Fakat uzerine para koyup ikinci el orjinal bir kadro almak daha mantikli geldi.Youtube'da kırılan Çin üretimi kadrolari bulabilirsiniz.

YouTube'da herhangi bir markanın kırılan kadrosunu bulabilirsiniz. Arka planını bilmeden pek bir şey ifade etmiyor. Karbon kadro incelemeleri yapan Luescher Teknik gibi kanallarda o çok ünlü markaların karbon kadrolarının nasıl üretildiğini de görüyoruz.

Ben sele ve sele borusu almıştım, yol bisikletinde yaklaşık 800 km kadar çeşitli zeminlerde yeri geldiğinde ellerimi de bırakarak kullandım. Kırılma çatlama problemi olmadı, bisikleti satınca onlar da gitti, 200 km de kadar sattığım kişi kullanıyor daha bişey olmadı. Tabi benimkisi sizin aldığınızda sorun çıkmayacak garantisi vermez, ben aldım memnun kaldım, sele borusuna garanti verebilirim kesinlikle kolay kırılacak bişey değildi çok zor kestim hatta, sele özellikle rayların karbon olması güvenli durmuyordu ama kırılmadı, çatırdama bile olmadı. Aliexpreste 2 yada 3 tane büyük karbon üreticisi var gözünüzü karartıp illa da alacaksanız o satıcılardan almak lazım. Benim amacım tavsiye vermek değil kendi tecrübemi aktardım, karar size ait, her zaman aklınızda acaba olacaktır, paranız varsa 2. El orjinal alın.

Bu iş biraz da şans işi, alıp yıllarca sorunsuz kullanan da var ama bence temkinli olmakta fayda var, ben açıkçası güvenip de almam.

Ben sele ve sele borusu almıştım, yol bisikletinde yaklaşık 800 km kadar çeşitli zeminlerde yeri geldiğinde ellerimi de bırakarak kullandım. Kırılma çatlama problemi olmadı, bisikleti satınca onlar da gitti, 200 km de kadar sattığım kişi kullanıyor daha bişey olmadı. Tabi benimkisi sizin aldığınızda sorun çıkmayacak garantisi vermez, ben aldım memnun kaldım, sele borusuna garanti verebilirim kesinlikle kolay kırılacak bişey değildi çok zor kestim hatta, sele özellikle rayların karbon olması güvenli durmuyordu ama kırılmadı, çatırdama bile olmadı. Aliexpreste 2 yada 3 tane büyük karbon üreticisi var gözünüzü karartıp illa da alacaksanız o satıcılardan almak lazım. Benim amacım tavsiye vermek değil kendi tecrübemi aktardım, karar size ait, her zaman aklınızda acaba olacaktır, paranız varsa 2. El orjinal alın.
Dediğiniz gibi Çin'de özellikle aliexpresste isim yapmış belli başlı firmalar var. Aklıma ilk gelenlerden bir tanesi bxt firması hatta bunun bir mtb kadrosunu kullanmış birisi ile konuşmuştum.

Ben aliexpressten bir ürün alırken ne ürünü olursa olsun kullanıcı geri bildirimlerine bakıp alırım. Bir tanesi de hiç yorum yoktur 10$'dır, ötekinde 50 tane geri dönüş vardır 15$'a satıyordur. Şuanda forumdaki kullanıcı adını hatırlamıyorum ama 1-2 kişi vardı Çin malı karbon bisiklet kullanıcısı, hatta bunlardan bir tanesindeki bisiklet jantına kadar karbondu. Yabancılar için çok uygun olan fiyat bazen bizim için uygun olmayabiliyor. Benim kullandığım sele Çin malı bir sıkıntısını görmedim. Şuanda aklıma gidon boğazı falan tek parça olan bir aero yol gidonu var. Bu aralar araştırma aşamasındayım. Ayrıca alttaki linklere de bakabilirisiniz.
Forumun emektarlarından
Feyk karbon jant nedir? Yenir mi?

(link) (çift süspansiyonlu görsel bu konudan alıntıdır)
(link)
Alttaki 2 üründe de 1'er tane Türkiye'den geri bildirim var. Hatta bazı satıcılara görselde de bir bir renk olarak taklit edebiliyor.
(link)
(link)

Bizim yerli firmaların çoğunun sitesinde kadro bedenleri yokken adamlar her sitede paylaşıyor. Herkes biliyor adamlar bire bir taklit ürün yapıyor, kimisi aradan sıyrılıp markalaşıyor. 5 yıl öncesinde marka bile olmayan ama şuanda dünyada bilinen bir çok Çin markası var.
(link)

ekleme: şaka maka bakarken bir hesap yaptım, şuan ki topladığım bisikletle hemen hemen aynı paraya gelen karbon düz maşalı mtb toplayabiliyorum. Tabi ben gibi uzun boylular için Çin malı kadro bulmakta çok zor.
(link) Bu ürünün geri dönüşlerindeki resimlere bakım gerçek bianchi ile kaç kişi ayırt edebilir.
Ürünü yorumlarındaki görsel
çayna2.jpg

Dosyalar

• rose.JPG
    rose.JPG
    77,4 KB · Okunma: 20
  • çayna.jpg
    çayna.jpg
    158,4 KB · Okunma: 20
Son düzenleme:
Çin malı aero karbon kadro kullanıyorum, 1500 km geride kaldı, bir sorun yok şu ana kadar. Sıradaki hedefim ,mali açıdan düzlüğe çıkınca önümüzdeki yıllarda Çin'den titanyum yaslanık bisiklet kadrosu almak.1590246522011.png

YouTube'da herhangi bir markanın kırılan kadrosunu bulabilirsiniz. Arka planını bilmeden pek bir şey ifade etmiyor. Karbon kadro incelemeleri yapan Luescher Teknik gibi kanallarda o çok ünlü markaların karbon kadrolarının nasıl üretildiğini de görüyoruz.

Aslında çok doğru söylüyorsunuz. Orjinal bir kadro satin almak sizi hukuki acidan avantajli konuma sokar. Ornegin XXX Marka XXX model bir bisikleti surerken kadro kirildi ve siz bisikletten dusup kolunuzu kirdiniz. Markaya dava acip yuklu miktarda tazminat alabilirsiniz fakat ayni şey no name kadrolarda geçerli değil.

• Beğen
Tepkiler: Kerim Özal
Ekleme yapacaktım vazgeçtim aklıma bir kaç link daha geldi.
Giant Tcr Advenced Pro 0 2017 kadro çatlaması adamın göbeği çatladı en sonunda tamir yoluna gitti. Bu olaydaki durum elbet büyük kırık değil belli ki birleşim yerinden atma yapmış. ama burada firma ile yürütülen hukuksal süreç adamın canından bezdirdi. Kaç sayfa yazdı, zaten şu bir gerçek ki bir çok fira uzak doğuda üretim yapıyor. Adam X markasına üretim yaparken aynı kalıp ile kendi markasına da üretim yapıyor. Kendisi marka olarak yada no name olarak satarken, diğerine X diye kocam görsel ile destekliyor ya da X markanın ülkesine yolluyor X marka orada topluyor. tıpkı bisiklette olduğu gibi Denizli'de havlu ve nevresimde Madam Coco ve English Home adına üretim yapıp, fazlasını etiket keserek iç piyasaya süren bir çok kişi var.
Ülkemizdeki yerel markalar ülke içinde yapmıyor kadroları ithal ediyorlar. Bir örnek vermek gerekirse alt taraftaki linkteki gibi bence güzel bir bisiklet.
İnceleme - Neden Salcano xrs 001 Ultegra - 2019 aynı kadro aliexpresste (mesaj-2408061) konu içerisinde var.

@emir yakup bulut Sizin şuanda kullandığınız bisikletin bir fotoğrafı var mı ? Recumbent (yatar) bisikleti sadece kadro olarak mı almayı düşünüyorsunuz ?

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Ben de şu an maşa gidon vs. bakıyorum da arada kaldım Ritchey mi EC90 mı toplayayım diye bilgisi veya fikri olan varsa benle paylaşırsa sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Arkadaş talihsiz bir olay yaşamış galiba,kimseye çin carbonu kullanmayın diyor,aklımda deli sorular (tamir olur mu acaba🤐🤣🤣🤣)
Hocam Instagramda karbon tamir ve boya ustası bir sayfa var. Adam çöp haline gelmiş kadroyu tamir edip sıfır gibi boyuyor. Dışarıdan bakılınca anlaşılması sıfır. Tek yöntem röntgen çekmek anlamak için. Bu kadro buraya gelse temiz ikinci el olarak satışa girer :)

Hocam Instagramda karbon tamir ve boya ustası bir sayfa var. Adam çöp haline gelmiş kadroyu tamir edip sıfır gibi boyuyor. Dışarıdan bakılınca anlaşılması sıfır. Tek yöntem röntgen çekmek anlamak için. Bu kadro buraya gelse temiz ikinci el olarak satışa girer :)
Burda olsa, az kullanılmış,temizlik boyası yapılmış ,dosta gider,şeklinde,ilanlarda görebiliriz 🤣🤣🤣

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Ben de çin malı jant çemberi düşünüyordum, karbon enli olanlardan, üzerinde dt swiss gibi logoyla hoş olurdu, görünümü seviyorum ama, bu videodan sonra soğudum.
İkinci elde bu yüzden güvenemiyorum, satılan karbon ürünler orjinal mi? ya da kırık çatlak var mı?
Mr cihazına solmak gerek arkadaşın dediği gibi 😄

Her çinli karbon bisiklet o kadar da kötü değil sanırım
(link)

Favori bisikletim

yürüyen bisikletin sürüşünü etkilen herhangi bir parça çin malı olması insanda güvensizlik yaratıyor ben de onun dışında aksesuar olarak çok

Ustanın Instagram hesabı nedir? İşlerini merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Geri