Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çin'den müslüman isimlerine yasak! (aliexpress bahar kampanyası)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Doğu Türkistan özelinde alınan karara göre "Muhammed" isminin dahi kullanımının önüne geçilmek isteniyor, "Aşırılığı" önleme amaçlı alındığı ileri sürülen karara göre, aileleri tarafından ismi değiştirilmeyen Müslüman öğrencilerin okullara girişine engel olunacak. Independent'ın haberine göre Doğu Türkistan'da isimlerin yanısıra erkekerde çok fazla uzayan sakalın da yasaklandığı duyuruldu. Çinli yetkililerin Uygur bölgesindeki tüm yerleşim birimlerinde yasaklanan isimlere dair duyurular yaptığı belirtildi. Buna göre, kullanımı yasak olan isimler arasında "Muhammed, Ayşe, Fatma, Hatice, Mücahid, Cihat, Talib, İmam, Muslima, Mücahit, Sümeyye, Nasrullah, Turknaz, Turkzat, Hacı, Arafat, Medine, Şemseddin, Seyfullah, Abdulaziz, Saddam, Bin Ladin, Esedullah, Muhlise" gibi bir çok isim bulunuyor. Sosyal medyada yayılan fotoğrafta yasaklanan isimlerin resmi duyuruda yer aldığı iddia ediliyor.

58f8a26fc9de3d1d70b11ec7

Washington merkezli Uygur Amerikan Derneği başkan yardımıcı İlsat Hesen, alınan kararın "aptalca" olduğunu belirterek, Uygur Müslümanları'na yönelik asimilasyon politikasının bir örneği olduğunun altını çizdi. "Çocuklara dini ve etnik isimlerin verilmesi basit bir insan hakkıdır" diyen Hesen, Çin anayasasında dahi bu yasağın bir dayanağının bulunmadığını ifade etti.

Hesen, Çin ve komünizm destekçisi üst düzey Uygur yetkililerinin de Müslüman isimleri taşıdığını belirterek, Seyfeddin Azizi, İsmail Ahmet ve Nur Bekri gibi isimleri örnek verdi. İnsan hakları grupları, Çin yönetimini Uygur bölgesinde halka karşı sert ve zalimce muamelede bulunması, evlere hukuksuz baskınlar düzenlemesi, İslami uygulamaları kısıtlaması, farklı kültür ve dillere yönelik asimilasyon politikaları nedeniyle suçluyor.

Kaynak;
(link)

Scudo
O fotoğraf yalan olsa bile bu Çin'in Türmenistan'ın özerkliğini ihlal ettiği gerçeğini değiştirmiyor.Gerçekten iğrenç...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Ozan k. kesinlikle katılıyorum. Dönem donem boyle haberler pompalanıyor nefret duyguları yaratmak için. Haberde washington merkezli uygur amerikan derneğinden sozler aktarılıyor bu bile ne kadar tarafsız olduğunun bir belirtisi.

@DurgunDeniz Türkmenistan Çine komşu değil dikkat.

Müslüman ismi diye bi şey mi varmış yahu :D Benim ilk ismim müslüman gerisi gavur mu oluyor şimdi?
Arapça isimler diyeceksiniz derseniz.
Türk'ün arapça isim koyması da ayrı bir saçmalık zaten.

Bu konuyu biraz araştırdım,ama henüz tam karar vermedim.Bana %50 gerçek %50 sallama gibi geliyor...

Türkistan da yaşayanlar bilir varsa böyle bir şey anlatır. Haberleri paylaşırken dikkatli olmak lazım da haber doğrulatma merkezimiz yok malesef

Müslüman ismi diye bir şey yoktur. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, Arapça isimler deseniz daha doğru.

Fakat aynı arkadaşın, "Türk'ün Arapça isim koyması saçma," sözüne de katılmıyorum. İsteyen çocuğuna Farsça isim koyar, isteyen Kürtçe, isteyen Rumca, Ermenice, Arapça, ... kim ne isterse onu koymakta özgürdür.

Çin'le ilgili bu haber eğer doğruysa, bu yasağa ancak bu perspektiften karşı çıkabilirim.

isim yasaklama var mı yok mu bunu tartışabilirsiniz. Aşağıda tırnak içinde paylaştığımı araştırırsanız Uygur Türklerine bunları yapanların ne derece lanet bir topluluk olduğunu gözlerinizle görürsünüz.

Kısa bir araştırma. Googla yazın.
"Türkistan.Çin'in Uygur Müslümanlarına Yaptığı Soykırım-2"

Bağlantıyı çözemediniz mi ? Çin sitesi ali expres ile çini kalkındırdıkça orada ki müslüman kardeşlerimiz daha çok eziliyor. ÇİN İŞTE BU.

Bu forum da bu konular bence olmamalı.Çünkü üstte birisi Türk'ün arapça adı koyması saçma demiş.Diğeri Çinliler zulüm yapıyor,Almanlar gavur diyor,Kedi kasabın önünde bekliyor,akp şunu yapttı chp bunu yaptı konuları forumda ayrımcılığa neden olabilir.Mesela üstte bahsettiklerimden birine cevap versem o şahıslara da cevap hakkı doğacak.Birbirimize cevap verirken zaman zaman kırıcı olabiliriz..Forumdan hoş olmayan sohbetler olabilir.Hiç gerek yok..Sadece bu konu yada mesajlar için söylemiyorum.Forum genelinde ideolojik ve haberler ile alakalı konu olmaması forumun amacına uygun olur. Alan adı bile bisiklet kelimesi içerirken, içeriğin adına uygun kalması çok güzel olur...

@hella

Bu tarz konular neden olmamalı ? Aliexpres çinin sitesi. Çin uygur türklerine zülum ediyor. Bir Türk olarak zoruma gidiyor. Neden ben bu gerçekleri paylaşamayacağım. Zülm serbest te eleştirmek mi yasak?

Soyum taaa oguzlarara kadar iniyor bununla ilgili arastirma yapmistim

Kendini türk hissetmek tarzi bi sacmaliga da inanmiyorum
En cok türklük kasan adamlarin da sarisin mavi gozlu olmasi da ilginc

Gidin gen testi yaptirin
Belki sovdugunuz ermeni yunan kurtlerden cikar irkiniz da irkcilik kasmanin sacmaligini anlarsiniz

Basliga gelirsek isimlere yasak koymak gibi bir faşistligi de ancak bebek yiyen sivilleri

Yok tabi yasak değil ama herkes sizin gibi dünyaya dini açıdan bakmıyor. Ayrıca Çin cumhuriyetine karşı düşmanca şeyler söylüyorsunuz. Sonra benden mi izin aldınız, gemideki manyaklar filan denir. O zaman ne yaparız. Ayrıca ali exprese kadar füze almayı düşünüp yengen şengen diye akraba olmaya çalışanlara mani olun. Hülasa dini hassasiyet denilerek aslında ideolojik yaklaşım yapılmasından benim midem kalkıyor. Çeçenistana kırıma destan yazıp Rusyayla, gazzeye ağıtlar yakıp israille can ciğer olunuyor. Ve nasılsa her halükarda mağdur olunuyor. Genetik sanırım. Tabi siz yapın boykotunuzu. İyi olur.

1- Konuyu açanı neden bu konuyu açtı diye eleştirmedim.
2- Söylemlerim Forum yönetimine tavsiye niteliğindeydi.
3- Sadece Türk kardeşlerimize değil zulüm altında ki tüm masum insanlara yapılanlar vicdan sahibi her insanın zoruna da gider,canını da sıkar..
4- Aliexpress'i boykottan başla, sırasıyla emperyalist ve siyonist amerika,israil ve avrupaya da boykot yap.Yerli tütün kullanmıyorsan sigarayı bırak,kıyafetlerin de ithal varsa onları da çıkar bi zahmet.Varsa altında araban falan hepsini terket.Boykot yapıyoruz.Nereye,kime,nasıl? Neyi ürettik de kimi boykot edeceğiz?
5- Düşünce ve fikir ayrılığı olduğu için herkes farklı yada farkına varmadan iğneli bir mesaj yazacak..Yazdığı o mesaj,forumda o konuda hassasiyeti olan birine batacak ve cevap verecek.Ondan sonra at kaçacak,palan düşecek!

Olayin aliexpress ile baglantisini kurabilmek, guclu bir fantezi dunyasi gerektiriyor.
Adam senin kullandigin elektronik esyadan giyim kusama her seyi uretiyor, tum dunyaya satacak bilgi birikim ve tecrubeye sahip oluyor, sen de firmanin faaliyet gosterdigi ulkenin siyasi kararlarini elestiriyorsun. Cok komik lan.
Bu baski ve soykirimlara karsi ol ama bunun aliexpress ile baglantisini kurnaya calisma.

Lakin emek ve sermayenin;
Dili,
Dini,
Irki,
Milliyeti,
Dini

Olmaz sevgili kardesim.

@Kuzey Ege tam da bunları yazmak istemiştim ama yazmaya üşenmiştim, hem de konu uzar diye geride durmayı seçtim. Beni bir zahmetten kurtardınız. Teşekkür ederim, ağzınıza sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri