Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çin'den müslüman isimlerine yasak! (aliexpress bahar kampanyası)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Benim Türklüğüm ve genlerimle ilgili sıkıntım yok. Kendi genleri ile sıkıntısını olduğunu düşünen her kimse gidip genlerine baktırabilir:)

@Kuzey Ege

Komik ise bakıp bakıp gülersin mutlu olursun gülmek mutlu eder. Siyasi kararlarını değil Uygur Türklerine yaptığı zülmü ve katliamları gözönüne seriyorum. Bundan neden rahatsız oldunuz ?

Scudo
@Carcass06

İslama uyan Türklerin asimile olduğunu düşünüyorsunuz. Allah katında din İslam' dır. Doğrusu budur.

Konunun başına aliexpres eklediğim için galiba bu tepkiler. Hürriyet gazetesinde bugün yayınlanan bir haberdir bu. Konunun içeriği Çinlilerin uyguladığı zülm. Bu zülmün daha öncesi ise uygur Türklerine yaptığı katliamlar ve idamlar. Bir Türk olarak zoruma gidiyor dedim diye genlerime kadar kendinde hakaret etme hakkını bulanlar var. Çok ilginç insanlar var burada :) Bu haberi Hürriyet gazetesi yayınladı. Çinin aliexpresle olan bağlantısını ben yapmadım zaten olan bir şey. Bisiklet forumunda aliexpres ile bağlantı da benim icat ettiğim bir şey değil. Geleceği ön görmek diye bir tabir var. İnsanlar Bir ülke ekonomisini bir alışveriş sitesi ile milyarlarca tl kalkındırabilir. Ama şunu kimse unutmasın bugün uygur Türklerine yapılan zülüm, çinin eline fırsat geçtiğinde bize karşı uygulamayacağının hiç bir garantisi yok. Kuran dan ayet versem burada başka tartışmalar olur o bakımdan kuranı kerimden ayet vermeyeceğim. Bu haber vesilesi ile herkes nasıl bir ülkeye destek vermiş görmüş olur. Kimse kimseye aliexpresten bir şey alma demedi diyemez de. Çini aliexpres üzerinden eleştirdim. Olay bundan ibaret.

@bisikletebin Bu konunun bisikletle ne ilgisi var anlayamadım. Acaba ben mi düşünemiyorum. Çin'de yasaklanan isimlerin bisiklet forum sitesinde duyurusu ne anlama geliyor. Bunu duyunca fazla antreman mı yapmam gerekiyor? Yoksa bisikleti bırakmam mı gerekiyor? Yoksa kahrolsun Çin malı bisiklet ürünleri mi demem lazım. Lütfen beni 30 mumluk ampul gibi aydınlatıız..

turk denilince akla islam geliyor. Baska dinde olan turklerin turklugu akla gelmiyor hristyan bulgarlar gibi. Bulgarlarin turklugu kimsenin umrunda degil. o yuzden asimile olan musluman olmayan turklerdir.

Devletlerin çıkaları vardır dostlukları değil.Çin'in başındakilerin onlara kan davası yüzünden mi kin güttüğüne inanıyorsun?Tabii ki de hayır,kendi karı için onları baskı altında tutuyor.Eğer iine gelseydi onlara övgülerde düzerdi.

Devletler duygusal dşünmez.Bunu sakın unutmayın.

Ispanyollar latin amerikada soykirim yapti.
Abd irakta ve vietnamda bin turlu pislige bulasti
Fransizlar afrikada envayi cesit faaliyette bulundu.
Avustralyada ingilizler aborjinleri katletti.
Hindistan yuzlerce yil ingiliz zulmunde kaldi.
Katolik italyanlar yuzlerce yil kuzey ulkelerindeki vikinglerin soyunu kurutmaya calisti.
Musluman araplar yuz yil boyunca samanist turklere soykirim yapti.
Naziler yahudilerin canina okudu 2.dunya savasinda.
Irlandali ve ingiliz gocmenler kizilderilileri yillarca katletti, topragindan etti.
Neanderthal denen turun soyunu homo sapiens kuruttu.

Bak dostum, evrende kendi türüne dusman olan tek tür HOMO SAPIENS denen parazit canlidir.

Senin dininde yazdigi gibi evren insanlar icin falan yaratilmadi. Sadece beyni gereginden fazla ve hizli gelismis olan homo sapiens, bu yeteneklerinin cazibesi karsisinda caresiz kalip bu gezegenin icine etti ve etmeye devam ediyor.
Suclu aliexpress veya çin degil yani. Suclu yeryuzunden artik silinmesi gereken bu haserat varlik.

@cngz

Konu dışı bölümdeki paylaşımlara bakarsanız bisiklet ile alakalı paylaşımların dışında paylaşımlar olduğunu görebilirsiniz. Çin ile aliexpres'in, bisiklet ile aliexpresin; çin zulmünün aliexpres ile güçlenen ekonomisinin de verdiği güç ile daha fazla zulüm yapmasının bağlantısını kuramayanlar da olabilir. Saygı duyarım.

Duruma el atıyorum forumda OHAL ilan ediyorum :D :D
Bazı arkadaşlar yazmış forumla ne alakası var bunun diye, güncel haberler de paylaşıyoruz biz burada. O konuda sıkıntı yok.
Sorun arkadaşın haberi paylaşırken yazdığı başlıkta başlıyor.
Müslüman Türklere zulüm kelimesi ve yorumlardaki katliam kelimesi mesela. Bknz Türkler nasıl müslüman oldu? (Ticaretle elbette, hurma almaya giden Türkler yanda müslümanlığı görüp bununla kaça olur abi demesiyle başladı her şey).
Türklere zulüm dense doğru olurdu.
İkincisi Aliexpress'e boykot çağrısı gibi algılanan yazısı. Malum artık herkes Çin'de üretim yapıyor. Kullandığımız telefon, ayakkabılar, kıyafetler, vs... Yani bizim ülkenin düşmanlarına boykot yapmaya bi başlasak, bitti onlar bitti.

Elbette ki bi şeyler yapılmalı. Mesela Suriyeliler ülkeden postalanıp anavatanlarına onlara harcanan 28 milyar dolar! gibi "oha!" dedirtecek cinsten bir parayla onlara yardım yapılabilir.
Bir Mavi Marmara da Çin'de batırıp sonra Çinden özür dilenebilir.
Ya da kısa yoldan bizim hocalardan nefesi kuvvetli bi kaç tanesi toplansa, iki dua ile iş tamam. Anlattıklarına göre kazandırmadıkları savaş yokmuş tarihte sağolsunlar, ömürleri uzun olsun.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Suriyelileri bence de postalayalım(!) ancak onların iç savaşında üstlendiğimiz payın karşılığı olarak ciddi bir tazminat ödedikten sonra.
Öyle kolay değil.
Şam'da namaz hayaliyle cihatçıları besle. Ülke yerle bir olsun, bu rezillikten kaçan, canını kurtaran insanlara da, evlerine dönsün de.
Çok ciddi tazminat ödememiz gerekir. Öyle bir tazminat olmalı ki bir daha elalemin ülkesini ele geçirme hayali kuran insanlara devlet yönetme hakkı verilmesin.

Kendi istedigi konular olunca bidı bidı konusan tatlı su bisikletcisi,surekli aglak,korkak,ve klavye arkasindan saygisiz bazi forum bisikletcilerinin yaptigi sey
Kendi istemedigi sevmedigi konular olunca forum kurallarina uymasina ragmen
Ya bisikletle ne alakasi var deyip sacma sapan yorumlar ve kendince alaya almaya calisanlar yuzunden forumdan ayrilmaya karar verdim

Kirathanenizin veya derneginizin tadini cikarin

@Seymour Glass
Böyle başlıklar da olmasa birbirimizi göremeyeceğiz :D

Siyaset ve din zaten yasak değil, belirli siyasi ve inanç konular yasak.
Mesela biri ülkede ateist ve sosyalistlere baskı yapılıyor diye başlık açsa bu yasak olan siyasete ve din konusuna girer.
Ama çin ülkesinde yapılan müslüman isim yasağı (ne demekse) yasak olmaz.

Ortalık cahillerden geçilmiyor. Sözde Atatürkçü , sözde dindarlardan gına geldi artık. Konu ile bilgisi olmayanlar mümkünse yorum yapmasın.

Konuya dönersek ; Çin'de olduğunu düşündüğümüz bir zulüm varsa bu tepki göstermemize neden olmalı. Biri saçmalamış demi ki yerli olmayan herşeyi bırak hadi sıkıyorsa diye. Elimizden geldiği kadarıyla bıraksak yine bir tepkidir. Ben bir Fransa seyehatimde şehirdeki arabaların yüzde 90'nının Reno ve Pejo olduğunu gözlemlemiştim. Bu iki markanın çok iyi olmadığını pekala biliyoruz , peki neden bu kadar yerliye ilgi var sizce. Ne mutlu Türk'üm diyene sözünün sahibi Atatürk'ün "Milliyetçilik" ilkesi iyi okunmalı. Irkçılık ve Milliyetçiliğin aynı şeyler olmadığı görülmeli. Batı özentiliği ve İnkilapçı olmanın da aynı şeyler olmadığı görülmelidir.

Bazı arkadaşlarımız müslüman olmayıp asimile olmamış onları tebrik etmek lazım. Hala Şamanizm dininde ısrarcılar demek ki :)
Hümanist arkadaşlara ise bir tavsiyem var. Her din ve ırka duyarlı olduğunuz kadar Müslüman Türklere yapılan haksızlık ve zulümlere karşı da duyarlı olalım. Bu konunun doğruluğunun tespit edilmesi ayrı bir konu, tiye alınmış mesaj atanları kınıyorum. Müslüman olmayanların saygı bekliyorlarsa bizim gibi Müslümanların dinine de saygılı olması gerekiyor.

Dünya insan için yaratıldı ve herşey onun hizmetine sunuldu. Böyle düşünmüyorsanız tüm bitki ve hayvanlardan yararlanmayı bırakabilirsiniz. Doğaya saygılı olmamak , çevreyi alt üst etmek, herşeyi israf etmek aç gözlü insanoğlunun genlerinde mevcut. Bizim hizmetimize sunulması bize bunları yapmamızı gerektirmiyor pekala.

Konu açıkca sabote edilmekte olduğunu görüyorum. Bazılarının işine gelmiyor bu tür konular. Onları da tespit ettim belgelerle açıklayacağım yakında :D

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
@1dost Dünya insan için yaratıldı ve onun hizmetine sunuldu diyorsunuz.
Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?
Beş milyar yaşındaki Dünya'da insanın olduğu süre öylesine kısa ki...
Her şey insan için yaratıldı söylemi sadece insan bencilliğini bana hatırlatıyor.
Bu söyleme karşı olmanın da sebze ve hayvanlardan uzak olması gibi bir zorunluluğu yok.
Neden tüm canlılar olarak uyum içerisinde ve türlere saygılı olarak yaşamayı denemiyoruz ki?
Selamlar...

@Ahmetgitar Ben çözüm buldum. Size de tavsiye ederim. Etrafımda olmayan ve hiç olmayacak insan tipleri

1)Her türlü din tüccarı kişiler
2)Aklı olmayıp fikri olan siyaset konuşan kişiler
3)Bomboş futbol konuşan kişiler

@Ahmetgitar Dünyada yaşayan canlılara baktığımda aklın sadece insana verilmiş olması bana bunu düşündürüyor. Mesleğim gereği bazen düşünüyorum hayvanlarla ilgili. Örneğin bir sığırı ele alalım. Bir sığırın ürettiği süt , et gibi ürünlerin insanlara neden bu kadar faydalı olduğunu düşünüyorum. Etin ve sütün insanlara zararlı olsa biz onları besler ve keser miydik acaba ? Yada bir meyveyi sebzeyi ele alalım. Örneğin bir çileğin tadı neden bizim hoşumuza gidiyor. Neden bu bitkilerin çeşit çeşit insanlara faydası var. Ve bir çileği insan kadar seven başka bir canlı var mı acaba?
Bunu şöyle düşünelim derim. Bir yol mevcut. Araçlar için yapılmış. Sende haliyle o yolda ilerliyorsun, ilerlemek kullanmak hakkındır , fakat o yolun tamamını kaplamak, ortalayarak sadece sana aitmiş gibi gitmek, yanlış sollamak, yolun sağına soluna zarar vermek hakkını da sana vermiyor. Böyle düşünüyorum efenim.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri