Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çin'den replika Cervelo kadro alınır mı?

Scudo
Replika diyorsun kendi ağzınla bir düşün orjinal ürünün sahtesi ne kadar işe yarar

Yol bisikleti için iyi giden bir dış lastık önerirmisiniz

Amaç mercedes görünümlü şahine binmek ise alınabilir... ama 2 gün sonra kaportası dağıldı deme :)

ucuz karbon kadro arıyorsanız böyle seçeneklere yönelebilirsiniz. Hayatınızı çakma kadrolarla riske atmayın
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Murat B.
Kadroda fiyat performans ariyorsaniz ve risk tahammulunuz varsa, Cin bakilacak yerdir. Bu demek degil ki uyan bir tane bulup alin. Cok iyi arastirmak lazim. Daha once sectiginiz saticidan almis birinin elestirisini ve ya yorumlarini okumaniz siddetle tavsiye edilir. Bir de bu urun taklit o da ayri sorunlar teskil ediyor. Cok nadir durumlar altinda alinir diyorum ben.

Bir de etik konusu var tabi. Markanin entellektuel mulk hakkini ihlal ediyor olacaksiniz. Bazi insanlar icin sorun teskil edebilir bu, sahsen benim pek umrumda olmaz. Ama yasal degil, onu da soylemek lazim.

Sorunlardan biri de, ikinci el piyasasinin kirlenmesi. Bu kadro illa ikinci el piyasasina girecek. Siz satarken taklit oldugunu soylecek olsaniz bile, alicinin sonra ne yapacagini, orjinal diye satip satmayacagini bilemezsiniz. Sahtekarliga yol acilmis oluyor boylece malesef.

Replikayla çakma karıştırılıyor halen. Replikasını bulursanız alın.

@Guanzo
@rodya

Şimdi 550 olunca çok düşük gibi geliyor ama gümrüğünü ve doların Türk lirasına çevrilmiş haline bakınca 4300 lira falan ediyor daha bir de kargosu var. Yani replika bir kadroya o kadar para veresiye yukarıdaki örnekteki gibi bir modellere yönelmek daha mantıklı geliyor. Şans oyunundan para çıktı haydan gelen huya gider diyorsanız size kalmış bir şey. Bana kalsa hem alınır hem alınmaz uzak doğuda karbon kadro işi harbi yapıp markalaşmış isimlerde var, baştan savma yapanlarda var. Geçen günün fotoğrafı v3'te bir resim vardı. Yolda itekleme arabanın arasında kırık kadrolar vardı benim tahminimce öyle kadrolardan yapıp üzerine marka basıyorlar, yani pek sağlıklı değil.

@BicycleX

Cervelo'nun replikasını nereden bulabileceğimizden ve neden önerdiğinizden biraz bahseder misiniz, karıştırıyoruz gerçekten de :(

@OnurÖzdağ ve @Guanzo bu çakma ürünlerden performans beklentiniz yoksa alınabilir. Ama eski kurla 1400 TL'ye gelen ürünler şimdi 3500 TL'ye geliyor, yani artık çakma ürün almak pek de ucuz değil. Bu paranın sadece kadroya verileceğini ve eksik pek çok malzemenin (jant, grupset, gidon, sele) olduğunu da hesaba katarsak üzerine Sora set, R500 jant bile taksanız 5000+ TL'lik bir bisikletiniz olacak. Kulağa pek mantıklı gelmiyor, çünkü 5000 TL'ye neredeyse Salçano'nun Uci XRS001 bisikletini satın alıyoruz o_O

Çakma ürünleri bolca konuşmuşluğumuz var :islik:
Test: Replika yol kadrosu vs. Orijinal yol kadrosu
Aliexpress karbon gidon testi
Hong Fu FM-069 almak mantıklı olur mu?
"Çakma" ürün kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Pinarello Dogma ThinkII (replica)
Çinden replika kadro
Çakma bisiklet kadroları ve komponentleri

Bence alınır kafe ride yapacaksanız güzel de olur. Duvara da asılır.

Dolar bukadar yüksekken çin malı alınmaz birkere ne geleceğini bilmiyorsun eline adamların bir yaptığı öbürünü tutmayabilir iade süreci zorlu geçer vs. onun yerine türkiyeden 2.el orjinal temiz bir karbon kadroyu o fiyata veya çok yakın bir fiyata bence rahat bulursunuz 0.el sahte kadroya bineceğinize 2.el orjinaline binin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Dolar bu kadar yüksekken replika kadroya o kadar para vermektense o fiyattaki yerli modellere yönelmek daha mantıklı bence.

Geotech vs. alın daha iyi. Üstünde Cervélo yazmasını istiyorsanız kaplama yapın.

Bu replika olayı en çok saat sektöründe var sanırım giyimden sonra. Hatta şimdi vintage saatler moda olduğu için onların bile replikaları çıkıyor Çin ve Hindistan gibi ülkelerde ve her yere dağılıyor. Maalesef Türkiye’nin tüm yazlık ve turistik bölgelerinde de çarşılar replikacılarla (saat, giyim, çanta vs.) dolu. Bu sizce o yerler hakkında nasıl bir olgu oluşturuyor dışarıdan gelen birine? Ucuz (kalitesiz) bir yer değil mi? Benim anlamadığım ise şu: merdivenaltı üretim yapan ve ürünün sahtesini çıkarmaya iş olarak girmiş adamlara güvenip para kazandırmak ne yararınıza? Adam kanunsuzluğu iş haline getirmiş kadronun sağlamlığı ne kadar umurunda olur sizce? Olay bence ya bir şey olursa, kadro alakasız bir yerde kırılırsa meselesi de değil. Hiçbir şey olmasa bile gerçek olmadığını bildiğiniz bir ürünü kullanmanız sizi gerçekten mutlu edecek mi? Abartı fiyatlara insanları kazıkladığını düşündüğünüz markayı zaten almazsınız. Parasını hak ettiğini düşündüğünüz bütçeniz dahilinde en iyi ürünü ise alır ve mutlu olursunuz. 500-600 Euro harçlıkla Antalya’ya gelip 70bin dolarlık saatin 200 euro’luk replikasını takan gençler grubuna katılmak isterseniz bilemem tabii :)

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Geri