Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cips ve yer fıstıklı barların kansere davetiye çıkarması

Fatih.acar

Forum Demirbaşı
Kayıt
14 Mart 2016
Mesaj
487
Tepki
1.114
Yaş
39
Şehir
Düzce
İsim
Fatih
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yeni bir araştırmaya göre cipsler ve yer fıstıklı barlar, birincil derecede karaciğer kanserine davetiye çıkaran aflatoksin maddeyi limitlerin üzerinde barındırdığı ortaya çıktı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen bir araştırma, özellikle gençler tarafından fazlasıyla tüketilen cipslerin ve yer fıstıklı barların sağlığa son derece zararlı olduğunu ortaya çıkardı. 10 farklı cips ve 4 farklı yer fıstıklı bar örneği üzerinde gerçekleştirilen inceleme, abur cubur olarak adlandırılan atıştırmalıkların yüksek oranda kanserojen madde taşıdığı ortaya çıktı.
63d4567e5bd0d18e82427c9374b7850ff671d823.jpeg

Yayınlanan rapora göre yer fıstıklı ürünlerin %50’sinde 5-24 µg/kg (mikrogram) aralığında B1 ve B2 aflatoksin bulunurken; cipslerin de %30’unda B1 aflatoksin olması gerekenin üzerinde miktarda tespit edildi. Aflatoksin alımının birincil derecede karaciğer kanserine neden olduğu belirtilen raporda, ‘’Ülkemizde de yer fıstığı, diğer yağlı tohumlar ve baharatlarda en yüksek kabul edilebilir değer aflatoksin B1 için 5 µg/kg, toplam aflatoksin için ise 10 µg/kg’dır. Cips tüketimin diğer zararları da göz önünde bulundurulduğunda, tüketiminin azaltılması, üretim tekniklerinin geliştirilmesi gerek halk sağlığı gerekse ihracatımız için önemlidir.’’ ifadelerine yer verildi.
Söz konusu aflatoksinlerin sıcak, nemli ve sağlıksız ortamlarda oluştuğunu belirten raporda, ‘’Genç nüfusun atıştırmalıklara olan ilgisi ve talebi sonucu kişi başına düşen tüketim oranlarının fazlalığı cips pazarının ülkemizde büyük yer tutmasına neden olmuştur. Ülkemiz atıştırmalık tüketiminde dünyada ön sıralarda yer almaktadır ve cips tüketimi en yaygın olanlarındandır. Aflatoksinler, başlıca mikotoksinlerdir ve aflatoksin alımı ile karaciğer kanseri arasında güçlü bir istatistiksel ilişki olduğu çalışmalarla kanıtlanmıştır.’’ denildi.

KAYNAK: (link)
 
Scudo
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen bir araştırma,
''Cips ve bar yemek haramdır'' diye bir açıklama niye yapmamışlar:D
 
Peki bu bahsedilen madde, Devlet tarafından denetlenmiyor mu? eğer denetleniyor ve izin verilen sınır içerisindeyse bu sınır neye göre belirleniyor? Bu tarz durumlarda ciddi bir araştırma yapmak gerekir zira bu bulgular doğru ise halk sağlığını tehdit eden büyük bir olaydır bu. Tabi bu firmalar tespit edilip gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.
 
aflatoksin bir küfmüş. Kötü depolama şartları sebebiyle pek çok kabuklu kuruyemiş ve baklagilde, hatta süt ürünlerinde bile görülebiliyormuş.

(link)

Tabiki haberin başlığında "ALLAH ALLAH! YER FISTIK BARLAR KANSER SAÇIYOR ABOOOO!" denmiş. Zaten üniversite adını okuyunca acayip temkinli yaklaşasım gelmişti :snzdglsn: Bu tip haberlerden nefret ediyorum. Neyin ne olduğunu anlatılmadan, resmen yanlış bilgi veriliyor!
 
Aflatoksin Oluşabilen Ürünler Nelerdir ?
Sert kabuklu yağlı-kuru meyveler ( fındık, yer fıstığı, antep fıstığı), bazı kuru meyveler (kuru incir, kuru üzüm), yağlı tohumlar (Pamuk tohumu), bazı tahıllar ve baharatlar**(kırmızı biber, karabiber, hindistan cevizi), ayrıca bazı hayvansal ürünler de (süt, peynir, sakatat) gerekli koruyucu tedbirler alınmazsa aflatoksin**meydana gelebilir.
denmiş..
Peki..Marketlerde ve pazarlarda KÜFLÜ PEYNİR satılıyor..Nasıl olacak bu?o_O
 
Bar, chips falan pub jargonundan geldiği için kafalarını kurcalamış olabilir.
O değil de doğru düzgün üretim yapan firmalar şu kurumu dava etmesi gerekir. Hiçbiri belirtilen standardı karşılamıyorsa da devletin müdahil olması lazım.
 
"İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Laboratuvarı’"
Ahahaha Helal gıda ar-ge nedir yahu :D Mikroskopla bakıp secde eden bakteri mi arıyorsun napıyorsun :D :D

Bu arada şunu da yazayım, hazır gıdaların hepsi kanser yapıyor maalesef.
 
Aflatoksinler, Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı’na (IARC) göre, 1. Sınıf kanserojen olarak tanımlanmıştır. İnsan sağlığı açısından açıkta satılan her kuru besini almamakta fayda vardır. Güvenilen markalara ya da güvenilen üreticiler tarafından satılan ürünler tercih edilmelidir.

Ülkemizdeki karaciğer kanserinin başlıca sebebinin aflatoksin olduğu düşünülmektedir. Son zamanlarda kuruyemiş çeşitleri içerisinde aflatoksinin çok sık görüldüğü ürün grupları fındık ve fıstık olmuştur. Ülkemiz için çok büyük ekonomik değere sahip olan fındık ürünleri üretiminde halk sağlığı açısından Aflatoksin miktarı kontrol edilmeli ve üretimde GMP-HACCP kuralları kesintisiz uygulanmalıdır.

! APM Profesyonel Pastacılık Ürünleri Gıda Mühendisi Elif Yıldırım: “Küfler yiyecekler üzerinde pamuk görünümünde, bazen renkli oluşumlar yaparak ürerler. Hatta ürünün gözle görülür küf gelişmesi olmayan derin kısımlarına kadar girerler. Bu nedenle küflenmiş gıdaların, küflenmiş kısımlarının atılarak diğer kısımlarının tüketilmesi yanlıştır.
 
  • Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
Geleneksel tarım ve doğal tohumlar ile, bir araya toplanmış yığınları sağlıklı ve ucuza beslemek epey zor. Günümüzde kullanılan buğday ikinci dünya savaşı sonunda geliştirilmiş, kısa boylu, iri taneli, yüksek verimli ve mevcut haliyle bile sağlıklı değilken, afrikadaki çiftçilere kadar yayılmış bir halde üretiliyor. Bu buğdaydan, rafine un, o undan da ekmek yapılıyor. O ekmeğe de, bu buğdayın unundan başka bir sürü koruyucu da katılıyor. Demem o ki, yediğimiz ekmek bile bize düşman. İnsan soyu sanırım hiç bir zaman bu kadar çaresiz kalmamıştı.
 
@Çağdaş78 Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı( Tarım ve Orman Bakanlığı oldu)çalışanıyım.Eğri cetvel yakıştırmanız çok talihsiz.Personel numune alıp gönderir.Bakanlığımıza bağlı enstitüsü ve laboratuvarlarda işlem yapılır.Hatta bu tur ambalaj lı gıdalar gerekli kontroller yapılmadan piyasaya surulmez.Bu kontrollerin gerçekten bu ürünle ilgili yetersiz olduğunu düşünüyorsanız alo gida hattı olmadı bimere yazabilirsiniz.Yapilan işlemler hakkında ayrıntılı bilgi almak ve bilgi içinde herhangi bir Gida Tarım ve Orman Bakanlığı na bagli kurumla görüşebilirsiniz. Eğri cetvel deyimi bazen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlarada denebilir. Niyetinizin kötü olmadığını düşünüyorum ama gıda denetimlerinde Halk sağliğini korumak için kimi zaman isletme sahipleri tarafından siddete maruz kalan çalışanlar bu deyimi haketmiyor.Telefon ile yazdığım için imla da sıkıntı olabilir. İyi günler.
 
Herkese iyi forumlar burdaki tüm bisikletsever dostlarım uzun bir süredir ambalajlı abur cubur tarzı ürünlerin hiçbirisini almıyorum en zararsız olarak gördüğümüz yulaflı bisküvilerde bile trans yağlar koruyucular bir ton malzeme var benden size ufak bir tavsiye Fityemek isimli bir youtube kanalı var ev yapımı çikolatadan ev yapımı cipse kadar bir sürü içinde ne olduğunu bileceğiniz güzel gıdanın yapımını anlatıyor ayrıca sporculara yönelik tavsiyeleride var bakmanızı öneririm
 
@Selahattin Serkan BAYAR

Genellemeler güzel olmuyor maalesef. annemle babam tütün çiftçiliği yapan 2 ailede büyümüş. kalite kalite kalite tütün olurmuş. tütün kurutulduktan sonra balyalanır ve ekisper denilen uzmanlar demir bir çubukla rastgele balyalara dalar, örnekleri çıkarır ve o numuneye göre bir fiyat biçermiş. ekisperlere yapılan yalakalığı tahmin edersiniz. ankarada 25 yıldır çalışan biriyim. 3500 lira maaşı olup da, honda civic, honda crv, mercedes c180 ve mercedes vito sahibi olan memurlara denk gelmişliğim var. ticaret yapmayıp, atadan dededen miras almadan böyle bir filonun yıllık vergisi bile aldığı maaşı geçen yiğitlerle dolu ankara. yüzde 1-2 değil belki oranları ya da yüzde 20-30 olsun hadi. neyse bunlar derin işler. bizi çoktan aştı.
 
şöyle ki, 1990 larda buzdolabında bile 3 günde küflenen yoğurtlar bu gün 1 ay dursa küflenmiyor, aynı şey süt ve meyve suları içinde geçerli, abur cuburlar bayatlamıyor kimisinin raf ömrü 2 yıla dayandı. Bal bile eski tadını vermiyor, köylüden aldığım bal ile marketteki çok farklı. Palm yağ ve glikoz şurubunun girmediği ürün kalmamış, bişiler denetlenmiyor demek doğru değil belki ama gıdalarda izin verilen yan maddeler gereğinden fazla. Yani bi yanlışlık var
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Selahattin Serkan BAYAR merhaba . Şahsınıza yönelik bir itham yok söylediklerimde. Alınmaniza sebep olduysam özür dilerim. Sizler, size verilen şartlar ve kurallar çerçevesinde isinizi yapıyorsunuz. Cetvel-kalem ilişkisi . Daha ötesine çıkamazsınız.
Bakanlık isimlerinin sürekli değiştiği ve bu bakanlıkların bütçesinin de ne kadar olduğu da , ne kadar umursandiginin gostergesi maalesef.
Ama benim dikkat çekmek istediğim kısım burası değil. Sağlık bakanlığının bu işi ele alması gerektiği. Memlekette üretilen yada memlekete ithal edilen ürünlerin durumu cetvelin eğriliğini gösteriyor.

Bir asker< bir subay< bir genelkurmay <bir askeri doktrin <bir siyasi hedef

Sıralamasından bakarsanız demek istediğim daha iyi anlaşılır.

Gümrük kabulde calisanlardan da duyduklarım pek hoş değildi.
Sağlıcakla pedallayın.
 
@Knight Rider

Karga ağzının tadını bilmiyor :D Misal hiç rakı - balık yapan bir karga gördün mü? Bu kadar basit :D Peki bir karganın yediği leşi yiyen insan gördün mü? Kargaya göre de biz ağzımızın tadını bilmiyoruz. Gibi gibi :D

@ahlaksız

O peynirlerin özelliği bu peynir kendi kültüründen kaynaklanan bakteriler sonucu olgunlaşıyor. Mesela normal kaşarı beklet eski kaşar olsun diye ola ola saçma sapan bir şey oluyor. Denedim kaşar emekliliğini ilan etti. Eski kaşarda ise içinde ki enzim ve bakterilerden dolayı küf etkisi yaratarak uzun yıllar boyunca peynirin metabolizmasını korumaya alarak bozulmasının önüne geçip ve ilk günkü lezzetini koruyor. Her peynir için aynı şey mümkün değildir. Mayalama, Isıtma, Ayrıştırma vs vs gibi bir çok olgudan geçiyor.

@ahlaksız

Emin ol akıllarına gelmemiştir. Akıllarına gelse söylerlerdi :D
 
Yakinda matrix teki zionlar gibi yer altina veya sote bir yere kacip orada mucadele etmeye baslayacagiz galiba. Hele durun g.tumuze çip takacaklari zaman biraz daha yaklassin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Kaynak paylaşmak yok bir şey yok, basınımızın hali gerçekten rezalet. Giriyorsun google’a, 100 tane haber yapılmış; birinde kaynak makaleye link verilmemiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: Caner Geyik
Geri