Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çizgi roman sevenler var mı?

Tepki
2
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar merhaba aranızda çizgi roman okumayı seven var mı? çocukluğunda, hayatının bir döneminde bu işe merak saran veya elinde çizgi roman bulunduran kimseler var mı bu forumda? merak ediyorum.

Scudo
Askerden önce okuyordum. İnternetin yayğınlaşmasıyla mangayı keşfettim. Çizgi romandan daha zevkli ve daha çok çeşite ulaşabildim. Çizgi roman da karakterler firmaya ait bir yazar bulunur o yazar bir evrene uygun bir kurgu yaratır. Sonra seri biter başka bir yazar bulunur o başlar bir hikaye yazmaya. Kaldıki artık çizgi filmlerini yapmıyorlar japonlara verip anime yaptırıyorlar.

Olmaz mı ? Tom miks, Tom braks ,Teksas ,Kaptan swing ,Mister no ,Kızıl maske ,Zagor ,Conan ,Yüzbaşı volkan, geçmişte severek okuduğum çizgi romanlardı öyle ki lise edebiyat kitabının arasın da derste okurdum ....(link)

ben sağolsun komşumuz bi abi vardı o okur bana verirdi tommiks, zagor, teksas, kızılmaske vayy ki vay. çok severdim o dönem yav. yıllar sonra çizgi roman geçti elime. kitabı aldım açtım içini o çizimler, konyakçının kısık gözleri kahramanımız tommiks bi acayip oldum :) hemen araştırmalarımı yaptım aşağı yukarı internetten 300-400 tane çizgi roman indirdim. onları drive hesabıma atıyorum. talep eden olursa linki paylaşırım. ancak ayrıca satmak isteyen varsa fiziki olarak da kitabı elimde bulundurmak isterim, satın alabilirim :) bana kitap okumayı sevdiren şey ilk çizgi romandı çok iyi hatırlıyorum okurdum okurdum okurdum. anılarım geldi, okuma isteğim arttı. varsa paylaşmak veya satmak isteyen iletişime geçebilir arkadaşlar :)

@SongülB.

küçükken mizah dergilerini sevmezdim çünkü olur olmadık yerinde çıplak erkek veya çıplak kadın çizimi olurdu utanırdık :) korkardım sayfasını açmaya.

doğrusu hiç manga okumadım ancak okumak isterim. amazon kindle almak gibi bi niyetim var ayarlayabilirsem alıcam inşallah :)@Turan Babacan

süperrrrrrr :)@Volkan Akmese

off of bu sizin site mi:) çok güzel yav @ERTUNGA

@erdem özgür

imzadaki mi? evet oradakiler benim çizimlerim.

ben de corto maltese, martin mystere, blacksad, manara, galip tekin, kemal aratan, suat gönülay, asterix, dylan dog... hastasıyımdır.

CONAN THE BARBARIAN Başka tanımam..

şaka tabii bende çok severim:alkis:

• Beğen
Tepkiler: suat akman
bu forum ne güzel bir forumdur yav herkesin bir hobisi var, birbirine saygısı yardımcı olma arzusu var. medeniyet var. hepinize çok teşekkürler. volkan bey ayrıca izninizle bazı çizimleri duvar kağıdım yapmak üzere alıyorum :)

Yeni baskı olan eski çizgi romanların çizimleri hoşuma gitmiyor sanki baştan sağma gibi eski baskılar daha detaylı taraması gölgesi daha iyi halbuki daha eski matbaa tekniği olmasına rağmen baskıları mükemmel satan olursa bende alırım eski baskıları....Tabii Volkan bey daha iyi bilir uzman olan o....

@erdem özgür

tabii, sorun değil.

@ERTUNGA

estağfirullah. yeni baskılar genelde eskiyi aratıyor evet. malum ticari kaygılar.. bunun örneği çok.
ben genelde sahaflardan, ikinci el kitap alıyorum. eskileri eşelemek daha heyecan verici oluyor.:)

bir de site var; cizgidiyari.com burada da enteresan çizgiromanlar bulabilirsiniz.

çocukken Red Kit ve CONAN severdim. okumadığım kahraman kalmadı diyebilirim. anlayacağınız ben de rahmetli Turgut Özal gibi bir çizgi roman tutkunuydum. evet, bugün bir sır daha ortaya çıktı. acaba kaç kişi okuyacak? ;)
elinde X-MEN olan veya ÇİZGİ ROMAN DÜNYA KLASİKLERİ olan varsa değişim yapabiliriz. elimde çok iyi üç X-Men sayısı ve üç klasik var

Çağdaşlardan Galip Tekin'in Tuhaf Öyküler'ini seviyorum. Çizimleri de çok hoş...

Aslinda babam merakliydi bir donem ve ben onu gecmistim. Ilkokulda okumayi ogrendigimde kitapligi karistirir onun cizgi romanlarini okumaya calisirdim. Konusma balonundaki ucgen isaretinin "A" harfi oldugunu anlayana kadar bir halt anlamamistim uzun sure ve anladigimda sanki kutsal bir isik cakmisti beynimde :p
Marvel serisini ozellikle Conan ve Orumcek Adam'in siyah beyaz eski baskılardaki maceralarini hic kacirmazdim. Ama duzenli takip ettiklerim disinda Turkiye'de yayınlanan hemen her cizgi romanı nasil oldugunu merak ettigimden en az bir macera okumusumdur herhalde.
Askerdeyken annem butun koleksiyonumu kutulayip atmis bir kenara rutubetten dagilmis hepsi :(((
Neyse simdiki cizgi romanlarda o eskiden aldigim keyif ve tadi alamiyorum maalesef...

Zagor fanatigiydim, hala da zaman zaman okurum

Çelik Blek, Prof. Occultis, Rodi, Yzb. Tommiks, Konyakçı, Dr. Sallasso ayrıca, Kinowa, Tex, Zagor, Tom Braks, Kaptan Swing...

Tintin ve Milou, Red Kit, Asterix ve Obelix...

Bütün dostlarım gözümde canlandılar, onlar hâlâ benimleler ve hep olmaya devam edecekler!

Zagor'un tam ismini birine soylerken "Za-gor Te-nay" diye hecelemesine, kankasi Çiko'nun tam adı "Cico Felipe Cayetone Lopez Martinez Gonzales" i akilda tutma cabama, birde bir insanin saldirirken niye "ahhh-yaaaak" diye bagirdigina hala anlam veremememe ragmen, her cizgi roman ayri bir dunya ve keyiftir :)

@suat akmanBu kahramanlar bizim jenerasyona ait Suat bey yeni nesil hiç tanımıyor bunları bin bir surat kim diye sorsalar bilmezler Tom miksin ezeli düşmanı olduğunu
oysa okumayı bile çizgi romanlarla öğrendik tüm maceralarını beraber yaşadık mahallemiz de bile tommiks süleymanlar ,zagor osmanlar ,mandrake bülentler vardı çizgi romanın canlanmış vücut bulmuş hali gibiydiler...Sözün özü okumayı hayal kurmayı düşünmeyi bizlere öğrettiler.

@ERTUNGA

Dediginiz gibi eskidi jenerasyonumuz, yenilerin bilmedigi bir nostaljimiz var. O zamanlar cizgi roman kotu cocuktu. Bizden buyukler kotulerdi, zararli derdi. Ama ben Amerikanin gocmenlerce kuruldugunu ve İngiliz somurgesine karsi savastigini Celik Blek ve Swing'le ogrendim ilk. Sonra Amerikali'larin duzenbaz cataldilliler oldugunu kizilderililerin durust oldugunu redkit'te gordum. Donemin kolluk kuvveti ranger'leri ve ahsap kaleleri ile Tommiks'te karsilastim. Arastirmaci gazeteciligi Tenten'le kavradim. Modern dunyadan kacan maceraci ruhu ve prensipli olmayi, ideallerin paradan once geldigini Mister No ile farkettim. İlk pigmeyi Kızılmaske'de gordum, Birleşmiş Milletler Gonullu Çalışanı'nıda sevgilisi Diana'da :) Manhattan ve dev gokdelenlerini Orumcek Adam'da ogrendim. Hem de Amerikan'in bencil ve pislik sehir hayati ile birlikte...
Ve daha nice sayilacak seyler cizgi romanlarda cikti karsima ve yillar gectikce farkettim iclerinde yatan birikimlerin gercekligini.
Alaska ve Martin Mystere pek cok gercek hikayeden ozellikle Martin Mystere gizemli paradokslardan seckilerle sekillenirdi her macerada...
Hicte zararli degilerdi acikcasi! Yahu canim bolca eski tarzda çizgi roman cekti simdi bunlari hatırlarken gecenin bu saatinde. Olsa bir Conan elimde, onunla birlikte sandalli ayagimin altinda cignesem Hiborya caginin tum kralliklarini :p

@suat akmanKahrolsun kırmızı urbalılar....Hay bin kunduz aşkına Suat bey ....Harika özetlemişsiniz bizlere çok şeyler öğrettiler dediğiniz gibi ...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri