Scudo Sports

Claud Butler Antaeus 29er MTB hakkında her şey

Tepki
390
İsim
İlker Arslan
Bisiklet
Claud Butler
Herkese Merhaba,

Claud Butler Antaeus 29er MTB almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için bu konuyu açtım. Geçtiğimiz hafta Hepsiburada.com'dan satın aldığım bisikletimle ilgili tüm izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bisikletin halen Hepsiburada.com'da aynı fiyattan satışı sürmekte. 898 TL. (100 TL. hediye çeki veriyorlar)

http://images.hepsiburada.net/assets/Spor/1500/Spor_2552290.jpg

Öncelikle kısa kısa notlar:

* Bisikletimden çok memnunum.
* Görenler çok beğeniyor ve vauv, vaay, ooaao gibi sesli tepkiler veriyorlar : )
* Akıcılığı harikulade.
* Boyunuz 1.80 m.'den kısa ise bu bisikleti almayın.

* Yurtiçi kargo ile ücretsiz olarak dev bir kutu içerisinde geliyor.
* Servis ve garanti hizmetlerini ithalatçı firma olarak Salcano veriyor.
* Kardo çok sağlam ve şık. Mat boyalı. Ayrıca çok hafif. Toplam kg. veremeyeceğim tartmadım ancak hafif olduğunu söylemeliyim.

* Oturduğum yere yakın Salcano servisi olmadığından montajını kendim yapmak zorunda kaldım.
* Bisikletin fotoğraflarında görüldüğü gibi maşa, ayna kol ve elcikler beyaz renkte. Bana gelen bisiklette fotoğraflardan farklı
olarak fren kaliperleri ve fren kolları beyaz değil siyah. Aslında bu şekilde daha şık olmuş. Kendi bisikletimin fotoğraflarını yarın eklemiş olacağım bu başlığa.

* Lastikler Continental Race King 2.2 (29er) bu lastikler 2009 yılından bu yana en beğenilen MTB lastikleri arasında gösteriliyor. Son derece hafif lastikler.

* Avid elixir 1 hidrolik frenler çok başarılı. Rotorlar kaliteli ama üzerinde herhangi bir marka yazmıyor.

* Jantlar hakkindaki izlenimim de olumlu, dayanıklı uzun ömürlü jantlar olduklarını düşünüyorum.
* Pedallar plastik, dilerseniz hafif alüminyum pedal seti ile değiştirebilirsiniz.
* Sele beyaz renkte ve rahat, kaplaması da kaliteli suni deriden.

* Maşa SR SUNTOUR XCR RL-R 29"

* Aynakol SR SUNTOUR CW12-XCR-V3-T418

* Kutudan park ayağı çıkmıyor, sonradan Hepsiburada.com müşteri hizmetlerine mesaj göndererek park ayağını talep etmeniz gerekiyor. Bu talepten sonra park ayağınız yine ücretsiz kargo ile gönderiliyor.

* Göbekler Quando high performance

* Vites sistemi Shimano Acera (27 Vites)
* Vites geçişleri mükemmele yakın.

* Sonuç olarak bu bisiklet 29er almayı düşünen herkes için fiyat-kalite değerlendirmesi yapacak olursak
tek kelime ile mükemmel bir seçim. Yani bu paralara bu kadar kaliteli bir başka 29er almanız mümkün değil.
1.80 m. ve üzeri boya sahipseniz ve dağ bisikleti almayı düşünüyorsanız Antaeus'u karşılaştırma listenizin başına
mutlaka ekleyin.

Herkese kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.

http://vector.me/files/images/1/7/170250/steren_bike_rider_clip_art.jpg

Scudo
Bu fiyata gaayet iyi bir ürün bence.Üzerinde XCR maşa ile gelen bisikletlerin birçoğu 1000 hatta 1500 lira üzerinde.
tam bir fiyat - performans ürünü gibi görünüyor :)
İyi günlerde kullanın.

Fotoğrafları bekliyoruz, bir de bisikletin toplam ağırlığı ne kadar dır acaba ?

İyi bir öneride bulunmuşum ozaman arkadaşlara

Ben carsambadan bu yana yaklasik 400 km yol yaptim gayet iyi. Baya fotograf var elimde, eve donup bilgisayarin basina gecince atacagim fotograflari

Çok iyi olmuş konu bende çarşamba günü saraçhaneye gideceğim aklımda ki bisiketlere uygun fiyat çekmezlerse bu bisikleti alacağım. Yalnı boyum 1.76 civarı benim açımdan bir sorun olur mu ?

Evet, kaliteli bir bisiklet. Ben de alan arkadaşım gördüm, denedim, beğendim. Özellikle akış şahane. Aynakol, maşa, dış lastikler, fren kolları on numara ancak sele, pedallar ve elcikler daha konforlu bir sürüş için değiştirilse çok daha iyi olur. Kadro sağlam görünüyor ama bir testten geçirmediğim için bir şey diyemem. Ayrıca ayaklığı en baştan kuvvetli bir ayaklık tercih etmek yerinde olacaktır. Çünkü bisiklet 29"er. Kadro ağırlığı ise benzer bisikletlere oranla piyasa şartlarında gibi geldi. Tabii ki karbon fiber bir kadro kadar hafif değil ama piyasada bulunan alüminyum kadroların ağırlığından daha da ağır değil. Velhasıl, fiyat-performans bakımından oldukça güzel. Tavsiye edilir.

Şimdi sipariş geçtim, bekliyorum. fiyat 849 TL (+ 100 TL hediye çeki var. ama hediye çekleri 50+50 olarak yükleniyor ve kullanmak için minimum 150 tl lik alışveriş şart. :))

Siparişi veerdim bugün hayırlısı ile cumartesi veya pazartesi elim de olur. İnş. beklediğim gibi gelir

Bisiklet elime geçti, içinden amortisör kilitleme tel kılıfı gelmedi, fren kolları siyah renkli, pedallar dandik ve çok ağır, kalan parçalar bu fiyata göre çok çok iyi,
Bisikletin ağırlığını 14,2 olarak ölçtüm,

@anıl budak
Arkadaştan başka bir kablo bulup kendim monte ettim, hepsiburada dan da istedim.

@herbil

Çok ağır demişsiniz fakat 900 liralık 29" bisiklet için 14 kg normal değil mi?

@Ahmet Tarık

Çok ağır kelimesini pedallar için kullanmıştım. bisikletin ağırlığı üzerindekilere göre gayet normal, amortisör ve ayna kol ile 1kg lik iyileştirme yapılabilir,

Bisikleti ilka alanlardanım,vakitsizlikten dolayı pek kullanamamıştım.
Aldıktan yaklaşık15 gün sonra bir sabah işe gitmeye karar verdim,yaklaşık 1 km ilerde ve düz yolda aniden zincir koptu.
Ama ne kopma,baklaların birbirinini tersine açıldı.
Ön attırıcı parçalandı,aynakol dişlileri eğrildi.
Servise götürdüm, parçaları söküp fabrikaya yolladılar,hatta kargoyuda gidip kendim teslim ettimki takibi kolay olsun diye.
Servise gidiyorum haber yok diyorlar,sonra fabrikayı arıyorum yetkili diyorki
servis bana niye yollamış garantiye giriyormuki ve ayrıca bizim muhatabımız servis siz değilsiniz diyorlar.
Diyorum 20 günlük bisikletin neresini garantiye sokmuyorsunuz,koliye faturayı ve tutanağıda ilave ettik lütfen ilgilenirmisiniz.
Yetkili oranın çok yoğun olduğunu ve bakıp servise haber vereceklerini söylüyor,benim aramamamı istiyor.
Aradan bir hafta geçince servise gidiyorum tık yok,tekrar fabrikayı arayıp durumu aynu yetkiliye tekrarlıyorum,aynı nakaratlara devam.
Tekrar aradan 1 hafta geçtikten sonra o sabah parçaların kargoya verildiğini, ama normalde garantiye girmediğini bu seferlik idare ettikleri bilgisini alıyorum ve 2 gün sonra parçalar geldi.

Tam 21 gün yani 3 hafta boyunca üretim hatasından dolayı sıkıntı çektim,şimdi de orta göbekten ses geliyor,bakalım ne yaparım.
Allahtan daha 100-120 km yol ancak yaptım,sonrasını düşünemiyorum bile.
Şimdi neden Salcanoya yaklaşılmadığını daha iyi ve net anladım,çevremede anlatmaya başladım.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Saygılar..

• Beğen
Tepkiler: ozansefer
eğer sorun sizden kaynaklandıysa boşuna buradan yaygara çıkartmaya ve o bisikleti almaya hevesli arkadaşları vazgeçirmeye çalışmayın, sizi sorunun cidden üretim hatasından kaynaklandığını düşündüren unsur nedir? ayrıca bisikleti alanlar gayet memnun

tarihe baksana konuyu hortlatma:) 1.5 aydır birşey yazılmamış.

@Musa Karaoğlan

http://i.imgur.com/cHds37f.jpg
söze gerek yok sanırım?

@furkancan şahin

1,5aydır yazılmasa da almayı düşündüğü bisiklet hakkında fikir edinmeye çalışması normal değil mi? sokakta her gün 10 tane bu modele mi rastlıyor insan?
alıntıladığı mesaj bildirim olarak asıl yazana iletiliyor zaten. o mesajı yazan da 1,5hafta önce giriş yapmış en son, ve tekrar giriş yapıp görüp cevaplayabilir.

• Beğen
Tepkiler: F.Can Şahin
@furkancan şahin

konuyu hortlatma dediğin sanki bisiklet 2005 modelmiş gibi konuşuyorsun, bisiklet daha yeni model bu yaz alan alana kapış kapış gidiyor, bende almayı planlıyorum

iyi o zaman karar senin güzel bir bisiklet olduğunu söylemeden edemeyeceğim şık duruyor:)

Geri