Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Claud Butler Oxford 700'ü Fuji Touring'e benzetmek?

Emre Semerci

Aktif Üye
Tepki
57
Bisiklet
b'Twin
Merhaba,
Claud Butler Oxford 700 bisikletinin sadece kadrosunu kullanıp, dropbarlı güzel bir tur bisikletine dönüştürmek istiyorum. (Fuji Touring'e benzetmek istiyorum açıkçası, Fuji'yi alamam para yok)
Bütün donanım ve aksesuarları değişecek.
Ucuz olması ve kadro geometrisi çok hoşuma gitti
Şu anki bisikleti aldığım yerle görüştüm bu durumu, Fuji'den daha pahalıya mal olur dedi. Gidip de üst seviye parçalar kullanmayacağım, giriş-orta seviye parçalar?
Kullanım alanı genelde şehir içi-hafta sonu topluluk turları-yılda bir iki uzun sayılabilecek şehir dışı turlar olacak.
Gördüğüm kadarıyla arka bagaj için delikler mevcut, uzun yola çıkacağım zaman sele bağlantılı bagaj falan ayarlanır herhalde?
Suluk delikleri mevcut değilmiş, çok önemsemiyorum bulurum bir çözümünü.

İkisinin de resimlerini ekliyorum.
Görüş belirten olursa çok sevinirim, parça değişiminde uyumsuzluk falan gibi sorun çıkar mı acaba?

https://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/46/d1/83/46d1830fa8746362c0c1aebfbce48b8f.jpg&t=120766155&size=1&bound=0&border=0&resolution=0&overrides=240 http://www.fujibikes.com/images/bike/touring-/highres/16_FUJI_TOURING_SIDE.jpg

Scudo
yakın bir arkadaşım eski tarz bir bisiklet istediği için bu bisikletten aldı.küçük bir bisiklet değil, 1.82-1.85 boya sahip olanlara hitap eder. jantları sağlam ve tura gidecek görüntü vermiyor ve ağır bir bisiklet...

@appendix
Hocam canımı sıkan diğer bir nokta da ağırlığı.. Boy sıkıntı değil, var çok şükür :D Bütün parçaları değiştirmeyi planlıyorum alır almaz, amacım Fuji Touring benzeri bir bisiklet yapmak.
Teşekkürler yorumunuz için

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
bende claud butler oxford var.

yeni tip bir gidon boğazı için adaptöre ihtiyacınız olacak.

arka bağaj için delikler sadece aşağıda var fujideki gibi yukarıda yok dolasıyla dediğiniz gibi sele bağlantılı bir şeyler ayarlamalısınız.

ayrıca ön aktarıcı tek dişli olduğu için kadroda ona kabloyu götürebilmek için stoplar da yok. şöyle bir şeye ihtiyacınız olacak (link)

bisiklette sadece kadroyu kullanacğım demişsiniz, isabet olur diyeyim parçalarda olabildiğine ucuza kaçılmış. kadro kalitesi sağlamlığı hakkında bir fikrim yok, fotoğrafını merak ettiğiniz bi kısmı olursa müsait bi zamanda atarım.

ben de uyarsa eski tip yol bisikleti gidon boğazı ile flat bar takmayı planlıyorum ilerde. şuna benzer ; (link)

@emkiek Çok güzel bilgiler verdiniz teşekkürler. Kadro hakkındaki fikriniz nedir? Boyası vs.. kaliteli mi? Uzun ömürlü bir kadro diyebilir misiniz?

hemen herşeyi üzerinde ve gobi çölünden geçilmeyecek ise idare edecek (belki çölden de geçer) ve tarz olarak ortada bir bisiklet:
(link)

@appendix Belki başta söylemeliydim, hibrit/şehir tiplerini hiç beğenmiyorum. Ve dropbarlı, Fuji Touring görünümünde bir şeyler istediğim için ince kadrolu bakıyorum.

Bende fuji touring için hesap yapıyordum tam üstüne geldi :D eğer girişirseniz takipteyim.

Kadro sizinde söylediğiniz gibi görüntü olarak tam anlamıyla touring ile aynı sadece çelik ve mavi renklisi diyebiliriz :komik:
Ben bu bisikleti 2 defa düşürdüm kadroda hiçbir zarar göremedim. Aldığımdan beri ortalama 500 km olmuştur herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Kadro bakımından sadece biraz ağır ve matara kafesi için delikler mevcut değil. Yani matara içinde adaptör alınması lazım onun dışında ağırlığı itibariyle 11-36 kaset dişli gerekliliği en önemli faktör. Touring ile arasında 3 kg fark zaten var ve 2t1a touring için bile 11-34'ü yokuşlarda bagajlarla beraber yeterli olmayacağını söylemişti. Ona göre ağırlığı göze alarak hareket edilmesi yeterli gibi.

• Beğen
Tepkiler: Emre Semerci
genel olarak çelik kadrolara güveniyorum 20 30 yıllık bisikletler bile restore edilip kullanılabiliyor. ama tabi bunda kullanılan boruların yapılan kaynakların etkisi de büyüktür. kadro hakkında bilgi verecek birikimim yok malesef.

boyasına gelince; bodruma sokup çıkartırken çok defa sürttüm çamurlukları ve maşayı, sürttüğüm yerlerdeki boyası soyuldu gibi. sanırım astar rengi gözüküyor şu an.
almadan önce okuduğum yorumlarda boya hakkında olumsuz şeyler vardı ama benim durumumda nasıl boya olursa olsun oralar çizilirdi bence
ben lacivert aldım güneşte çok güzel gözüküyor renk olarak olarak çok hoş.

@kadirboz Şu an sadece araştırıyorum bu fikri. Uygulamaya geçince mevcut bisikleti satıp sermaye oluşturmam lazım :D Ama sonunda nasıl bir bisiklet istediğimi tam anlamıyla biliyorum ve bunu gerçekleştirmek istiyorum ama şimdi ama şartlar elverdiğinde.. Yorum için çok teşekkürler, böyle bir şey yaparsam elbet konusunu açar, 40 gün 40 gece düğün bile yaparım :p

@emkiek Hepsiburada satışı kapatmış, yeni seri falan çıkarsa bakalım bir, nihai kararı verdiğimde alıp uygulamaya geçeceğim. Teşekkürler yardımınız için

Yakın zamanda civardaki bisiklet mağazalarıyla da görüşüp onların da fikirlerini almak istiyorum

• Beğen
Tepkiler: kadirboz
Çılgınlık ....! Oxford kullandım fuji hayranı biri olarak eğim olmayan şehirlerde kullanımı gayet güzel. Çok beğendim. Satmıştım ama şu sıralar bir adet daha edineceğim dolabımda dursun. Ama touring yapmak için bence o kadar para harcamaya değmeyebilir. Saygılarımla.

İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: appendix
Aynı durumdayız sadece ben o kadar tecrübeli olmadığım için ve yardım alabileceğim esnaf tanımadığım için bu konuda çekincelerim var yoksa bu bisikleti kendim toplamayı çok isterdim. Eğer bi ürün maliyet listesi ortaya çıkar ve paylaşırsanız bi fikrimiz olması açısından çok faydalı olur kolaylıklar diliyorum :)

Denemeye deger gibi duruyor . Kendiniz topladıgınız bi bisiklete bikere herseyden önce cok daha fazla severek biniceksiniz o kesin. Arastırmaya baslasanız iyi olur. Kadro oversize olmaıdıgndan gidon bogazı eski tip olması lazım yada adaptor lazım ama eski tip bogaz bulursunuz bence uygun fiyata sonucta anladıgım kadarıyla öncelik zaten agırlık degil. Eski tip bi claud butler resmi paylasayım gidon bogazıda bu tip olması lazım tabi vitesleri yeni tarz bişe almalısın.

Ayrıca seni maddi olarak en cok zorluycak olan sey drop bar yüzünden fren vites kolları olucak sora set bile toplasan kollar epey pahalı tabi resimdeki gibi vites ayrı kol ayrı eski tip bişe toplaran ucuza gelir ama onlarıda sanırım bulaması daha zor tur bisikleti olması için bende drop bar cok seviyorum görüntü ve kulanıs acısından fakat maddi acıdan düşünürsen flat bar ile set toplaman daha ucuza maal olabilir ayrıntıları takip etmek isterim eger niyetine girersen.

https://i141.photobucket.com/albums/r77/hilarystone/Claud-Butler-Super-Dalesman.jpg
https://i141.photobucket.com/albums/r77/hilarystone/Claud-Butler-Super-Dalesman-dets.jpg

Buda yeni nesil 2016 claud butler direk touring olarak üretilen bişey

https://www.cyclesolutions.co.uk/Images/Products/full70068.jpg

Claris set varmıs ama güzel görünüyo bu bisiklette

• Beğen
Tepkiler: Emre Semerci
Eğer amaç ince kadro ise bence klasik bir kadro bulup toplamak daha mantıklı. Claud Butler'a sırf kadrosu için para vermeye bence gerek yok. Düzgün, temiz bir ikinci el kadro alıp yeşile boyayarak bayağı güzel bir başlangıç yapabilirsiniz bence.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
düz gidon bisikletimi drop bara çevirmiş biri olarak diyorum ki pahalıya gelir.

@samet akkaya Dediğinizi düşüneceğim teşekkürler :)
@Uğur Recep AKGÜL Araştırmalarım devam ediyor hocam, teşekkür ederim yorumunuz için
@furkantrojka Aynen hocam amacım ince, o tipte bir kadro sadece. Sıfır diye şey etmiştim, yorumunuzu değerlendireceğim teşekkürler
@trabzonlu ozan Pahalıya mal olur diyenlere ekledim hocam sizi de :D
@Erkin Kalender Biraz daha açıklayabilir misiniz rica etsem?

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
Geri