Scudo Sports

CNN'de çıkan şeylere bakar mısınız?

Scudo
Tüh ya kacirdik programi... gec kaldik. Insan bi sms atar ya. Neyse, belki Utube da bulurum. Haberimiz olsaydi Halil`i (öztürk) gönderirdik bizi temsilen...

@ahmet69Hocam konuya vakıf degılım olmaya da nıyetım yok :D
Hocam senın ne ısın varyaw gel bızım tarafa anladın sen benı

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Gökdere
@Zuhâl

durukan sürekli bisiklet üstünde bi arkadaşımız, şahsen tanıyorum. macera yarışları ve orienteering etkinliklerinin hepsine katılır neredeyse, takımları var. bisiklet yarışçısı ya da profesyonel bisikletçi değil ama trafikte sürekli bisiklet kullanıyor ve ciddi bir doğa sporcusu.

durukan'ın lafının hemen üstüne "bırakalım şimdi bisiklet yollarını da önce otoyolları konuşalım" diyen amcanın yaptığı bu davarlık beni de üzdü gerçekten. hatta mahkeme duvarı gibi bi suratı olması da üzücüydü. şehirlerimizi yöneten adamlar bunlar. biraz daha vizyon sahibi, yaratıcı, yenilikçi tipler olabilseler keşke.

• Beğen
Tepkiler: outoftune
Selamlar!

Durukan Dudu benim =)

Bu başlığı bugün farkettim, tesadüfen. Daha önce haberdar olup da birşey yazmadığım için özür.

Programa programın yapım asistanı olan ve benim trafikte sürekli bisikletle yolculuk ettiğimi bilen arkadaşım aracılığıyla çağrıldım.

Kendimden ufacık bahsedeyim (Kerem anlatmış gerçi, sağolsun =)) 20-24 yaş aralığımda, 4 sene boyunca haftada ortalama 100 km bisiklet sürdüm. O süre boyunca İstanbul'un tamamında ulaşımımı bisikletle sağladım, Boğaz'ı geçmek için vapura binmemi saymazsak. Bunu 7/24 ve 4 mevsim devam ettirdim. Bunun yanısıra mtb-o, dağ bisikleti ve macera yarışları sporlarını da düzenli olarak yaptım. An itibariyle İsveç'in kuzey topraklarında olduğum için doğa sporları kavramı biraz çerçeve değiştirdi zamanla tabi =)

Hayatımda farklı platform ve oluşumlarda zaten fazlasıyla aktif olduğum için bisiklet konusunda "cemiyete" girmek istemedim, arkadaş çevrem ve tanıdıklarla yetindim. Bunun yanısıra bisikletli eylemlere elimden geldiğince katıldım.

Bütün bunlara rağmen orada "bisikletçileri temsilen" değildim, zaten altyazıda da bisiklet sürücüsü olarak tanıttılar. Bisikletçileri temsil gibi bir amacım ya da iddiam yoktu, olamazdı da. Programı düzenleyenlerin de böyle bir isteği (format gereği) yoktu.

Buna rağmen üye olduğum Yeşil Bisiklet grubuna mail attım, "bahsetmemi istediğiniz özel bir konu var mı?" dedim. Emin değilim, sanırım bir mail geldi =)

Programa çıkmadan önce konuklarla kuliste tanıştık, ve emniyet yetkililerin tavrı o sırada da oldukça yukarıdan bakar haldeydi. Ben nabza göre şerbet vermeyi normalde severim, ancak devlet görevlileri söz konusu olunca isyankar damarım kabarır, politik olmayı bir kenara bırakır "devlet büyüğü" "kutsal devlet" falan masallarını dinlemem. Kuliste başladı biraz atışma zaten, ama sonra baktım Beyaz da (programın sunucusu) emniyet görevlilerinden bariz tırsıyor nedense =)ben de fazla sert konuşmadım. Bazı şeyleri söylemek aklıma gelmedi, bazı laflar da ağzıma tıkıldı emniyetçiler tarafından. Emniyetçiler sadece beni değil, diğerlerini de pek konuşturmadılar zaten. Cevap verir gerilim yaratırdım, ama özellikle Beyaz'ın asistanı olan arkadaşım zor durumda kalmasın diye düşündüm, pasif kaldım.

Aynı programa bugün çıksam daha farklı konuşurdum açıkçası. Daha sert, provokatif olurdum. Aradan 4 sene geçmiş neredeyse zaten... Değişiyor insan zamanla iyice =)

Durum budur, aradan uzun zaman geçmiş olsa da anlatayım, açıklık getireyim dedim. Umarım bisikletçilerin tv'lerde ve kamusal alanlarda daha fazla çıktığı, gündemi belirledikleri zamanları görürüz yakında.

Selamlar, sevgiler, öperim.

• Beğen
Tepkiler: otec
Geri