Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuk için römork yapımı

Yüzey alanı boyunca düz bir parça kaynatın sonra bağlantıları o düz parçaya kaynatırsınız. Düz parça teğetsel olarak daha fazla yüzeye tutunacaktır. (Daha çok noktadan)

Scudo
Kendiniz yapmayın, bu iş tecrübe işidir, parasını verip alın. Çocuğunuza bir şey olursa ömür boyu vicdan azabı çekersiniz.

@muratcolakoglu

Murat bey, uyarınız için teşekkür ederim. Elbette ki tecrübe işidir. Bununla beraber satın almak yerine kendim yapmayı tercih etmemin sebebi; sadece ve ilk olarak para değil.
Piyasadakiler hem pahalı, hem de çocuğumun içine boylu boyunca uzanıp uyuyabileceği ebatta değil. Bu tür eşyaları kendi imkanlarim ve az tecrübem olduğundan kendim üretmek isterim. İhtiyacım bittiğinde, sadece tur yükleri için olan mamut trailer modeline kolaylıkla dönüştürebileceğimi düşünüyorum.
Bu arada halihazırda yapmış ve denemiş değilim. Ciddi bir aksilik görürsem nasıl biricik oğlumu riske atarım ki?
Şayet bağlantı vy herhangi bir güvenlik ayrıntısı konusunda uyarınız varsa duymak ve incelemek isterim.

Şu anki tek pişmanlığım köşeli profil yerine boru seçmiş olmam. Kısa bir maliyet değerlendirmesi yapıp profile döner miyim diye hesap yapacam.

Merhaba,
ilgiyle takip ediyorum. Güzel ve iş görecek bir şey çıkacağına eminim. Kolaylıklar dilerim.

@mavi albatros

O şekilde uyuması doğru mu bilemedim. Belki piyasadakiler uyuya kalmasın diye oturacak şekilde düşünülmüştür.

@mavi albatros

Dostum romorkun icine bebek arabasindan cikma bir govdeyi direk monte edebilirsin boylece emniyet kemeri, yagmurluk, ruzgarlik, kolayca dik pozisyonda oturma yada tamamen yatirma opsiyonlari icin herhangi bir kafa yormana gerekde kalmaz. Isin bitincede o bebek arabasi govdesini cikarip mamut hesabi takilirsin mis gbi.
Kolay gele

Arkadaşlar yakında tekerlek yuvalarını montajlayacam. Ağırlık ve denge yönünden sizce tekerlekler römorkun tam ortasında mı olmalı? Yoksa orta nokta ile en gerinin ortasında mı? Nasıl bir hesap yapmam gerekiyor?
Römork uzunluğu 115 cm, bağlantı demiri arka maşanın sol alt bölümüne olacak. Bağlantı demiri bisikletin bağlantı yerinden römorka kadar ortalama 80 cm olacak.
Fikirleri alalım :)

Teker üstü rahat olmaz ama montajda kolayına nasıl gelecek? Bir de yapılmış hazırlardan bakarak çözülmüş sorunları da halledersin.

Hocam jantları en arka kısma konumlandırın ortada dengesiz olur herhangi bir yol pürüzünde en arkada öne doğru sallanır, ortada hem öne hem arkaya doğru sallanır

@Çağdaş78
Hocam bisiklet bağlantı şeklini kastediyorsanız o aşamaya henüz gelmedim. Ya da sizi tam anlayamadım.
Tekerleklerin römork üzerindeki konumlandırması nereye olacak.
@DiyarBronzface
Sanırım mantığı anladım. Yükseklikten geçerken önden arkaya doğru salınım olocak, bu sebeple mümkün olduğunca arkaya konumlandırın diyorsunuz ?

@mariokaldato
Bunu da düşünmeye başladım :harika:

Diyarbronzface in dediği en rahat olanı. Montaj sırasında size zorluk çıkarmaz ise.

Merhaba,
özel mesajdan gönderememiştim. Teker bağlantı montajlarını yapacağınızı yazmışsınız. Bulabildiklerim bunlar. Umarım yardımcı olur veya fikir verir. Başarılı sonuçları bekliyoruz.
Sağlıcakla kalınız.
189346189348189349189350

Tuğrul bey teşekkür ederim. Yavaşta ilerliyorum. Amortisör den vazgeçtim , hem çok yoğunum hem de toplasam 15 uzun tür kullanacam bu römorku.sonra tek tekerli yük vagonuna çevirirken amortisör düşünürüm :)
190751190752190753190754190755190751190752190753190754190755

Bu arada keşke küçükken matematiğe çalışsaydı şık, keşke sevdirilseymiş bana. En ufak bir geometrik hesaplamadan tutun da 3 boyutlu düşünmeye kadar eksikliğini hep hissediyorum. Hem hobilerimle ilgilenirken hem de günlük yaşamda. Çocuğuma sevdirmeye çalışıyorum şimdiden.

Römorku şu an için punta punta birleştirdim. Tekerlekleri takıp ve çeki demirini bisiklete montajlama aşamasından sonra yolda düzgün gidip gitmediğini görüyüm sonra tam sabitleyecem.

Şimdiki sorum şu; çeki demiri mafsallı mı oluyor. Yani bisiklet sağa sola dönünce belli bir derece römorktan bağımsız dönebilmeli mi ?
Bunu hiç bilmiyorum, ona göre yapacam.

Merhaba Arkadaşlar. Arabamı yeni sattım. Dolayisiyla Alış veriş için halihazırda olan bisikletimi kullanacağım. Öne sepet alacağım ama yeterli olmayacağını düşünüyorum. Arkaya römork tarzı bir şey nereden bulurum kendim de yapabilirim gibi geliyor bana. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Bisikletin arkasına bagaj gibi bir çıkınyı yapıp etrafını saracak şekilde güçlendirebilirsiniz.
9771555356722.jpgAdsız.png

• Beğen
Tepkiler: JaguarXLS
@DarthApex
Cikintiyi yaptın okey, otutttunda ufakligi onuda anladik. Saniyor musun ki taşir onu ? Kesinlikle riske girme derim. Bahsettigim sey sadece sele borusuna baglantili bagaj demirleri yalniz. Digerleri icin belli agirliklara kadar kaldiracagini dusunuyorum

@Karagözis
Arkaya pazar arabasini bagaj lastikleri ve cirt cirtlarla destekleyerek baglayip, gönül rahatligi ile pazarinizi yapabilirsiniz. Arkada ben rahat 20 kilo yuk ile %7 lik egim ciktim defalarca 1 km bir tirmanmadan bahsetmekteyim.
2018-12-12 16.42.40.png

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
@mariokaldato çocuk 17 kiloymuş 25 kiloluk bir bagaj demiri yeterli olur sanırım.

Geri