Scudo Sports

Çocuk koltuğu ve kadro

janissary

Üye
Tepki
2
Herkese merhaba,
carraro daytona 435 bisikletime kızımla beraber gezebilmek icin cocuk koltugu monte ettim. Kadrodan baglantılı olup arka tekerlegin üzerinde duran modellerden. Yalnız bugun seleyi kaldırmak icin kelepceyi gevsettigimde selenin oynamadıgını gordum. Cocuk koltugu saglam dursun diye baglantı noktasını iyi sıkmıstım. bu durum kadroya zarar verir mi? alüminyum kadrolarda hic esneme payı var mıdır?

Scudo
Selenin kadroya sabitlenmesi zaten sele borusunun ust kisminin esnemesi sayesinde olur, yani kadronun bu bolumunde tabi ki esneme payi vardir.

Koltugun nasil bir sey oldugunu bilmesem de sele borusunun ust kismina bir kelepceyle bagli oldugunu varsayiyorum, bu durumda cocuk koltugunun baglantisi sele kelepcesiyle ayni islevi gorup sele borusunun hareketini engelleyebilir.

Tork anahtariniz varsa guvenlik icin ureticinin belirttigi tork degerlerinde sikmak yarariniza olur. Ya da sele borusunun cocuk koltugu baglanti noktasina kadar indiginden emin olun ki kadroya ic kisimdan destek olsun. Sele borulari genelde kalin kullaniliyor ama ne olur ne olmaz...

• Beğen
Tepkiler: janissary
Koltugun baglantı noktasının üst kısmı orta vites telinin kadroya(sele borusunun icinde hareket ettigi dikey bolum) bağlantısı olan bolume teget durumda. Sele borusunun kadro icinde kalan alt kısmıda muhtemelen sizin bahsettginiz gibi koltuk baglantısının oldugu bolgede kadroya icerden destek oluyor tahminimce zaten bu yuzden sele kelepcesini gevsettigim halde hareket etmiyor. Ama merak ettigim husus kadrodaki bu sıkısma kalıcı olur mu yoksa kadro esneme ozelligi oldugu icin tekrar eski seklini alır mı? Tabi bunu baglantı noktasını soktugumuzde cok daha iyi bir şekilde gorucez galiba. İnşallah kalıcı bir şekil bozukluğu olmaz:)

• Beğen
Tepkiler: onur demirer
herkese selamlar. 5 yaşında bir oğlum var. Kendi bisikleti de var ama şehir içi ulaşımda kendi bisikletimi kullanmak istiyorum, onu okula bırakıp işe devam etmek istiyorum mesela :) seleye oturtmak için küçük geliyor, ayağı tekerleğe sıkışacak gibi, çok riskli geliyor. Çocuk koltukları için çok mu büyük dersiniz? 18 kilo kendileri.:rolleyes: ya da ne tavsiye edersiniz?

herkese selamlar. yeni sayılacak bir bisikletçiyim. 3 yaş çocuğum için bir süredir B'Twin 500 kadro çocuk koltuğu kullanıyorum. koltuğun ayak kısmı tekerleklere doğru uzanıyor. bu koltuk takılıyken nasıl port bagaj ve arka bagaj heybesi takabilirim?

Geri