Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuklara zorunlu aşı yapılması

@el_Aksa_1903
Çocuk ailenin malı değildir ve aile çocuğuna her istediğini yapamaz.
İyi o zaman ailenin özgür iradesi diye, aile çocuğuna uyuşturu da versin. Hatta pedofillere satıp para da kazansın.
Yok öyle ailenin özgür iradesi falan.

Scudo
@berberci
Circumcision%2BRate%2Bby%2BState%2BMap.jpg

Amerika sünnet oranları.
Johny sins sünnetli mi diye sormayın söylemem.

@el_Aksa_1903 kesinlikle haklısınız gezici aşı ekipleri olmalı şehiri bırakın köylere uzakta yaşayan birçok aile var.

@halil halil
Amerika'dan bana ne ?
Amerika'yı her konuda örnek aldık da bi bu mu kaldı?

@hsynzltn Karda kış da arıyorlar getirin aşı yaptıracağız diyorum araba yok nasıl getireyim bu havada efendim mecbursunuz. Burada benim bebeğin sağlığımı önemli sizin aşı yapıp ondan para kazanmanız mı önemli diye insan sormadan edemiyor.

@Mehmet Metin Levent neden merak ettiniz?

@el_Aksa_1903
Doğum için hastaneye gittiyseniz aşı için direnmenizi mantıksız buldum da o sebepten.

Aşıya karşı değilim ama zorunlu olmasına karşıyım. "İyi niyetli" olarak bazı şeylerin "zorla" yapılmasına rıza gösterilemez de. Yarın birgün o yasayı birileri mutlaka kötü amaç için kullanır.
Bir ilaç firmasından rüşvet alan bir devlet büyüğü rahatlıkla bazı ilaçları/aşıları vs. zorla yaptırtabilir.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Aşılama zorunlu olmalı ve bir çocuk dahi atlanmamalıdır. Ülkemizin yıllardır yapmış olduğu çalışmalar bir çok hastalığı azaltmış hatta ortadan kaldırmıştır. Son zamanlarda suriye den yaşanan göçle birlikte bazı bölgelerde tekrar çocuk hastalıkları görülmeye başlanmıştır. Devlet aşılama işlemini bireylere bırakmamalı diye düsünüyorum.

Aşıları, ülkesini ve insanını seven sağlık ehli ülkemizde üretirse yapılmasında bir sakınca yok. Kobay olarak kullanılmayı istemiyorum ki, yıllardır gdo nün ve kimyasalın kolaylığını yapıyoruz.

İçinde domuz vardır diyenleri bilmem...
Ancak, çoğu aşı ve ilaç özel şartlarda korunmalı ve sunulmalı. Biz Malta'da yaşıyoruz. Kızımın aşısı için, doktor-sağlık kuruluşu-tedarikçi-baakanlık dörtlüsü öyle güzel organize olup, aynı gün tedarik edip, uyguladılar ki... akıllara zarar... Ben Türkiye'de bukadar hassas ve hızlı olunduğuna hiç rastlamamıştım. Maltalı doktorun "bayat" aşı hakkında anlattıkları çok vahim. Ayrıca 3. dünya ülkelerinde üretilen veya o ülkelere gönderilen aşıların ve ilaçların içerikleri tam bir muamma. Kabul edersiniz ki geri kalmış ülkelerde ticari kâr herzaman toplum sağlığının önünde tutulmuştur. Türkiye'de pekçok dağ köyünde yaban domuzu avlayarak satılması iyi bir gelir kaynağı olarak görülüyor. Artık kimlere yediriyorlar bilemem. Emin olun gıda terörünün çok daha büyüğü ilaç sektöründe... Pekçok bilinçli aile çocuklarını bu terörden uzak tutabilme gayretinde...

Aşı olmayın demiyorum ama her aşıyı olmayabilirsiniz.
Çok tehlikeli.

• Beğen
Tepkiler: Aloha
Adam aşıya karşı olur, çocuğun elinde bütün gün telefon, tablet, oyun oynar.
"oynasın, çocuktur" değil olay. O oyunlarda çocukların beyinlerine kimbilir neler aşılıyorlar.

Şimdi komplo teorileri var gdolu ürünler vs ile alakalı aşının içerisinde ne var bilmiyoruz gibi. tabii bilmiyoruz ama aşılamalar arttıkça ölümler azalıyorsa sanırım aşıların içinde gerçekten aşı var diye düşünüyorum.

MHP,ülkenin geleceğini düşünüyor ha:D

Mhpliler şunu deseydi şaşırırdım;''evlenmeye niyeti olanların ve sonrasında çocuk yapmak isteyenlerin akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığına dair rapor alınması ve bu raporun da kolay verilmemesi açısından bir çalışma başlatılmasına dair bir kanun teklifi veriyoruz..'':eek:

Türkiye'deki hiçbir haber beni şaşırtmıyor..Her yerden cehalet fışkırıyor..Mevzu bu..

Aşı yaptırmayanlar,tabi ki bunu ''dini hassasiyet'' yüzünden yapıyorlar..Aynı vatandaşlar,mesela askerlik konusunda böyle bir tepki veriyorlar mı?
Devlet çocuğunu ''askere yolla'' dediğinde,''benim çocuğum askerlik yapmayacak'' diyorlar mı:D
Demek ki çocuklar sana ait değil..Sana ait olmayan bir şey için niye hayatını heba ediyorsun?Yaşlanınca sana bir bardak su verme ümidi yüzünden mi?
Yazıyım mı daha:)
Şimdi bu hayata din perspektifinden bakan vatandaşlar,israf ediyorlar mı?Ediyorlar..İsraf haram değil mi?Haram..Ne oldu senin hassasiyetine?!
Aynı vatandaşlar faize bulaşıyorlar mı?Bulaşıyorlar..Faiz haram değil mi?Haram..Ne oldu kardeş?!
Aynı vatandaşlar dedikodu/gıybet ediyorlar mı?Ediyorlar..Bunlar haram olmasa bile günah(mekruh) değil mi?Günah..Ne oldu yine?!
Yani,bu kişilerin dini bir yaşantıya sahip oldukları filan yok..Sadece kuru bir inat..

Geri