Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çok fazla kararsızım yardımlarınızı bekliyorum ? :(

Tepki
14
Bisiklet
Geotech
Öncelikle yazıyı okuyup yorum yazanlara teşekkürlerimi ileteyim.ilk başta kendimi tanıtmak istiyorum.Tanışma bölümünü ekstradan konu açıpta konu kirliliği yapmak istemedim.18 yaşındayım bu sene üniversiteye hazırlanıyorum,bisiklet özellikle 5 aydır ilgimi çok fazla çekmekte,eskiden çift amortisörlü dağ bisikletim vardı(çocukluk işte şehir içinde sürmek için bilinçsizce bir seçimdi) ve çok fazla seviyordum lise 1 den sonra hem okuyup hem çalıştım,çalıştığım iş ve okul dolayısıyla bırakın bisikleti kendime ayıracak 2 saatim bile olmuyordu,bu sene ise lise son sınıfta işten çıkıp üniversite hazırlanmak için dershaneye yazıldım,ilk sınav YGS ortalama bir puan ile atlattım :) sırada LYS var.Konuyu çok fazla uzatmadan asıl soruma geçmek istiyorum,lys'den sonra bisiklete yeniden başlamak istiyorum fakat şimdiye kadar ailemde para konusunda beklentim olmadı kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamaya çalıştım çalışarak bu yazda alacağım bisikletin bütçesi benden çıkacağı için en fazla 500 zorlarsam belki 600 tl bütçem olucak o yüzden 100-200 daha koy şunu al gibi yorumlar yazmassanız sevinirim açıkçası :).Sorum Hangi bisiklet ideal benim için kullanım olarak gerektiğinde uzun yol yapabileceğim ve beni fazla yormayacak gerektiğinde ise topraklı tozlu yollarda sürebileceğim bir bisiklet fakat çok fazla bilgim olmadığı için hangi marka hangi model olması gerektiğine karar veremiyorum.Şimdiden cevap yazan yazmayan herkese teşekkürler ve iyi forumlar...

Bu arada ekstra olarak boyum 1.82 kilo 103 ( fakat biraz kalıp fazla olduğu için göbek filan çok fazla büyük değil Kemik ve kas ağırlığından sanırım)
son olarak tercih edeceğim yerler Antalya,İzmir,Ankara,Eskişehir olacak coğrafyarından dolayı bilmiyorum bisiklet seçimi konusunda etkilermi.

Scudo
çağdaş bey...

bacak uzunluğunu yazarmısınız ..boyunuz 1.82 ...

http://cyclingtr.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/bisiklete-baslarken/i_E7002D00_bacak_2D00_boyu.jpg

resimdekine göre oranladığımda 102-105 cm gibi bir değer çıkdı (terzilerin kullandığı metre metre ile ölçtüm :)

Edit tabletten girdiğim için noktalama işaretlerini kaçırabiliyorum affola :)

@Çağdaş Ali Dilek

açıkçası büyük kadro alacaksınız küçük kadro asla almayın bacak uzunluğunuz benden çok fazla benim bacak uzunluğum 83 cm boy .1.76 ,17 inç kullanıyorum ve 200 km ler üstünü gördüm hiç bi rahatsızlık yaşamadım tam 5 yıldır...

@Kudret Kurtcebe
peki anladım peki bütçe için şehir bisikleti konusunda marka ve model öneriniz varmı ayrıyeten yorum için teşekkürler :)

@Çağdaş Ali Dilek

şehir bisikletleri konusunda focus ,cannodale var scott ,trek var ama bunlar tuzlu olabilir .sedona, kron salcano carraro diğer modeller var,şimdi benim bisiklet karbon scale scott 30 olduğu için bu bisiklet hakkında çok bilgim var diğer modellerin özellikleri hakkında bilgim yok sayılır teknik açıdan ...

Anladım.Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler,diğer üyelerinde yorumlarını bekliyorum :)

Salcano Astro 50 ye bakabilirsiniz 700 tl fiyatı pazarlıkla 550 600 e alınabilir gibi
Sedona Borlaya bakabilirsiniz 2012 fiyatları bulabilirseniz 550 taksitle bırakıyorlar.
carraro 417 turner a bakabilirsiniz bulursanız 500 550 tl arası bırakıyorlar

Diye biliyorum...
Ama brnim önerim borladan yana olur astro50 borlanın yanında biraz komponent olarak aşağıda kalıyor çünkü...

şehir bisikleti isterseniz :
sedona 301 öneriliyor.
salcano city sport 50 yi düşünebilirsiniz.

İkinci elleri de gözden geçir. Sıfır alacağına daha düzgün bir şehir bisikleti bulabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Elifaydin
aslında istediğim şey ön amortisörlü şehir bisikleti gibi duruyor tozlu vs topraklı yollara çok fazla girmicem ama girersemde idare etmesini istiyorum Mtb şu an için 2.planda gibi şu an 0 bisiklet alırsam seçenekler arasında sedona 301,salcano city sport war gibi Mtb lerin uzun yolda beni yoracağını düşünüyorum(ileride 150-200 km'lik turlarada çıkarım senede bir kaç defa) forumda 2.el bölümünü takipteyim haziranda alacağım için araştırma için zaman yeterli olur sahibinden.com'da (site ismi vermek yasak mı bilmiyorum k.bakmayın yasaksa) 600 tl'ye bazen trek veya scott düşebiliyor.Mtb leri çıkarınca kafamda iki seçenek kalıyor sedona 301 sport veya salcano city sport.Başka önerileride bekliyorum :)

Merhaba Kron kullananlardan olumsuz bir yorum duymadığım için şu iki bisiklete bakabilirsiniz. (link) (link). Deneyimli arkadaşlar daha iyi bilir ama bende hem şehir içerisinde hem turlarda kullanabileceğim bir bisiklet arıyordum uzun zaman araştırma yaptım. Turlarda ihtiyaç duyabilirim, toprak ya da bozuk yollara da girebilirim diye ön amortisörü olmasını ama şehir içerisinde de rahat edebilmek için amortisörün kitlenmesini istiyordum. Kendi bisikletimi de bu özellikleri barındırıyor ve memnunum. Önereceğim bisikletler 800 tl civarında ama doların biraz düşmesi ve pazarlıkla 600-650 tl gibi bir bütçeye sahip olabileceğinizi düşünüyorum. Geçen sene Eminönü ya da Sirkeci tarafından bir arkadaşımın nakitte pazarlıkla 100-150 tl civarında indirimle Kron'un bir dağ bisikletini alığını hatırlıyorum. Mağazanın adını öğrenip yazabilirim. En azından bir nakit fiyatı öğrenmek de fayda var.

Sedona 301 Sport güzel bi model. Carraro 224 de baya iyi, katalog fiyatı 780 lira, pazarlıkla 600 küsürlere düşebilir (fazla olabilir senin için ama bakmakta fayda var).

iyi bir pazarlıkla carrrao sportive 224dü 600 tl ye alabilirsiniz.bizzat kendim kullanıyorum.

öneriler için çok teşekkür ederim beni korktuğum şey ise jantların örgü düzeni bu şekilde olan jantlar sık arıza çıkarır gibisine laflar duymuştum forumda (salcano ve carraro 224) bilgisi olan varmı ?

Herkes borlayı öneriyor mtb olarak ama salcano srv 240 ı gözden kaçırıyorlar city sport veya bunu öneririm

Astro 50 ye bakabilirsin ben gecen test surusu yaptim cok guzel bir bisiklet gerek kilitlemeli masasi olsun gerek kadrosu cok guzel bir bisiklet ben 1 hafta sonra aliyorum sanada tavsiye ederim guzel pazarlikla 600 e 625 felan alirsin

@Kudret Kurtcebe

Abi 17" olduğuna emin misin L kadro 18 den başlıyor benim bildiğim, benim kadro 17"

Geri