Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çok geniş açılı rüzgar geçirmeyen gözlük tavsiyesi

Veysel A.

Daimi Üye
Tepki
63
İsim
Veysel AMCALAR
Arkadaşlar, bisiklet kullanmak istiyorum ancak gözlük takmaktan nefret ediyorum. Görüş açımı çok daraltıyor. Gözlerim -1.50 miyop. Göz kuruluğum olduğu için lens kullanmam yasak.

Mümkünse çerçevelerini hiç göremeyeceğim gözlük arayışı içerisindeyim. Aradığım özellikler şunlar;

-Mutlaka sünger/silikon vs. desteği olmalı, içeri rüzgar almamalı.

-Olabildiğince geniş açılı olmalı, özellikle yeri rahat görebilmem için aşağıdan, sağı ve solu görebilmem için kenarlardan bolca pay olmalı.

-Camları numaralı ile değiştirebileceğim şekilde yerinden sökülebiliyor özellikte olmalı.

-Hafif olmalı.

Aslen kayakçı gözlükleri gibi tek parça camdan oluşan bir modele geçmek isterdim ama tek cam olunca gözlük camı fiyatı uçuyor. Gözlükçülerde 50 liraya cam yaptırabiliyorken tek parça için minimum 500TL'den açılış yapıyorlar. Bu yüzden yine çift cama döndüm.

Şöyle bir gözlük buldum, sanıyorum dikey 5cm, yatay 8 cm civârı. Görüş alanı oldukça geniş görünüyor;

100-NEW-Off-Road-ATV-Bikes-Motorcycle-Cycling-Goggles-Eyewear-Sports-Glasses-Sunglasses-Silver-lens.jpg

Bu tarzda veya daha da geniş gözlüğe rasgelen var mı?

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bu gözlükte sünger göremedim, hız yapınca etrafından içeri hava sızacağını düşünüyorum. Bu konuda bir tecrübeniz var mı?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bu tarz bir gözlük adidas markasında görmüştüm sanırım

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
@Veysel A. Jawbreaker diye bir konu acilmisti. O konunun altinda ruzgar aldigini yazmisti bir forumdas. Ama genis acili sonucta :rolleyes:

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu

Tahmin ettiğim gibi o halde, rüzgar aldıktan sonra benim için bir anlamı kalmıyor. Gözlerim biraz rüzgar yediğinde göz kuruluğum olduğu için canım hemen yanmaya başlıyor. Bu şekilde bisiklet kullanmak zevk değil eziyet verir.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim...

%100 Speedcraft.Bu gözlüğe kesinlikle bakın.110 dolar civarı bir fiyatı var.

• Beğen
Gözlüğün yan ve alt bölgelerden hava alıp almaması, gözlük kadar kullanan kişinin yüz yapısı ile alakalı bir durum. Oakley Jawbreaker ve Speedcraft, piyasada ki en geniş lenslere sahip gözlüklerden. Aşağıdaki fotoları incelerseniz, her iki üründe kişilerin yüz yapısına göre hava alıp almama konusunda farklılık gösteriyor. Şu durumda en iyi seçenek, deneyerek uygun marka ve modeli bulmak olacaktır.

@Serkan Mıstınoğlu

Hava biraz soğuktu ve 30km/h+ hızlı ile giderken rüzgarı hissedebiliyordum. Ama havalar ısınınca öyle bir problem kalmadığını hatırlıyorum. Bu durumu bilinçli bir şekilde hava sıcakken çıkıp tekrar deneyeyim en iyisi :)

bendede göz kuruluğu var 2 senedir çekiyorum.ayrıca göz kuruluğu ile alakalı blefarit diye bir belaylada uğraşıyorum şuan.gözlük tavsiyem'' Tifosi Vogel''

Sanırım tek yanıtı var üstte de arkadaşların verdiği gibi

• Beğen
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Konu başlığına yazmayı unuttum, ekledim;

Biraz hız yapınca geniş çerçeve de olsa etraftan içeri hava kaçırıyor. Bu yüzden rüzgardan korunmak için sünger vs. desteği olmalı...

Motosiklet Gözlüğü Süngerli

(link)

(link)

(link)

Yüzücü Gözlüğü

(link)

Bisiklet İçin Süngerli Gözlük

(link)

(link)

@Pamuk

Özellikle ilk linkteki gözlük tam istediğim gibi. Çerçeve sınırları aşağı ve yanlara doğru gözden oldukça uzak. Son linkteki ürünün de kesintisiz sünger desteği var. Sanıyorum ikisinden birini alacağım.

Çok teşekkür ederim cevap için...

Hazır konuyu bulmuşken bir soru da ben sorayım @Serkan Mıstınoğlu.

Bisiklet sürmek ve koşmak gibi nabız yükselten aktivitelerde normalden fazla terliyorum, hatta suratımda damacana patlamış gibi görünüyor da olabilirim. Dolayısıyla soğuk havalarda buğu ile başım dertte. Hele bir de buff'u ağız ve burnu kapatacak şekilde çektiğimde gözlüğün camları iptal oluyor.

Patates sür, bulaşık deterjanı sür gibi fantastik tavsiyeler duyunca arkamı dönüp koşarak kaçtım ama var mıdır bunun bir çözümü? Buğu yapmayan lens olarak ne önerilebilir?

Not: arabalarda kullanılan buğu önleyici spreyi denemedim, hiçbirşey bulamazsan aklımda.

@Sadettin Z. Ben de yasadim onu ama buffi daha asagida kullanip cozdum sayilir. Agzi ve burnu kapayinca oluyor, normaldir deyip gectim ben :D

@Sadettin Z.

Buğu önleyici camlar var ancak tecrübe etmedim. Ne derece performanslı ben de merak ediyorum. Umarım tecrübe edinen biri burada sonucu bizimle paylaşır.

Hayâlimdeki modeli sanıyorum buldum, ancak gözlük numarası işi nasıl çözülür, yüzümde boşluk bırakır mı, bu kısımlar muamma. Görüş alanı olabildiğince fazla ve tek ağırlık neredeyse sâdece cam;

gzz1.jpg gzz2.jpg

Adı RX Insert sanırım Gözlük için böyle bir şey lazım sana

(link)

(link) :acpsnr: :acpsnr:

Bunlar kendileri yapmış galiba

Geri