Scudo Sports

Çok iyi ön far arıyorum

Bende genellikle gece sürüşü yapıyorum, sigma nın 4 ledli bir modelini kullanıyordum fakat dün gece fenerbahçe askeri kampının yanında bir kayıkhane var, gece ışık da yok orada nedense.
Ordan geçerken yerde yatan iki köpeği gördüm ama üçüncü siyah olanı son anda farkettim, az kalsın çarpacaktım zavallı hayvana:(
Bu gün delta bisikletten şu modeli aldım
(link)
Liste fiyatı 29€ bariz daha güçlü yanlız dar açılı biraz;) bu gece deneyeceğim yağmur yağmazsa, izlenimlerimi tekrar paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: gökhan aksoy
Scudo
Dün gece farı kullandım, sigmayla hiç alakası yok, resmen aydınlatıyor, kalamıştan bostancıya kadar olan sahilde, aydınlatmaların altından geçerken hala yerde ışığını görebiliyorsunuz;) dar açılı olması sebebiyle sanki iki taneye ihtiyacım olacakmış sandım ama bir önceki gece problem yaşadığım yere geldiğimde ışık huzmesinin dışında önünüzde uçları giderek açılan U şeklinde daha güçsüz bir aydınlatma alanı da yaratıyor. Bu alan esas huzmenin bana göre dar olmasının etkilerini baya kırıyor.
İkinci aydınlatmaya gerek duymadan benim işimi gördü açıkçası, gidon yarine ön maşaya takma imkanı olan arkadaşlar dahada fazla verim alacaklardır, bu yöntemle aydınlatma alanı daha da bisikletin önünden başlayıp uzayacaktır.
Bağlantı aparatının biraz kaba olması ve benim ön maşanın karbon olması sebebiyle ben bağlayamadım. Yanlış anlaşılmasın materyalin önemi yok ama yassı ve geniş bir yapısı olması sebebiyle bağlayamadım;)
Aydınlık sürüşler dilerim.

Edit: Bendeki sigma nın modeli de quadro imiş;)

@gökhan aksoy

Fenix 215 Lumens P3D Q5 önerebilirim.Bisiklet Aparatı ile birlikte Türkiye'de var fiyatı ;158.28 TL
Ürün özellikleri:
Cree 7090 XR-E Led ile 50.000 saat kullanım ömrü.
6 farklı yanma kademesi:
Genel Mod : 12 lümen (65 saat)
53 lümen (13 saat)
120 lümen (4,8 saat)
SOS v Turbo Mod : 215 lümen (1,8 saat)
Piller bitene kadar aynı kuvvette yanma özelliği.
2 adet 3V CR123A (Lithium) her yerde bulunabilen pil ile çalışır.
11,4 cm uzunluğunda ve 2,1 cm çapında.
Düşük pil göstergesi.
Dayanıklı alüminyum kasa
3 kademe güçlendirilmiş sert kaplama ile giydirilmiş.
49 gram ağırlığındadır. (Piller Hariç)
IPX-8 standardında su geçirmezlik garantisi
Özel şekillendirilmiş reflektör sayesinde ışık dairesinin her yeri aynı parlaklıkta yanma
Mum gibi kullanılabilme özelliği.
Beraberinde gelen taşıma kılıfı, bağlantı halkası ve yedek düğme kapağı.

Daha detaylı bilgi için :https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=57442&page=3

• Beğen
Gökhan çok iyi ön far arayışın devam edyorsa crc yi bi daha kontrol et derim. Hatırlarsan daha önceki mesajlardan birinde salih arkadaşımız Nuke Proof Reactor fardan bahsetmişti. Benimde tercihim aynı fardan yana oldu. Fakat Salih Extrem modelini aldı sanırım ben eco modelini aldım. Farı geçen gün hem evde hemde dışarda test etme imkanım oldu sonuç gerçekten tatmin edici. Sana önerim tabi imkanın varsa hiç tereddüt etmeden eco modelini alman. Şu anda % 45 gibi bi indirimi var bu farın.
Eğer ciddi olarak almayı düşünür ve bi tereddüt yaşarsan farla ilgili bi video veya fotoğraf gönderebilirim sana.

• Beğen
@Efrahim ÖZCAN

linkler ölmüş sanırım. tekrar gönderebilirseniz memnun olurum. kısa vadede maddi olarak almam maddi olarak mümkün değil ama yaza doğru düşünüyorum.

bencede dealextreme ürünleri oldukça i yi gözüküyor. bende magicshine 900 lümenlik bir fener siparişi verdim bu siteden. 11 mayısta honk kong dan çıkmış gemi (sitede gemi kargosu ücretsiz). ürünüm geldiği vakit forumda incelemeleri raporlayacağım. muhtemelen bugün yarın gelir.

• Beğen
bende planet bike ın blaze 2 wattlık modelini aldım yaklaşık 100 lümen gücünde cree firmasının xre serisi power ledini kullanıyor. flaş özelliği inanılmaz 150-200 metre ilerideki plaka ve tabelaların hepsini rahatlıkla aydınlatıyor. 40 $ civarında amerika fiyatı var uygun fiyata kaliteli far almak isteyenlere tavsiye edebilirim..

• Beğen
Dealextreme'den aldığım farım geçen hafta elime ulaştı. 16 günde kapıma kadar geldi ve hiçbir kargo ücreti ödemedim. 78 dolara maloldu. Çok hoşuma gitti. Çok güçlü bir aydınlatma. Farın sadece ledi ülkemizde 50 tl civarı ve aküsü içinde aynı ücreti ödemeniz gerekmekte.

Şu an Ankarada finallerimle uğraşıyorum. Denizliye gidince arazi izlenimlerimi forumda açıklıcam. Fakat evdeki denemelerim ve bir kaç caddede elfeneri olarak denemelerim bana fazlasıyla memnuniyet verdi.

• Beğen
@bahadironder

Adığınız ürün bu mu
HA-III SSC P7-C (SXO) 3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set
http://www1.dealextreme.com/productimages/sku_25149_7.jpg

• Beğen
Bende 3 modlu,1400 lümenlik aşağıdaki modeli beğendim. Kargo dahil 180 TL ye geliyor sanırım. Bataryası düşük modda 250 saat gidiyormuş.

SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lume

http://www1.dealextreme.com/productimages/sku_36018_8.jpg

• Beğen
Slm hocam sizin tam aradığınız gibi araba farını aratmayacak tipte bir lamba öneriyorum https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=886259#post886259 bu linkte bisikletin üstünde bulunan lambanın aynısından ben kullanıyorum çok verimli ve güzel lambanın sitesi bu (link) 3 pil ile çalışıyor ilk aldığım yanındaki pillerle 1 aydır kullanıyorum hiç lambanın aydınlatmasında en ufak bir azalma yok ben bu lambayı size şiddetle öneririm yardımcı olabildiysem ne mutlu bana saygılarımla...

• Beğen
@Sercan Balcı

Maalesef bu far asla araba farı gibi aydınlatamaz. Bunlar parlak ledli fenerler. Evet pil olarak çok ekonomikler fakat aydınlatma konusunda powerled ile asla rekabetçi olamazlar.

Bu tip normal ledli fenerleri şehiriçinde farkedilmek için kullanabiliriz. Fakat dağ yollarında, arazide, ışıklandırmasız caddelerde bu fenerler yeterli olmayacaktır.

@bahadironder

Kesinlikle haklısın.Bende katılıyorum.

@Fikret Öztürk

hayırlı olsun fikret bey ürünle ilgili yorumlarınızı ve fotğraflarını paylaşabilirmisiniz memnunmusunuz üründen

gökhan arkadaşım kusura bakma kendi fenerimizi ancak bitiremedek malum işgüç yanlız yukarıdaki dealdeki fener 1400 lümenlik olan için konuşuyorum
çok harika bir fener olmuş ve bedava sayılabilecek bir fiyat bence pilleri hakında bilgi alamadım araç farlarıyla rahatlıkla kapışabilirsiniz
kavga sebibi olabilecek bir fener karşıdan gelen kesinlikle bisiklet geldğini göremez garanti ederim altına imzamı atarım tek dert pil herhalde tam kaşasitede 2 sat gitmez piller saygılar

Geri