Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çok önemli bir durum...

ufuk güneş

Forum Demirbaşı
Kayıt
13 Mayıs 2009
Mesaj
427
Tepki
311
Şehir
İST
Arkadaşlar, bilen bilir ve ona göre hareket eder ama bilmeyenler de var; bu linkteki (link) namaz ve imsak vakitleriyle elinizdeki takvimdeki aynı vakitler arasında belli bir fark var.
İşte bu fark, orucunuzun yanmasına neden olabilir; bu linkteki imsak vakti yani 04.25 orucun başlayış vaktidir ve çoğu takvimdeki 04.40 imsak vakti ise sabah namazının giriş vaktidir, dolayısıyla 04.40'a kadar yiyip içerseniz orucunuz gider!
Nasıl ki, iftardan 1 dakika bile önce yiyip içersek oruç giderse, imsaktan 1 dk. sonra bile yiyip içerseniz oruç yine gider.
Bir başka tehlike öğle, ikindi ve yatsı namaz vakitleri için de geçerlidir, zira bu vakitlerle de oynanmış...İftar vakti olan akşam namazı vaktinde herhangi bir değişiklik yoktur.
Aradaki bu fark temkin müddeti kaidesinden dışarı çıkıldığı için oluyor, yüzyıllardır ecdadımız tarafından uygulanan ve hiçbir zararı olmayan bu uygulamaya yıllar önce son verildi ve böyle oldu, bazı takvimler buna uymadı ve bu inanılmaz büyük sorumluluk altına girmemek için temkin vakitlerini uygulamaya devam ediyor...
Ya o takvimlerden edinin veya bu linkten bu önemli hususu takip edin, benden söylemesi arkadaşlar, aynen burada olduğu gibi bilmeyenleri de uyaralım...
Gerekli bilgi için aşağıdaki linkten de bilgi alınabilir;
(link)
 
Scudo
1dk 2dk 10dk bence bunlar önemsiz şeyler.ben niyetimi etmişim, orucumu tutmuşum birilerinin hatası yüzünden bozulacak mı? bu Allah ile kul arasında olan bişey değil mi? 10dk ileri olsa 10dk da fazla tutmuş olacaz.ben bu tür şeyleri önemsemiyorum, niyetimizi bilen biliyor zaten...
 
Hayır gitmez. İmsak'ın girme zamanı ile orucun girme zamanı aynıdır. Hatta oruca ikinci fecir girene kadar başlayabilirsiniz(imsak ilk fecir vaktidir). Yani imsak geçse bile ikinci fecre kadar yiyip içebilirsiniz. İlmihalde öyle bir durum var.
 
  • Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
@uğur yılmaz

Günümüzde herkes, dinden bahsediyor, aklına göre konuşuyor. Niye böyle olmasın ki, bence bal gibi olur diyorlar. Allahü teala ne emrediyor, Peygamber efendimiz "aleyhisselam" ne buyuruyor, din kitaplarımız ne yazıyor demiyorlar. Akla göre ölçü olsa, akıl sayısı kadar din olur. Onun için dinde nakil esastır.

Neye göre konuşuyorsun, kendine göre; çünkü "bence" diyorsun, yani bu senin kendi görüşündür, kendi yorumundur herhangi bir kaynağın yok; halbuki din, ne herhangi bir kimsenin görüşüdür ne de yorumdur...
Olur mu olmaz mı onu yarın toprağın altına girdiğinde görürsün merak etme!...
 
@nükleer kedi

Evet gider!...
Nerde yazıyor bu bilgi, bir kaynak, link yazarsan görmüş oluruz.

Linkte bildirilen imsak vakti orucun başlangıç vaktidir; bunu 1 dk. bile geçmemek lazım...

Yukardaki link çalışmıyor, onun için burayı ziyaret edin;

(link)

(link)
 
Sahurda Ezan okununca yemek yenirmi.?Sahur yemeği ezan okununca bitermi, Ezan okundu sahurda ben yemek yedim ne olur.?İşte cevaplar

Arkadaşlar bu konu hem çok soruluyor hemde malesef bilinçsizce haraketler ediliyor.Evvela şunu belirtmek lazımki,sahurda yenen yemekle ezanın değil imsak vaktinin önemi vardır.

Çünkü birisi kalkıp ezanı 5 dakika önce okuyabilir.Veya 15 dakika erken okuyabilir.Adam ezanı erken okudu diye biz yemeyi bırakalımmı.? Hayır böyle bişey olmaz.

Şuanda Diyanet’in tam imsak vakti girdiği zaman ezanın okunmasına talimat verildiği bilinmektedir.Onun için ezan tam imsak dolunca okunuyor.Ama bunu her hoca yapıyormu veya ne kadar buna dikkat ediliyor onuda bilemiyoruz.

Her ihtimale karşı bizler saatlerimizi kontrol ederek vede imsak saatini iyi bilerek ona göre hareket edelim.

Kısacası şudur.Ezan okundu veya okunmadı burda önemli olan imsak vakti kaç?..İmsak vakti diyelimki, 3.45 artık bu saatten sonra bişey yemek içmek uygun değil.Saatiniz tam ve doğru ise artık imsak vaktini aşmayınız.

Eğer kasıtlı yemek yenirse bu saatten sonra ozaman hem kaza hemde kefaret gerektirir.

Ezan okunurken yemek yenirmi sorusuna bir eklenti daha yapalım.Eğer ezan okunmaya başladığında imsak vakti dolmuş ise yemek yenmez.

Ama bir kaç dakika kalma ihtimali varsa ezan bi kaç dakika önce başlamışsa ve sizde yemeğe geç kalmışsanız o vakit dolana kadar yiyebilirsiniz.Ama en güzeli elbette imsak vakti dolmadan 5 dakka önce yemeyi,içmeyi bırakmaktır.Sahur ne zaman bitiyor denirsede sahurun bitişide imsak vaktinin girmesiyledir.Yani imsak vaktiniz eğer 3.50 ise veya artık kaç ise, o saat girince sahur bitmiştir.
Peki ezan okunmuş imsak girmiş ama bunu bilmeyen kişi ne yapacak.

Eğer imsak vakti dolmuşsa ve bundan birinin haberi olmamışsa, o kişi bilmeden yediği için artık akşama kadar yemiycek.Ve güne gün kazasını yapacak. Ona kefaretgerekmez.Yani Razaman ayından sonra güne gün kazasını yapacak (birgün oruç tutacak)

Ama imsak vakti dolmuşsa ve kişide nasıl olsa niyet etmedim deyipte akşama kadar gene yerse ozaman tövbede gerekecek.Çünkü Ramazan ayınca yemek içmek ayıptır.Niyetli olmasada Ramazan ayına saygı gerekir.Allah cc mahşer günü azarlar böyle saygısızlık edeni.

Rabbim bizleri yanlış her türlü fetvadan ve işlerden uzak eylesin amin.. Sahurda Ezan okununca yemek yenirmi.?Sahur yemeği ezan okununca bitermi, Ezan okundu sahurda ben yemek yedim ne olur.?İşte cevaplar


Daha detaylı bilgi için :(link)
Not:Bende merak etmiştim bildigim halde şüpheye düşmeyeyim diye araştırdım bakın arkadaşlar bir soruyu veya konuyu araştırmadan atmak tutmak olmaz.İlk önce araştırırsın sonra bunu ehli müslim yani islami bilgisi yüksek potansiyeli olan insanlara veya forumlardaki bilir kişilere sorabilirsiniz bu soruların cevapları bu şekildeki forumlarda aranmaz inaninki yanlışa düşebilirsiniz.Yanlışa düştüğünüz gibi bu sizi yanlış yönlendirme gibi bir konuma itebilir onun için araştırın bulamadınız hocalara vs ilahiyat hocalarına sorabilirsiniz...
 
ezan okunur sahur biter bi bardak suyumu içerim niyetimi eder yatarım,akşam okunur suyumu çorbamı içer duamı eder ailemle huzurlu bir iftar yaparım.. elde kronometre dakik hesaplar yapmaya gerek yok. Allah kabul etsin.

din ve bisiklet işlerini karıştırmamak lazım.
 
@tolgayalcin

Sahur bittikten sonra su mu içmek! :eek: peki iftardan önce orucu açmadığınız gibi neden sahurdan sonra su içersiniz?
Bir de Cenab-ı Allah kabul etsin diye yazıyorsunuz..
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
@ufuk güneş

o anlamda yazmadım. sahurumu yerken ezanı duyduğumda suyumu içer dişlerimi fırçalrım.tabiki sahurdan sonra yada iftardan önce su içmem.Allah kabul eder merak etmeyin! Dakika sn. hesabı yapmaya gerek yok dedim ben.. tabi ben kendi adıma konuştum,siz yapabilirsiniz saygı duyarım.Ama din konularında kimsenin kimseye yargılamaya haddi yetmez zira bu Allah ile kul arasına girmek olur. Ayrıca dini bu kadar katılaştırmaya koyulaştırmaya gerek yok. Müslümanlık güzel anlamlı ve akla mantığa uygun bir dindir.

saygılar
 
@uğur yılmaz

Bu goruse bende katılıyorum ;)
 
@tolgayalcin

Bir ibadet yapıyoruz ve bu ibadetin sahih olması için gerekli şartlar var, işte bu şartların yerine getirilmesi lazım; bir tanesi bile olmayıca o ibadet olmuyor, dolayısyla imsak vaktinin asıl vakti de de bu noktada büyük önem taşıyor; o kadar önemli ki buraya konu açıp insanların bu konuda bilgilenmesini istedim, (bu konudan hiç bahsetmeyip "milletin ne hali varsa görsün" de diyebilirdim) kimseye zorla birşey yaptırdığımız olmadığı gibi bu işin katılıkla, koyululukla da hiçbir ilgisinin olmadığını ifade edeyim..
 
@ufuk güneş
Bende dinimizin çok katılaştırıldığını düşünüyorum.birisi gidiyor hacıya hocaya bişey soruyor oda kendi bilgisine göre kendi yorumuna göre cevap veriyor doğru ya da yanlış, sonra o cevap ağızdan ağıza derken dinimizle ilgili çeşit çeşit hurafeler çıkıyor.dinimizde böyle katı hükümler yok, böyle şartlar yok.hepsinin farzı belli, peygamber efendimizin sünnetleri, hadisleri belli ve ayrıca yaptığımız ibadetin olup olmadığını kimse bilemez.Ben bikeresinde namazda yanlışlıkla 5 rekat kıldım arkadaşlarım fark etmiş.namaz çıkışında oturduk tartıştık.kimisi namazın bozuldu diyor, kimisi niye bozulsun daha çok kıldın daha fazla sevap alırsın diyor.biriside Allah nasılsa niyetini biliyo, sen Allah için yaptın sonuçta bişey olmaz asıl önemli olan senin niyetin diyor.yani demem şudurki hiçkimse bilemez.herkes sadece kendi yorumunu söyler.
 
Ana fikir:"Allah nasılsa niyetini biliyor, sen Allah için yaptın , asıl önemli olan senin niyetin" Tabiki nası olsa niyetim önemli diyerek kafamıza göre hareket edemeyiz ,ama belirlenmiş kurallara uyarak ufak detaylara takılmamak gerek. İbadetin sayılmadı,güme gitti, namazın bozuldu gibi düşünceler ve laflar bana çok komik geliyor.

Saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
@tolgayalcin

 
  • Beğen
Tepkiler: tolgayalcin
İmsak vaktiyle ilgili yazılanlar benim sözlerim değildir, sadece naklettim, gerekli linkleri yazdım, önemli bir konu; tedbirli kimse temkinli yaklaşır, araştırır, zira tehlikeli bir durum var...
Nasıl ki; sözlerine pek itibar edilmeyen bir kimse düşünün, bir anda "yangın var!" diye bağırsa akıllı ve tedbirli kimse bunu dikkate alır çünkü haber verilen şey çok tehlikelidir...
Dün radyoda dinledim, bir bayan bu imsak olayı bahsinden dolayı 10 yılık orucunu kaza etmeye karar vermiş, çünkü o da sabah namazı vakit girişini diğer takvimlerde yazdığı gibi imsak sanıp yiyip içmiş...

Hülasa;ben tehlikeyi naklettim uyan uyar, uymayan kendisi bilir; " e ben yaptım oldu"... Ne kadar dikkatsizce ve mantıksızca bir kelimedir bu!..
 
islamiyet asla yasaklar ve katı kurallar imparatorlugu olmadi.
insanın hayatıyla kıyaslama yapıyor olması, bu kuralları cekilmez yahut çekilir hale getiriyor.bu bahsettınıgınız konuda hayırlı ve sunnet olanı ezan okunmadan once tüm yeme içmenın kesılmıs, okunucak ezandan sonra namaz kılmak ıcın abdest alınmıs ezanın beklenılmesı gerekıyor..13 yuzyıl once saat icat edilmemıstı dakık ayarı yapılamıyordu sartlarından oturu o yuzden ımsak kusluk kucuk ve buyuk tam guns tepedeyken oglen batıyor hale geldıgınde ıkındı gozden kayboldugunda aksam karanlık coktugunde ıse yatsı olarak emredılmıstır.

niyetın cok cok onemlı oldugu muhakkaktır ama eylem ve dil ile tasdik yapılması farz edilmistir.

haddi son ana kadar beklemek yerine 15 20 dakıka onceden kesmis olun benim tavsiyem ve sabah namazınızı kılın.ve ıftarda duyupta oruc acıcagınız cami size en yakın kıbledekı camiden bekleyiniz.
 
@ufuk güneş

birtanesi bile olmayınca ibadet olmuyor demişşin...
nasıl bukadar kesın konusabılıyorsun bunun şirk oldugunu biliyorsundur umuyorum.unutmaki dort dortluk ıbadet edenlerınde bazen kabul edilmedigini hz.muhammed aleyhisselatuvesselam hadislerinde buyurmuslardır.şeriat cezalarının nereye dayandıgını bılıyorsun yahut bilmıyorsan.ogrenmek adına arastırdıgını ogrendıgın anda neden bazen dotdortluk ıbadetlerın kabul edılmedıgını anlarsın.yok bulamadım dersen buradan yazabılırım.

lütfen rabbımızın kabul edıp etmıyecgı hakkında kımseye yorumda bulunmayınız.
eger kisiye aklınızda ve dıne ters dustugunu goruyorsanız hatasını bellı etmeden yardım edınız.
hz.ali derki dostunun hatasını yuzune vurma baska mısallerden yardımda bulun demislerdir.
 
  • Beğen
Tepkiler: tolgayalcin
@serdar canıbeyaz

Haşa! Ben demedim; ben kimim ki !... Kitaplarda ne yazılıyorsa ordan naklettim, Zaten Din, nakil dinidir, selim olan akla uygundur.
Sanırım yanlış anladın; İbadetlerin farzları vardır, o farzlardan bir tanesi yapmayınca o ibadet sahih olmuyor; örnek mi, namazın 12 farzı vardır ama sen 1 farzını yerine getirmezsen o namaz olmuyor işte.. bunu ben demiyorum, kitaplarda aynen böyle yazıyor...
Bir yanlış anlama var bunu düzeltelim...
 
  • Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
Geri