Bana kalırsa kilo vermeye çalışmanıza gerek yok. Yâni, hedefiniz kilo vermek değil, sporu bilinçli bir şekilde yapmak olmalı. Günde bir veyâ iki saati hareket etmeye vermek spor yapmak değil gibi. Spor için düzenli uyku, iyi bir kahvaltı, düzenli bir hayat şart. Eğer hamurdan, şekerden uzaksanız, geç saatte yemek yemiyorsanız, abur-cuburdan kaçıyorsanız, bolca su tüketiyorsanız, metabolizma veyâ hormonâl bir sıkıntısınız yoksa günde söz gelimi bilinçli yaptığınız yarım saat koşu, 30/50/100... şınav, ...100 mekik, 3-5-10 barfiks vücudunuzun kısa sürede şekle girmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte "bir şey olmaz" deyip haftada bir-iki şişe alkol devirmek veyâ bir-iki paket cips yemek yine göbek çevresini simitleştirecektir.
Kendi adıma, şeker kullanmıyorum, marketten paket ürün (çikolata, şekerleme vb.) neredeyse hiç almıyorum, canım çok isterse evde kendim ödül olarak çok az şekerle ve azıcık hamurla nefsi köreltmek için kek-kurabiye yapıyorum
Sporum da haftada 3-4 gün koşu, şınav, mekik, barfiks Bir sebep olur da spor yapamasam dahi, kilomu çok rahat koruyorum. Bununla birlikte uyku düzenim maalesef düzensizlik şeklinde devâm ediyor.
Kısacası, 8 saat uyku, kahvaltı, bol su, erken yenen akşam yemeği, şeker yok, hamur yok, bol sebze, alım gücü oldukça kırmızı et, balık, sofradan da göz doymaz, karın doyunca kalkış. Bence sâdece bunlara dikkat etsek, spor yapmasak dahi kilomuzu koruruz. Bunlara ek olarak, yaptığımız spora bağlı olarak uygun gıdalar...Ayrıca, kendi çapımızda spor yapıyorsak, süreye abartmamak.