Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Contador Lance gibi efsane olur mu?

Contador , Lance olamaz kanımca .Herşeyden önce yerel pazarları farklı . İspanya ne kadar bir spor ekonomisine sahip olsada ABD ile karşılaştırmak imkansızdır .

Lance'in arkasında büyük bir pazarlama stratejisi yer almakta .Adamın kanser olması bile bir şekilde avantaja çevrildi ve aynı zamanda paraya .

Şu anda ABD'de senede 40milyon bisiklet satılıyor. 20 sene öncede bir Greg Lemond efsanesi vardı.Adam bir av sırasında saçma ile yaralanmış ,iyileşmiş ve 2 kez TdF'yi kazanmıştı .

ABD ; kahraman yaratmakda oldukça usta .Aynı şey olimpiyat şampiyonu yüzücü Micheal Phelps'de de başarıyla uygulandı .Neymiş adam camdan adammış ; balık gibiymiş ;kemikleri çok kolay kırılıyormuş ama yunus gibi yüzüyormuş vs vs.

Acaba Lance gerçekten kanser oldu mu ondan bile şüpheliyim ben.

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Scudo
Zaman her şeyin göstergesidir.Şimdilik Contador iyi şeyler yapıyor ilerde de devam ederse neden olmasın?Önünde uzun kariyer dönemleri var,sıkıntılı bir şey olmazsa.
Lance olayına gelirsek adam kendini göstermiş efsane olmuş artık.Fazla söze gerek yok.

Efsane olmak sadece yarış kazanmak değildir.Aklıma gelmeyen bir çok sporcu mevcuttur.Kendi yetenekleri olan.

Bence Fabian Cancellara'yı da unutmamak lazım viraj tekniğine hayran olduğum şahıs.TT yarışlarında elde ettiği zamanlardan belli oluyor zaten.Çoğu zaman takip araçlarına virajlarda 40-50 mt fark atabiliyor.Bu neredeyse takip araçlarının iki katı hız demek.Virajlarda "g"ler havalarda uçuşuyor.Yol bisikleti sürüşüne farklı tatlar getiren isim.

@Sertaç EKİCİ

Fabian Cancellara gençlik yıllarında motorsiklet yarışçıcıymış.Bu viraj tekniği oradan geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Evet Cancellara'nın yokuştan inişlerini (descending) içeren bir klibini seyretmiştim . Adam sanki dans ediyordu . Harika bir bisikletçi tabii ki .

Bir de Cadel Evans'ı unutmamak lazım .Adam her girdiği yarışta en az ilk 20'de . Son yıllarda onun kadar istikrarlı bisikletçi görmedim.

Contador Lance ın başarılarını yakalayabilir mi? Teoride bu mümkün...Peki efsane olabilir mi? teoride buda mümkün ama bana göre soru yanlış...Soru Contador Merckx, Lemond veya Coppi gibi efsane olabilir mi olmalıydı. Armstrong Fransa Turundan başka İtalya veya İspanya turu gibi başka büyük bir turu kazanmış mı? Yada hayatında hiç 3 büyük turuda aynı sezon içinde koşmuş ve bunlardan bir veya ikisini aynı yıl içinde kazanmış mı? hayır!...eee bu adam nasıl Merckx gibi isimlerden daha büyük oluyor gözünüzde o zaman? :)

@Tayyar Kılıç

Ufak bir düzelteme; Greg LeMond Tour de France'i üç kere kazandı.
İlk 1987 de, daha sonra kaza geçirdi ve döndü. 1989 ve 1990 tekrar turu üst üste kazandı.
LeMond Amerikan bisikletçiliğini Avrupaya ve TDF ye taşıyan ilk isimdir. Hayat hikayesini okuyun, ilginçtir.(link)

Bu arada birçoğunuz Miguel Indurain'i ( Spain-Benesto) unutuyor.
Bu adam TDF yi üst üste beş yıl kazandı ( 1991-1995).

Karşılaştırılmaya çalışılan bu efsane isimler; Coppi, Mercx, LeMond, Armstrong, bu adamların her biri inanılmaz ve istisna atletler. Her biri kendi zaman diliminde
daha önce hiç yapılamıyanı başardı ve o yüzden efsaneler.

Yani şunu söylemeye çalışıyorum, bu adamların arkasından gelenler ancak gelecekte kendi efsanelerini yaratacaklar, basında onları "hero" yapacak bu çok normal.

Peki Contador yapabilirmi, bilemem, ama yapacaksa çoook zorlanacak. Çünkü bir önceki TDF yi yedi kere (7) üst-üste kazanmış.

Şimdi onun bu turu yedi kere kazanmasıda yeterli değil, +1 yapıp bunu sekiz kereye çıkarması lazım ( yazarken bile içim daraldı).
Bence Contador bunun farkında, bir turu üst üste kazanabilmek için tüm kariyerini buna oynamak ve riske girmek yerine diğer turlarada asılıyor, çokda iyi yapıyor.

Ve bence işte bu yüzden Contador TDF de Lance veya Miguel'in başardığını başaramayacak, çünkü bu kariyeri için çok riskli.

Haa birde şunu söyliyeyim bisiklet sporu tehlikelidir, herşey bir çift lastiğe bakar, yanlış virajda bir patlak herşeyi değiştirir.:D

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Ben de dahil olmak üzere hepimiz aynı hatayı yapıyoruz. Mustafa Abiye bizi uyardığı için teşekkür ediyorum

Miguel Indurain 5kez Fransa Bisiklet Turu , 2 kez İtalya Bisiklet Turu , 1 kez 1996 Olimpiyatlarında altın madalya , 1 kez dünya TT şampiyonu olmuş .

Ekstradan birde bunlar var

Dauphiné Libéré (1995, 1996)
Paris-Nice (1989, 1990)
Clásica de San Sebastián (1990)
Critérium International (1989)
Grand prix du Midi Libre (1995)
Volta a Catalunya (1988, 1991, 1992)
Tour de l'Avenir (1986)

Benim gözümde TdF , Giro ve Vuelta'nın birbirinden farkı yoktur .
5 TdF + 2 Giro = 7 Grand Tur zaferi ediyor zaten .Adamda birde ekstradan yukarıdakiler var .Sayılara takılmak istiyorsak ,sayılarda bile Indurain üstün.

Öte yandan bugünkü gençlerin pek hatırlamadığı

Tony Rominger , Andrej Tchmil ,Chiapucci , Bugno gerçekten kariyerli ve kendilerine göre özellikleri olan bisikletçilerdi.

Tchmil'in Paris Roubaix yarışında attığı soloyu hayatta unutamam.Lance falan hikaye

Şİmdi Contador 4 kez Tdf , 3 kez Vuelta , 2 kez Giro kazansa daha mı kötü bisikletçi olacak , daha mı iyi?

Bisiklet dünyasına neler kazandırdıkları daha mı az önemli?

Saygılar

Miguel İndurain unutulmazlar arasında zaten unutulur mu hiç?En büyük rakiplerinden Bjarne Riis doping kullandığıyla ilgili konuşurken,dopingsiz Miguel İndurain'e yetişebilmenin mümkün olmadığından bahsediyordu.8 lt hacminde akcigerler boşuna yok adamda.50 lt kan dolanıyormuş dk'da.Nabzıda 28.Süper insan artık. Greg LeMond'un 1989 Tdf son TT etabındaki aerobarlı bisikletiyle Laurent Fignon'a 1dk üzerinde fark atıpta Fignon'dan sarı mayoyu ele geçirmesi gerçekten unutulmaz bir performans.

Lance Armstrong 1993 yılında 21 yaşındayken dünya şampiyonu da olmuştu. Sadece TDF yok kariyerinde.

Bence sadece yarış kazanmak ta değil olay. Kanser tedavisi gören birisinin önünde böyle bir örnek olması iyi değil mi? İnsanların bu kadar ciddi tedaviden sonra bile güçlü olabileceğini bilmesi tedavi görenlere güç verir diye düşünüyorum.

TDF belki diğer turlardan parkur olarak farklı olmayabilir ama sezonun tepe noktası ve genellikle en iyilerin en iyi performansı göstermeye çalıştığı bir yarış.

Ayrıca tek bir kişi efsane olacak diye birşey yok ki :) Merckx te zamanında ortalığı dağıttı, Indurain de , Lance de. Bu arada Contador'un önündeki en büyük engellerden biri bence çıkıp ta kendini pazarlayamaması olur, çünkü yarış sonunda bütün kameralar yanına geldiğinde ağzından çıkan tek dil ispanyolca. İspanyolca kötü demiyorum, ama herkese ulaşabilmenin yolu ingilizce.

@Fırat Dizman

kesinlikle katılıyorum...özellikle "bu zihniyetle benim için 8 defada turu kazansa olmaz" kısmına adam centilmence davranmıyor...yarım elma/gönül alma demişler...güçlü, kuvvetli, atak, yetenekli, başarılı olabilirsiniz...ama centilmenlik doğuştan gelen bişey kanımca...lance' in ulrich le olan ilişkisini hatırlayın...farklı takımda pedallayan rakipler dahi olsalar ilişkileri inanılmaz seviyeli idi...velhasıl contadorun bisiklet dışında geliştirmesi gereken çok eksiği olduğu kanaatindeyim:D

Cantador yarışlardan önce "et" yemeye devam ederse kısa sürede "efsane" olacak eminim. :)

@Soner Sarihan

Oldu bile ama unutmayalım ki Eddy Merckx'de 3 kez dopingden yakalandı .

Konu çok iyi... Eve geçince biraz daha detaylı bakacağım.. lance amstrong günah keçisi seçildi..Diğer sporcular da bunun arkasına saklandı..Kimse ağzını açmadı.. yazık.. tüm sporcular, potansiyel olarak suçluydu, federasyonlar da... Hala da öyle.. günümüzde team sky olsun, özellikle Jumbo visma mesela (?) Her sporcusu galibiyet aldı .. ama sözde kriter ne? %50 ye kadar tolerans varmış da, yok efendim Max oksijen kapasitesi her şey değilmiş de falan filan... Sporcular da birer insan .. konuya psiko-sosyal olarak yaklaşan yok.. Dünaydaki en azılı katillerin bile geçmişlerine baktığınızda, temelde her zaman anne yanda baba şevkati görmeden büyümeleri ya da onların yokluğu, toplumsal değer farklarından dışlanmaları vs yatar..Mesela Amstrong, küçük yaşta ailede babasız ve annesinin çabasıyla büyümek zorunda kalıyor.. En parlak çağlarında, 25 yaşında Testis kanseri teşhisi konuyor.. Üstelik bir erkek sporcu? Bu travmanın nasıl bir psikolojik hasar açtığını kaç tane federasyon yazılı da olsa açıklama yapıp, raporlara ekleyecek? Adam yarışırken, ilk zamanlar, "sen benim babam değilsin " diyormuş rakiplerine.. Sadece bu bile , sığınmak, sarılmak, kendisini güvende hissetme açlığını kaç tane spor yazarı dile getirdi ki? Ya da kaç tane spor psikoloğu, biyolog ve federallerden önce Amstrongun evine girdi? Ben amstrong un doğru bir şey yaptığını düşünmüyorum ancak herkes onun adını verirken, o, hiçbir takım arkadaşı ya da birinin adını vermiyor.. kanserden sonra amacı kazanmak olmasa da bisiklete geri dönüyor..Bu dürüst ve temiz bir duruş değil de nedir? Mark kavendish de , çöküş döneminde, çocukken, yarış yaptığı, bisiklete ilk bindiği yerde kendisini toparlayacak gücü buluyor... Ben, spor branşlarının ayrılmasının ya da bireysel ya da takım başarılarının 3-5 hormonun fazlası ya da eksiğiyle izah edilmesini doğru bulmuyorum...

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Yıllar önce kanserden kurtulduktan sonraki ilk yarışını kazandığında tanımıştım onu. Yaşama Çevrilen Pedal'ı okuduğumda da çok etkilenmiştim hikayesinden. Doping meselesi ayrı bir konu ama hastalık süresince yaşadığı tedaviyle, sporla, sponsorlarıyla mücadelesi övgüyü hakediyor.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Texas'lı patron: Sizin b*ktan sporunuzu popüler hale getirdim :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
Texas'lı patron: Sizin b*ktan sporunuzu popüler hale getirdim :koptum:

Hocam yapmayın, etmeyin 😅 Lance amstrong un adı böyle şeylerden kurtulmayı geçtim, bir kere fişlense bile Fransa Turu yönetim kurulu bu adamı değer verdiği için, tekrar kabul etti mi?Kendisini haklaması için? Yoksa yarattığı, hissettirdiği gücü karşısına almak mı istemedi? Burada elbette taraf tutamıyor insan .. Lakin, dediğiniz de doğru, adam kendi itiraf etmişti, kazanmam değil sürebiliyor olmam bile benim için yeterli demiş 2009 da

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Hocam yapmayın, etmeyin 😅 Lance amstrong un adı böyle şeylerden kurtulmayı geçtim, bir kere fişlense bile Fransa Turu yönetim kurulu bu adamı değer verdiği için, tekrar kabul etti mi?Kendisini haklaması için? Yoksa yarattığı, hissettirdiği gücü karşısına almak mı istemedi? Burada elbette taraf tutamıyor insan .. Lakin, dediğiniz de doğru, adam kendi itiraf etmişti, kazanmam değil sürebiliyor olmam bile benim için yeterli demiş 2009 da
İtiraf etmese zaten kimse bulamayacaktı nasıl doping yaptığını. Geçen gün bir podcasta 1998 yılında 30dk FTP'sinin 500+ watt olduğunu söyledi. 🙈

İtiraf etmese zaten kimse bulamayacaktı nasıl doping yaptığını. Geçen gün bir podcasta 1998 yılında 30dk FTP'sinin 500+ watt olduğunu söyledi. 🙈
Abi zaten genetik üstünlüğü olduğu da anlatılıyor.. Kalp kapasitesi normalden fazla ve yağsız kas yapısı olsa bile kalbinin yeteneği ile çabuk yorulmanın da önüne geçiyor.. Ahlaki olarak da müthiş bir örnek bence.. Bu kadar baskıya rağmen , dışlanmaya, horlanmaya rağmen, oto kontrolünü çok iyi korumuş.. Bu bile gerçekten pro olduğunun göstergesi..

İtiraf etmese zaten kimse bulamayacaktı nasıl doping yaptığını.
aksine tüm olanlar ortalığa saçılacağından önden kendi çıkıp itiraf etti. böyle durumlarda otoritenin (ABD doping kontrol merkezi ve mahkemeleri) açıklamalarını beklemek yerine kendiniz çıkıp konuşursanız halkla ilişkiler açısından her zaman daha iyidir.
İstediğiniz detaylarla paylaşır ve hikayeyi siz yönetirsiniz. Medyatik bir isim olarak millet onu dinledi, gidip mahkeme kayıtlarını didikleyen gazetecileri izleseler durumun çok daha bktan olduğunu görürlerdi.

Ahlaki olarak da müthiş bir örnek bence.. Bu kadar baskıya rağmen , dışlanmaya, horlanmaya rağmen, oto kontrolünü çok iyi korumuş.. Bu bile gerçekten pro olduğunun göstergesi..
:)))))))
texaslı mahalle kabadayısı ahlak bekçiliğine kalkıştı bir ara ama sonra dikiş tutmadı.

Bu arada eskiden çok detaylı dalıyormuşuz bu konulara. Ah be eski günler. Ben ne yazmışım bir bakayım.

aksine tüm olanlar ortalığa saçılacağından önden kendi çıkıp itiraf etti. böyle durumlarda otoritenin (ABD doping kontrol merkezi ve mahkemeleri) açıklamalarını beklemek yerine kendiniz çıkıp konuşursanız halkla ilişkiler açısından her zaman daha iyidir.
İstediğiniz detaylarla paylaşır ve hikayeyi siz yönetirsiniz. Medyatik bir isim olarak millet onu dinledi, gidip mahkeme kayıtlarını didikleyen gazetecileri izleseler durumun çok daha bktan olduğunu görürlerdi.

:)))))))
texaslı mahalle kabadayısı ahlak bekçiliğine kalkıştı bir ara ama sonra dikiş tutmadı.

Bu arada eskiden çok detaylı dalıyormuşuz bu konulara. Ah be eski günler. Ben ne yazmışım bir bakayım.

Abi tamam da, ne deseydi? Herkes kullanıyordu ve kefen yırttı.. eddi Merx, contador, italyan bir bisikletçi vardı ünlü, ismi aklıma gelmedi, o falan.. Yani kabak bu adamın başına patladı.. hadi herşeyi geçtim, temiz haldeyken 4. Lük, 3. Lükleri nasıl aldı? Yukarıdaki mesajımda da yazdım, haksızdı ama %100 de haksız değildi.. şimdi vv aert ın kullanmadığını nereden bileceğiz? Pogacar on kullanmadığını hele? Vingegaard ı takım getiriyor neredeyse son düzlüğe, Pogacar tek başına takım gibi yarışıyor, hatta takım arkadaşları ona yetişemiyor...son turda bilirsin, visma ya karşı tek başına savaştı.. Şimdi bu adam tertemiz mi? Yani sana karşı demiyorum, bu adamlar da her türlü elektrolitler, morfinler, ıvır zıvırlar basıyor...bssmak zorunda.. Amstrong da öyleydi ama abarttı.. Yani şunu demek istiyorum, herkes tertemiz yapıyor bu işi, bir amstrong muydu?

Geri