Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Corelli

Scudo
Bu fiyattaki bisikletler genellikle aynı özelliklere sahip olur. Fakat aralarında vites kolu farkı var. Birinde microshift diğerinde shimano. Hangisinin iyi olduğu konusunda bir fikrim yok fakat çok büyük bir fark olmadığı kesin :). Görünüşü en çok hangisi hoşuna gidiyorsa onu almanı tavsiye ederim

Eski bir muhabbet ama corellinin dacron modelli vites kollarına değinmek isterim. Ölürsünüz arkadaşlar , ölürsünüz ağlayanınız olmaz öyle vites kolları. Çoğu insan ilk bisiklet olarak corelli aldığı için ve daha önce shimanonun tourney vitesini bile denemediği için bir sorun görmüyor ama işten anlayan her bisikletçi o kolların sağlam olmadığını söyler. Fren kolları sıkınca geri gitmiyordu ve sabit değildi sağlamlık hissi 0 idi. Ayrıca vites kollarını 2 saat kullanın parmaklarınız kırılacak derecede ağrıyordu ve asla ayarı tutmuyordu. Corellinin vites kollarına puanım 2/10

Eski bir muhabbet ama corellinin dacron modelli vites kollarına değinmek isterim. Ölürsünüz arkadaşlar , ölürsünüz ağlayanınız olmaz öyle vites kolları. Çoğu insan ilk bisiklet olarak corelli aldığı için ve daha önce shimanonun tourney vitesini bile denemediği için bir sorun görmüyor ama işten anlayan her bisikletçi o kolların sağlam olmadığını söyler. Fren kolları sıkınca geri gitmiyordu ve sabit değildi sağlamlık hissi 0 idi. Ayrıca vites kollarını 2 saat kullanın parmaklarınız kırılacak derecede ağrıyordu ve asla ayarı tutmuyordu. Corellinin vites kollarına puanım 2/10
Kesinlikle Dacron vites kolları çöp. Ben 1,5 yada 2. yıl oldu. 5 ay önce vites kolları az buçuk bir rampada vites atarken mekanizma kırıldı. Şu an 250 liralık bir shimano vites kolu seti aldım tıkır tıkır mis gibi rahat rahat atıyor.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
İyi günler arkadaşlar. Bisiklet modelleri araştırırken Corelli Snop 5 Dağ bisikletine gözüm ilişti. Kilitlenebilir maşa olması , hidrolik disk fren olması rakipleri karşısında fiyat özellik olarak önde gibi . Karşılaştırdığım diğer markalar salcano ve kron markasıydı. Kron Xc100 hidrolik disk 26 jant boyutuna baktım fiyat olarak 200/250 gibi bir rakam oynuyor aralarında. Corelli de kilitlenebilir maşa olmasına rağmen Kron da yok. Ama Kron'un avantajı(tam bilgi birikimim yok acemiyim) shimano ağırlıklı ürünler kullanılmış Corelli de aktarıcı ruble gibi ürünler farklı marka. Sizce hangisi daha alınabilir bir model 🤔 ilk başta v frene bakıyordum almışken birazdaha koyup mekanik disk alayım dedim aslında yeterli gelirdi ama zaten bu kadar para vermişiz biraz daha koyup hidrolik frenmi alsam dedim anlayacağınız ve bildiğiniz üzere bu işin sonu yok . Her 100/200 tl arttırdığınızda bir önceki koyduğunuz tutar koydukça daha iyilerini alabiliyorsunuz. Bu iki üründen birini seçecek olsam hangisi mantıklı 🤔 ayrıca parçalarda ufak tefek modifiyeler yapılabilir yada şehir içi ufak tefek arazi bozuk yol genelde olacağı için mekanik frenlere bakıp arta kalan miktarla daha iyi aktarıcı vites kolu gibi ürünlermi alınmalı 🤔
Link koyamıyorum kusuruma bakmayın yeni üye olduğum için
Hocam merhaba bende aynı bisikleti kendime satın aldım 17 yaşındayım 179 boyum var bu bisikletin M modelini satın aldım pazartesi elime ulaşcak 26 jant 18 kadro boyu var selesini yükseltip kullansam küçük olur mu siz ne düşünüyorsunuz acaba

Hocam merhaba bende aynı bisikleti kendime satın aldım 17 yaşındayım 179 boyum var bu bisikletin M modelini satın aldım pazartesi elime ulaşcak 26 jant 18 kadro boyu var selesini yükseltip kullansam küçük olur mu siz ne düşünüyorsunuz acaba
Bende snoop 4 var oda 18 kadro.
Boyum 1.76 benim için güzel ve sele borusunu fazla yüksek değil.
Bacak boyunuz orantısız değilse uyar muhtemelen.

Corelli Fit Bike 1.0 alacağım boyum 182. Hangi kadro boyu alacağımı bilmiyorum.
Bisikletin linkini atamiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
178 cm boy ile 52 kadro kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım. Bacak boyu daha önemli olduğu için "bacak iç boyu-kadro" tablolarına bakmakta fayda var. 52 veya 52'nin üstü olacağı kesin ama.

Eskişehir'de kendi kadrosunu ūreten bir fīrma.Çok şık bīsīkletleri var.

Eylül 2020'den beri fit bike 1.0 kullanıcısıyım. Genel olarak deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım.

Bisikleti hobi amaçlı İstanbul (anadolu) sahillerine kullanmak için aldım. İnternetten alıp, yetkili servisde kurulum yaptırdım. Böylece garanti konusunda bir sıkıntı yaşamamış oldum. Hatta 6 ay sonraki bakımını da yine garanti devam etmesi için aynı yerde yaptırdım.

Bisikletin genel kullanımı rahat. Zaten bisikletin vites-fren setlerindeki kalitesi giriş seviyesinde. Kritik bir sorun yaşamadım. Sadece lastiklerle alakalı şöyle bir sorun oldu. her 3-4 sürüşte bir lastik patlama sorunu oluştu ve lastikle içerden patlıyordu. Fabrika çıkışı jant içine çekilen bant yeterli çekilmemiş. Jant tellerinin boşluklarına giren iç lastik kolayca patlıyordu. Bu vesile ile üstündeki lastikleri de değiştirdim ve 4 aydır (500 km) patlama sorunu yaşamadım. Lastiklerin ince olmasını bence sorun etmeyin. Hafiflik açısından getirdiği avantaj sürüşü daha zevkli hale getiriyor.

Bunların haricinde gidon elcikleirini daha konforlu elciklerle değiştirdim. Başka da bir donanım değişikliği olmadı. Taleplerimi karşılama konusunda memnun bir şekilde kullanıyorum.

Daha önceki yorumlarda gördüğüm arka lastik milinin quick release olaran değiştirilmesi önerisi çok yerinde, tekeri çıkaramadığım (anahtarla açamamıştım) için yanımda malzeme olmasına rağmen iç lastiği değiştirememiştim.

Alaycı yaklaşım ve aşağılamaları üzerime alınmadım ancak yeni bir marka yaratırken yani daha işin başlangıç noktası olan isimde bile kolaya kaçma, bir özentilik, taklitçilik beni firmadan soğutuyor. Başlangıcı bu ise sonu ne olur diye düşünmeden kendimi alamıyorum.

Bu arada kendi bisikletim salcano :) yani yerli üretime sonuna kadar destek veriyorum keşke en kalitesini biz üretsek.
Milletin taktığı şeye bak sanki edebi makale yazıyor adamlar. Alt tarafı isim için firmaya çamur atmak anlamsız olmuş o zamanlar. Yeni bisiklet alırken ismine değil kalitesine bakıyordur herkes umarım. Corelli Korelden geliyor o kadar yabancı değil ismi. 2021 için yorum yapacak olursam da kadroları iyi de kendi ürettikleri componentlerin geliştirilmesi lazım.

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Milletin taktığı şeye bak sanki edebi makale yazıyor adamlar. Alt tarafı isim için firmaya çamur atmak anlamsız olmuş o zamanlar. Yeni bisiklet alırken ismine değil kalitesine bakıyordur herkes umarım. Corelli Korelden geliyor o kadar yabancı değil ismi. 2021 için yorum yapacak olursam da kadroları iyi de kendi ürettikleri componentlerin geliştirilmesi lazım.
Fiyatı uygun tutmak için komponentleri ucuza mal ediyorlar. Ben de test etme fırsatı buldum snoop 3.4 dü galiba modeli. Gerçekten kalitesiz hissettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Fiyatı uygun tutmak için komponentleri ucuza mal ediyorlar. Ben de test etme fırsatı buldum snoop 3.4 dü galiba modeli. Gerçekten kalitesiz hissettiriyor.
20210513_180035.jpg
Ben de 3.q kullanıcısıyım 3500 km olmuştur 2019 ağustosta almıştım . yksdir coronadır derken binemedik ama ilk aldığım zamanlar çıkan problemler çok can sıkıcıydı ve değiştirsiğim parçalar konusunda da aşırı bilgisizdim. Deneyimsiz kullanıcılar için zorluk çıkaracaktır ancak adam edildiğinde gerçekten hoş bisiklet kadrosu aşırı sağlam. Çok fazla atlamaya zıplamaya dayanıyor kadrosu da işte :D componentleri falan yamuluyor

Daha yeni yeni sağlam adımlar atmaya bașlayan Yerli bir firmamız var, Korel elektronik bisiklet sektöründe yeni bir firma hala.

Biraz sabır arkadașlar, bence sonradan pazara giripte iyi bașarı yakaladılar.
Hiçbir firma en iyi olarak doğmuyor, sabır ve zaman olmadan tecrübe tek bașına edinilmiyor maalesef. 🙃

Ben de Goat 1.0 modelini düşünüyorum. Bayilere sorduğumda 1 2 hafta içinde gelecek denildi fakat kesin bilgi yok. Mtb yi satıp biraz üst seviye mtb alma fikri vardı aklımda şehir içi kullanım için ama 15 kg mtb yerine 11 kg gravel daha keyifli olacağı kararına vardım.

• Beğen
Tepkiler: Safa Kaplann
@tunatros yapabileceğiniz en doğru seçim bayiisinde gidip denemek yakında varsa. Ama imkanınız yoksa 54 öneririm 57 size çok büyük gelir büyük kadro zulümdür
@Corelli Mağduru Az önce Corelli siparisi verdim hocam 56 kadro varmış tek, bakalım. Umarım bekledigim gibi cıkar.

Hocam up'lıyorum ama geri dönüş yapmak istedim, alacaklara yardımcı olur belki. 56 kadro 182 boyuma gayet iyi oldu, hatta selesini yukarı kaldırdım.

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır aktif olarak hergun 24 km corelli trıvor 4.0 trekking bisikletimi kullanıyorum sanırım bu aralar 4.0 modelini fabrika üretmiyor 2 yıllık deneyimim şu yönde kadro olarak bisiklet gerçekten çok iyi durumda yanlız bazı parçalarında değişiklikler yapmam gerekti sürekli vites ayarı yapmama rağmen ve düzenli bakımlarına rağmen Shimano olan kelebek vites kollarım arıza yaptı 2 defa değiştirmek zorunda kaldım bende artık bıçak kemiğe dayanın ca eski tip ittirmeli vitese dönüş yaptım gayet memnunum 😃 fren kollarimi da zozo alüminyum fren kolu ile değiştirdim yolda kalma derdim kalmadı not: 4 mevsim yağmur çamur kar kış demeden hergun işe gidip geliyorum.🚵

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır aktif olarak hergun 24 km corelli trıvor 4.0 trekking bisikletimi kullanıyorum sanırım bu aralar 4.0 modelini fabrika üretmiyor 2 yıllık deneyimim şu yönde kadro olarak bisiklet gerçekten çok iyi durumda yanlız bazı parçalarında değişiklikler yapmam gerekti sürekli vites ayarı yapmama rağmen ve düzenli bakımlarına rağmen Shimano olan kelebek vites kollarım arıza yaptı 2 defa değiştirmek zorunda kaldım bende artık bıçak kemiğe dayanın ca eski tip ittirmeli vitese dönüş yaptım gayet memnunum 😃 fren kollarimi da zozo alüminyum fren kolu ile değiştirdim yolda kalma derdim kalmadı not: 4 mevsim yağmur çamur kar kış demeden hergun işe gidip geliyorum.🚵
Kazasız sürüşler. Sizin adınıza çok sevindim.
En üst seviye donanımı takıp haftada bir defa İstanbul sahil yolunda sürünce de çok sorunsuz ve über premium oluyor aslında. Hayret siz öyle yapmamışsınız.

Bende KR100 kullaniyorum. Bulana kadar gobegim catlamisti. Sirf claris diye aldim bu arada. 2020'de satildigi fiyata daha fp bi urun goremedigimden almistim. Her neyse, benim canimi sikan tek nokta bisikleti bulamadigimda fabrikayi aradim, "neden piyasada bisiklet yok? " diye sordum. "dolar kuru ve satis hizi yuzunden uretimin neredeyse tamami suan yurt disina gidiyor" dediler. Bi sinirlendim, bi uzuldum. Neyse ki internette bi saticida bulup aldim. Suan sorunsuz kullaniyorum ama bazi parcalar (jant, sele, pedallar, ayna kol dislisi...) bi tik daha kaliteli olabilirdi.

Kazasız sürüşler. Sizin adınıza çok sevindim.
En üst seviye donanımı takıp haftada bir defa İstanbul sahil yolunda sürünce de çok sorunsuz ve über premium oluyor aslında. Hayret siz öyle yapmamışsınız.
Yaşam standartları günden güne pahalilasiyor krediler ödemeler filan derken üst sekmen te geçmek bir hayli güç oluyor aynakolum dacron ön vites aktaricim Shimano rublem 7 li shuran arka aktaricim Shimano tourney yani toplama Tofaş araç gibi 😃 hergun vuruyoruz kendimizi 24 km iş yoluna ama en önemlisi içimizdeki bisiklete olan aşkımızı yitirmemek 😉

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Nereye yazacağımı bilemediğim için buradan sormak istedim.
İkinci el Goat 2.0 buldum. Almayı düşünüyorum fakat lastikler biraz kalın gibi geldi. Acaba üzerindeki jantlar hangi kalınlıktaki lastikleri destekliyor, bilen biri var mı?

Nereye yazacağımı bilemediğim için buradan sormak istedim.
İkinci el Goat 2.0 buldum. Almayı düşünüyorum fakat lastikler biraz kalın gibi geldi. Acaba üzerindeki jantlar hangi kalınlıktaki lastikleri destekliyor, bilen biri var mı?

Jantı "Dacron Double Wall" yazarak geçmişler, tam modelini vermemişler, o yüzden aralık için sadece tahmin yürütülebilir. Sıklıkla kullanılan 19mm iç genişlikli jant kullanıldıysa 28-50 mm arasında lastik takılır. Aşağıdaki tabloda 50 için tam uygun dese de bazı jantlar 47'de kalıyor ama siz zaten inceltmek istediğiniz için sorun yok. 23mm jant varsa bile 30 mm lastiğe kadar inceltebilirsiniz.

Dropbar_Tire_Rim_Compatibility.jpg

Geri