Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Corelli

Merhaba arkadaşlar,
Eşimle birlikte iki bisiklet alma düşüncemiz var. Hafta sonları öncelikle 4-5 km'lik sahil gezileri, (İzmir'deyiz bu arada) biraz kondisyon kazandıktan sonra ise ayda 1 veya 2 kez uzun turlar (40-50 km gibi) yapmayı düşünüyoruz. Genellikle asfalt olacak gittiğimiz yerler. Sorduğum yerler bize şehir (hybrid) bisikletlerini önerdiler.

Bir yer bize Corelli Trivor 4.0 veya 5.0 (erkek için), Corelli Sandy 3.0 veya 4.0 (kadın için) önerdi. (İkisinin toplam fiyatı 2.200 gibi bişey)
Başka bir yer ise Kron TX 100 hem erkek hem de kadın için olanını önerdi. (İkisinin toplam fiyatı 2.300-2.500 arası olcak)

Çok fazla bir bütçemiz yok bisiklet için. Önceden de Dechatlon'un hybrid bisikletlerine bakmıştık. Onların da fiyatları bir tanesi 1800-2000 arası.

Bisikleti aldık mı da sürekli değiştirmek istemiyoruz. Uzun yıllar bakımını vs yapıp binmek istiyoruz. Corelli'nin belirttiğim modelleri iş görür mü?
Ya da Kron TX 100 modeli mi tercih etmeliyiz?

Kafa karışıklığımıza son vermek istiyoruz. Çok kararsız kaldık. Lütfen bu konuda bizi biraz aydınlatın.

Scudo
@Levent Levent

Trivor 5.0 gayet iyi bir bisiklet 4.0 yerine kesinlikle Trivor 5.0'ı tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra aynı şekilde Sandy 5.0'ı öneririm. Biraz bütçeyi yükseltirim derseniz. O zaman Speedo serisi ve Like serisini kesinlikle tavsiye ederim gerçekten uzun ömürlü ve kaliteli ürünlerdir. Corelli'nin Trekking Tarzı bisikletlerinde High-End dediğimiz kısma tekabül ediyor.

Diğer alternatif ise Çamurluklu ve arka selesi olan model isterseniz.

Erkek için Forista bayan için Freida ve yine erkek için March bayan için Carmen modellerini de göz önünde bulundurmalısınız :) (link) sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz ;)

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Bugün Ankara Emre Bisiklet'de çocuk bisikletlerini inceledim. Muadil markalara göre ciddi hafif bisiklet yapmışlar. Çocuk için düşünenlerin göz atmasında fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
bisikletin parçalarını yorumlayabilirmisiniz. 2000 tl vermeye değermi?forista1.jpgforista.jpg

Yol/ yarış bisikletleri tasarım açısından bence çok iyi. Önceki modellere göre daha keskin hatlar kullanılmış.

Corelli her sene kendini geliştiren ve üzerine koyan bir marka. Bazı yerli markalar her sene daha da dibe gitmesine rağmen Corelli'de durum çok farklı. Giriş seviyesi bir yol.bisikleti alacak olsam hiç tereddüt etmeden Corelli alırdım.

@runaway60

Hocam bu fiyat aralığında ki diğer bisikletlere de bir bakın derim. İkinci elde daha iyi bisiklet bulmak mümkün olabilir. Corelli bisikletleri her yıl daha da güzelleştirirken fiyatlarda aynı oranda güzelleştiriyor.

Bisiklet parçalarını yorumlamaya gelirsek; doğru kullanımda ve bakımları yapıldığı sürece uzun süre sıkıntısız binebilirsiniz.

2 tane Corelli marka bisiklet aldık . Trivor 5.0 ve Sandy 5.0 .izmir Karşıyaka da firmanın sitesinde yazan 2 tane servis vardı . 1 tanesi benim anlaşmam yok siteden kaldırmamışlar dedi öteki 100 liraya montaj yaparım ben de servis değilim dedi .E ben tutup 2 tane bisikleti alıp başka yerlere nasıl götüreyim ? Götürsem bile onların da servis olduğu meçhul . 2 bisiklet ile kaldık ortada , firmayı önermiyorum arkadaşlar çok amatör iş yapıyorlar geri iade edeceğim bisikletleri . Türk firması iyi hoş diyoruz ama bu kadar da armatörlük olmaz .

Firmanın instagram sayfasına yazdım yorumu silmişler yardımcı olmak yerine .

Son düzenleme:
Firmaya sahip çıkmak gerekir biz sahip çıkacağız ki firma konusunda uzmanlaşacak kendini geliştirecek.

Üç beş kişi olumsuz konuşmuş yada firma üzerinden mağdur olmuş diye hemen lekelemek doğru olmaz 4/4 lük bir firma varmı? Ayrıca üretim yapan her tesisin zaman zaman sendelemeleri hatalı üretimleri olur kurumsal firmalarla çalışıyorum sizin mantığınızla düşünürsem dünyada doğru düzgün bir firma zaten yok.

Sahip çıktık satın aldık ürünü hocam ama muhatap bulamadık işte satış sonrası hizmet yok. Ortada sorun varsa çözüm vardır ama sosyal medyadan yazdığım mesajı falan sildiler insan bir demez mi evet onlarla anlaşmamız bitti ama şu servise gidin şurada yaptırın diye muhtemelen servisler de firmadan memnun kalmadı ki anlaşmalarını bitirdi

@efeler
Firmaya telefon veya mail üzerinden ulaştınız mı? Sosyal medya yetkilisinin bu durum hakkında bilgisi olduğunu bile bilmiyoruz
Maillere çok güzel dönüş yapıyorlar telefon hatların hakkında bilgim yok hiç denemedim ama daha hızlı bir çözüme kavuşursunuz

iade edeceğim yarın uğraşmaya gerek yok 2.500 TL para verdim firma benim peşimden koşsun ben değil . Adamlar sitelerinden silmemişler biz çalışmayı bıraktık diyor ne olacak corelli rica minnet yaptıracak ilk kurulumu gideceğim orada 5 karış surat çekeceğim sonrasında garanti maranti muhabbetine yine servis ara dur.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: Hsynozky ve CeRKeZ
@efeler yabancı marka olan Merida'yı alın bu sefer isterseniz ?
(link)
Yani demek istediğim aldığın yer dışındaki yerler ya sızlanarak kuruyor ya da para istiyor

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
corelli yi bu yönü ile listemden sildim. ve çevreme de mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini söyleyeceğim. ben kron tx 100 aldım 2 adet. eşim ve kendime. bilmeden ekonomik nedenlerle tercih ettim. aldıktan sonra kötü yorumlar aldım. ben çok memnunum. Kütahya tavşanlı da servisi var. üstelik akort ayarı dahil tam kurulum yapıldı. ustamız kron üst yetkilisi ile birebir görüştü durumu bildirdi. onlarda ne gerekiyorsa yap bisikletleri tam teslim et dediler. hatta ustamıza sitem etti yetkili kişi. bize müşterinin yanında sormana gerek yok. bu güne kadar paranı vermedik mi dediler? telefondan seslerini duydum. herkesin kötülediği kron bile böyle. yerli markayı desteklemek gerek elbette ama önce o iyi niyetini gösterecek bize tüccarlık değil esnaflık yapacak.

ayrıca yorum silmek hiç hoş bir davranış değil. ben olsam çok sinir olurum. bakalım iade kabul edecekler mi?

• Beğen
Tepkiler: amasseia
20190412_160600-jpg.196140

Şuna 26 Eses yazacak Corelli mis gibi . 10 dk da kurardık sıkıntı yapmayın beyler bisiklet kurulumunu bu kadar.

2012'de ülkemize giren yabancı bisiklet markaları bile servis işini tam çözememişken neredeyse 2017'de bisiklet hayatına başlayan yerli bir markanın servis işini tamamen halletmesini şahsen ben beklemezdim sonuçta adamlar neredeyse yeni üretmeye başladılar ve çok güzel tasarımlarla geliyor servis işini de çözeceklerdir ama bu mesajı önyargı olarak görüyorum ben %100 sorunsuz bir firma bulunmaz zaten @Hsynozky

@Afyon35

çocukluğumu saymazsak bisiklete yeni binmeye başlıyorum. hiç anlamam bisiklet tekniğinden firmalardan. (ön yargım değil ama sert yargım bu yüzden olabilir.) ama biliyorum ki bu firmalar bu işlere milyonlar yağdırıyor. burada ülkemizdeki tüketici kanunlarının boşluğundan kaynaklı firmaların umursamazlığı ile karşı karşıyayız. biz tüketiciler olarak sempati beslesek dahi firmalara tepkimizi koymazsak bu firmalar sorumluluklarını asla yerine getirmez. A firmasının yerine kendinizi koyun. müşteriye ürünü sattınız servis oturmamış garanti sıkıntılı ama müşteri acayip memnun. hiç şikayet tepki yok. neden masraf edip servis ve müşteri hizmetlerine kaynak ayırasınız. demem o ki arkadaşlar tepki olmadan hizmet alamayız. saygılar sevgiler.

@halil halil
o değilde kadro dayanıklılığı nasıl acaba??? TREK gibi 700OCLV mi kulandılar ki?? :huhuu:

Beyler Allah'ınızı seviyorsanız kuramadığınız bisikleti almayın. Lastik yamamayı öğrenmeye niyeti olmayan bisiklete binmesin arkadaş. Aldığım tüm bisikletler kendim kurdum. Bir kere bile servise gitmedim. Zaten yerli markalarda bisiklet servise bir kere girdiği zaman fiyatı 250 lira düşer. Satarken bakımları servis tarafından yapılmamıştır demek bile fiyata 250+ koyuyor ? You Tube dan video izleyerek vites ayarı öğrenmiş adamım. Ben öğrendiysem herkes öğrenir. Bilememek değil öğrenmemek ayıp. Bisiklet kurulumu nedir allasen?

Corelli yerli firmaların en yenisi ve en küçüğü. Ama yaptıkları kadrolara bakınca öyle küçük bir firma olmadığını görüyorsunuz. Salcano hakkında da bu forumda kadrolu atıp tutucular var. Onlara aldanmayın. Alu kadrosu (xrs030) ile soğuk asfaltta 200+ tur yaptım. Tank gibi kadrosu vardı. Soğuk asfaltı hissetmedim desem yeridir. Yerli firmalara atıp tutanları sallamayın. Makineye bir kere bile binmemiş adamlar o makineleri kötülüyor. İnanmayın. Salcano 'nun xrs 001 kadrosu için Çin malı diye karalama kampanyası yaptılar. O kadro iki senedir word tour seviyesinde yarış koşuyor. Kırılan kadro görülemedi. Onu karalayıp yabancı firmaların makinelerine binenler karbon kadro tamirat atölyelerini aşındırıyor. Türkiye'de karbon kadro tamiri yapanlara bir sorun bakalım kaç tane Salcano geliyor bir yılda diye.

Corel iyi bir firma. Giriş seviyesi yol bisikleti alacak olan arkadaşlar gözü kapalı Sprint modellerinden bütçelerine uygun olanlarını alsınlar. MTB'den anlamam. Mtblerine de hiç binmedim. Yorum yapamam.

Geri